Translate

sâmbătă, 14 decembrie 2013

Magia sticlei de Murano



Dacã v-aţi uitat vreodatã la antologicul sitcom “Familia Bundy”, poate aţi vãzut episodul acela în care Bundy, seful clanului, este legat de un scaun şi obligat sã vizioneze un episode din “Dr.Queen”, un serial cu Jane Seymour în rolul principal. Bundy, un misogin de cea mai josnicã (şi haioasã!) speţã, nu putea sã sufere femeia puternicã şi independentã întruchipatã de cunoscuta actriţã. Ca sã “parafrazez” scena de mai sus, aş spune cã, în cazul în care vreţi sã mã torturaţi, de data asta chinuitor de plãcut, mã legaţi de un scaun în faţa calculatorului şi accesaţi un magazin de bijuterii de argint .

Boala argintãriei nu are vârstã în cazul meu, dintotdeauna am avut o aplecare spre sclipirile patinate ale acestui metal versatil. Nu sunt o fire tocmai extrovertitã şi aurul mi s-a pãrut cã mã expune prea mult atenţiei celor din jur, aşa cã am iubit mult mai mult discreţia argintului. Mi-a plãcut sã cumpãr sau sã modific bijuteriile şi mi-a plãcut sã-mi reinventez mica mea colecţie preţioasã, odatã cu fiecare anotimp sau ocazie specialã. Si mereu am fost în cãutarea acelor locuri unde puteam admira modele, texturi, combinaţii inovative. Nu aveam cum sã ratez mediul online deoarece oferã o gamã extrem de largã de posibilitãţi. Unul dintre cele mai bogate magazine de bijuterii vizitate de mine a fost BeSpecial.ro, un nume foarte sugestiv în spatele cãruia se înghesuie, la propriu, atât de multe produse, încât trebuie sã ai rãbdare şi sã le iei la rând, altfel te pierzi în mulţimea de categorii şi rişti sã ratezi vreo piesã deosebitã. 

 Ceea ce mi-a plãcut cu adevarat (desi sunt multe si extrem de atractive) au fost creaţiile ce combinã argintul cu sticla de Murano. Sunt piese de zi cu zi, nu exagerat de pretenţioase, dar având aerul estival al oceanului şi vacanţelor. Le porţi şi simţi o legãturã subtilã cu elementele pãmântului, sunt mai familiare şi mai reconfortante decât alte feluri de podoabe. Ei bine, n-am avut niciodatã în colecţia personala sticla de Murano pentru simplul fapt cã este greu de gasit în magazinele fizice, singura posibilitate este sã achiziţionez dintre bijuteriile online . Sau poate îmi aude cineva dorinţa şi îmi face un cadou deosebit.

 Bijuteriile de argint cu sticlã de Murano de pe BeSpecial.ro sunt absolut fabuloase. Oferã  modele inspirate din formele naturii, culori vii şi calde, dar surprind mai ales prin…adâncime. Dacã aveţi curiozitatea sã mãriţi imaginile de pe site, veţi constata cã un simplu inel albastru de exemplu, aratã ca un lac de munte pe timp de varã. Aspectul 3D al sticlei de Murano este intrigant şi puţin enigmatic pentru privitor. Este un material autentic, produs manual şi poartã sugestivul nume de “Millefiori”. De ce? Pentru cã aratã ca o mie de flori la un loc, un camp nesfarsit caruia parca ii simti parfumul de iarba, margarete, maci... Mie personal, unele combinaţii de culori mi-au adus în minte imaginile luxuriante ale recifilor de corali, cu delicate, translucide meduze miscandu-se lin, anemone si stelute de mare. 
 Ca sã nu mai spun cã am descoperit un model cu sticlã în interiorul cãreia sunt prinse zirconii “plutitoare”, numite astfel deoarece nu sunt lipite !
Ar trebui sã precizez cã argintul 925 utilizat nu conţine nichel, uneori este placat cu rodiu pentru a avea rezistenţã şi caracter anti-alergic, precum şi luciul aurului alb.
In ciuda faptului cã prelucrarea sticlei de Murano este un meşteşug milenar, bijuteriile împodobite cu acest material extraordinar respirã modernism, bunã-dispoziţie şi tinereţe. Motiv pentru care constituie alegerea perfectã pentru orice femeie cu inima caldã şi dornicã de frumos. 




4 comentarii:

  1. Ce pot sa spun? Sunt superbe!
    Si mie imi place arginutul tot din acelasi motiv ca si tie.
    Fac o vizita pe site chiar acum sa vad ce au cu chihlimbar! :)
    Sa ai o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac aceste bijuterii,dar sa le privesc.Imi place mult sticla de Murano.

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbe toate, n-as stii ce sa aleg, asa ca daca as castiga la loto le-as cumpara pe toate!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.