Translate

miercuri, 29 octombrie 2014

Din perlele copilului

In fiecare seara povestim despre mistere. Astea sunt in loc de traditionalele basme. Mistere cu planete, extraterestrii, cristale, viteza luminii, galaxii, piramide, gauri negre, razboaie antice, evolutionism, dinozauri, creatie...
Cateodata am senzatia ca pustiul atipeste si nu prea retine toate informatiile pe care incerc sa i le furnizez pe intelesul lui, iar unele notiuni pur si simplu nu le poate procesa. In timp am vorbit si despre oameni primitivi, si despre cum a aparut omul modern, si despre teorii neoficiale, dar si despre religie si ce este dincolo de aceasta.
Si totusi m-am inselat! Aseara, dupa ce i-am servit misterul cu disparitia omului de Neanderthal, Yeti si extraterestrii care ar fi putut interveni in nasterea speciei umane, il aud pe pusti concluzionand pe un ton superior:
" Va-sa-zica avem trei teorii:
Unu ca omul a evoluat din maimuta,
Doi ca omul a fost creat de Dumnezeu si
Trei ca omul a fost adus aici de extraterestrii...."
M-a pufnit rasul. Nici ca se putea un rezumat mai clar. Nu m-am putut abtine si am completat:
"Si patru-s-ar putea ca Dumnezeu sa fie de fapt o civilizatie atat de avansata incat noi nu o putem inca intelege."
Concluzia:
"Da, dar Dumnezeu a creat universul si toate civilizatiile, ca este atotputernic"
Sper sa nu o intrebe pe doamna de Religie cam cum stau lucrurile.

4 comentarii:

  1. Copii sunt altfel azi.Asa cum este al tau,sunt multi.Basmele pana la maxim 4 ani.Acum desenele sunt la putere , pe etape de varsta si sex.Ieri nepoata mea a venit suparata de la gradinita,ca un baietel nu a lasat-o sa se joace cu o masina.Deci...Al tau e mare de-acum!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am avut şi eu asemenea experienţe. Glumind, am folosit faţă de el un sofism de genul: " Dacă Dumnezeu este atotputernic poate să facă un bolovan atăt de mare încât să nu-L poate ridica nici El Însuşi?" La ora de religie exact întrebarea asta a pus-o profesorului. :) Urmarea... , o să scriu un articol. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Un copil isteț, că doar surcica nu sare departe de trunchi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt sigura ca multe specimene sunt depasite de maimute!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.