Translate

sâmbătă, 7 martie 2015

Cateva surprize.

Nu neaparat placute.
Nu stiu ce-a fost in capul meu cand am cumparat un sampon Alverde, din acela anti-matreata.

Am mai luat chestii Alverde din magazinul "dm", m-am bazat pe faptul ca au produse cvasi-naturale. Cele mai multe mi-au placut, dar samponul acesta este o adevarata catastrofa pentru parul meu. Miroase urat, nu face spuma, arata ca o lotiune de corp mai degraba si lasa parul ca o capita de fan, chiar si dupa ce aplici un pumn de balsam. Dupa care, in doua zile, iti simti podoaba capilara naclaita la loc, ca si cum nu te-ai fi spalat de vreo luna! Nu stiu, o fi pentru par gras cu matreata, parul meu este oarecum uscat spre varfuri.  
Undeva, printre ingrediente, am vazut ulei de porumb, caolin, ulei de canola, ulei de seminte de floarea-soarelui provenit din agricultura organica, ma rog, tot dezastruos ramane.
Cel mai rau este mirosul, nu s-a incercat nici o imbunatatire pentru uleiurile acelea, e clar ca este natural.


Este adevarat ca incerc sa folosesc produse cu mai putine chimicale dar daca nu au eficienta si mai mult strica decat imbunatatesc, atunci nu le vad rostul.

Altfel a stat treaba cu vopseaua Garnier Olia pe care am cumparat-o prima data.
"NO AMMONIA" este inscriptia de pe pachet care m-a atras cel mai tare, dar si procentul de 60% de uleiuri din plante. Inovatia Garnier se tine de cele trei promisiuni, adica imbunatateste calitatea parului, acopera bine firele albe si asigura confort scalpului. Eu am cumparat nuanta 5.3 Golden Brown si trebuie sa spun ca a iesit bine, adica se apropie de poza de pe pachet. De obicei am surprize, imi ies culori mai inchise decat ma astept.
Procesul vopsirii in sine a fost placut, crema rezultata nu este prea fluida, miroase delicat, nici urma de amoniac, culoarea este pastelata, caisata as zice. A trecut aproape o luna de cand m-am vopsit si inca sta bine pe firele albe. Nu ma astept sa tina prea mult, probabil peste vreo doua saptamani va trebui sa ma vopsesc din nou. Mi-a placut faptul ca in cutie, alaturi de cele doua tuburi si manusi, am gasit si o sticluta de balsam protector de 30 ml, adica mai mult decat clasicul pliculet pentru o singura aplicare. Balsamul acela mi-a ajuns pentru vreo cinci aplicari si nu a inmuiat parul deloc.

                                                                                           
Sapunelul de la Marillys chiar a fost acoperit cu flori de lavanda si chiar este natural, avand in compozitie o lunga lista de uleiuri cum sunt cele cocos, masline, germeni de grau sau lavanda, dar si unt de shea sau de kernel. L-as recomanda mai putin pentru maini si mai ales pentru corp, in loc de gel de dus, deoarece este extrem de cremos. Eu l-am folosit si pentru fata, nu usuca tenul, merge pe o piele mixta. Trebuie bine aerisit si tinut pe suport cu gauri altfel se inmoaie prea tare.
 Nu pot sa inchei fara sa amintesc de un nou produs Adidas destinat barbatilor, nu pentru ca mi-ar fi placut in mod deosebit, de fapt nu prea ii suport mirosul, ci pentru ca m-a distrat teribil deoarece este 3 in 1: body, hair and face. Asta mi-a confirmat faptul ca al meu sot are dreptate cand foloseste gelul meu de dus ca sampon si crema mea de maini ca balsam after-shave. La barbati merge orice sau, mai bine zis, este suficient o singura chestie pentru orice parte a corpului.
                                                    

Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.