Translate

duminică, 30 august 2015

Ineptiile zilei-om bogat vs om sarac, dar cu principii ecologice

Intr-una dintre zilele trecute ma aflam pe o straduta din Ploiesti, in interes de serviciu. Cautam un anumit bloc care s-a dovedit a fi in CELALALT capat decat cel pe unde intrasem, fix ca in legile lui Murphy.
Si mergeam eu in pas semi-vioi, cu ochii dupa numere, constatand ca straduta este de fapt un stradoi cat o zi de post. Dar ma bucuram de aerul racoros al diminetii si de plimbare. Mai putin de imprejurimi deoarece ma aflam in partea "uvriera" a orasului, printre cladiri comuniste, anoste, jupuite, insirate ca niste cutii de chibrituri. Lume pe masura: pensionari cu privirile pierdute, iesiti pe banci, la soare, oameni mai tineri cu alura de someri, saracacios imbracati, cu sacose de cumparaturi sau taind frunze la caini in fata blocurilor.

Strada cotea usurel spre dreapta, eu tineam mijlocul drumului, nu de afurisita, ci pentru ca trotuarele erau ocupate de vehiculele "riveranilor". Iau si eu curba cu lentoare, cu ochii pe sus, si mai sa tamponez fundul (pardon de expresie) unui...Lotus. Imaginea masinii sport de o culoare bej-aurie m-a izbit atat de tare incat am incetinit pasul si, desi era flancata de un tip care astepta ceva, nu m-am putut abtine sa nu o admir cu incetinitorul. Uluirea mea era indreptatita, Lotusul arata exact ca in imaginea de mai jos, eu nu arat nici pe departe ca tipa din poza, dar va puteti da seama ce curbe si ce inaltime are. MASINA, perversilor!


Ce cauta acolo o "masinuta" care se duce spre suta de mii de dolari? Greu de explicat. Ma gandesc ca tipul nu o tinea in parcarea din spatele blocului.
Dar ziua nu se terminase... In sfarsit, gasesc blocul si purced sa-i dau roata. Ei, acu' n-am ce face, trebuie sa va destainui ca, printre alte atributii de serviciu, o posed si pe-aceea de a aviza taierile de arbori din urbe. In acest fel am avut ocazia sa bat cele mai ascunse cotloane ale orasului.
Ajung in capatul blocului si taman cand baleiam privirea in cautarea unui anumit pom, imi pica ochii pe o inscriptie uriasa, mazgalita de cineva cu spray cu vopsea neagra chiar pe peretele cladirii.
" NU MAI TAIATI COPA"
La COPA i se terminase probabil spray-ul.
Ziceti si voi ce coincidenta!


7 comentarii:

  1. chiar coinciden :)
    s-au terminat tastele :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. deci lotus printre cutii de chibrituri...perfec! :) mi s-a terminat sprayul la t.... :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil tipul doarme in masina :))) Ai o asemenea masina si stai la bloc??? Ciudat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu e chiar o minune... Mai toți posesorii de Lotuși și altele asemenea în cutii de-alea de chibrituri s-au născut și au crescut, da' au uitat și acum cred că au coborât cu hârzobul din cer!

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate era in vizita...ca in telenovele...la "Sarmana Maria" :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Uite asa ma pun la punct cu marcile de masini,ca de prosti sunt satula.Am mai vazut tipi cu masini care n-aveau unde locui.Referitor la atributiile de serviciu,mi se pare destul de responsabil,aceasta parte.O saptamana buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.