Translate

marți, 25 decembrie 2018

O iarna de poveste cu Robert Duncan

Cum era si firesc, schimb fundalul blogului cu unul de sezon. Asadar, l-am descoperit pe Robert Duncan, un pictor american care a surprins iarna grea, magica, adevarata, aceea din amintirile noastre.

Robert Duncan s-a nascut in 1952 in Salt Lake City (SUA), a crescut intr-o familie cu zece copii (!) si si-a petrecut anii tineretii ajutandu-si parintii la munca dintr-o ferma de vite pe care o detineau in Wyoming. A inceput sa deseneze de la varsta de 5 ani, iar la 11 ani a primit primul set de culori de la bunica sa, care i-a platit si cateva lectii de pictura in ulei.

A studiat artele la Universitatea din Utah si a fost mai intai un artist comercial. Mai tarziu si-a dedicat operele zonelor salbatice din Vestul american. Si-a petrecut mai mult de 5 ani alaturi de organizatia The Cowboy Artists of America, dupa care a decis sa se implice mai putin in acest gen de arta si sa zugraveasca mai mult viata de zi cu zi, familia si prietenii, peisajele de tara din locurile unde traieste. A creat compania Robert Duncan Studios unde are posibilitatea sa multiplice si sa distribuie operele sale imprimate pe postere, felicitari sau calendare.

Robert Duncan este un artist iubit pentru modul cald si nostalgic in care reuseste sa surprinda farmecul scenelor de familie, iar peisajele sale de iarna sunt atat de bogate si de sugestive, incat parca te absorb intr-o alta realitate, una cu adevarat magica!
 
 
 
 
 
 
 
 

Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.