Translate

vineri, 31 iulie 2015

Avalon Organics, sampon cu Biotin-B Complex

Alina de la parerirazlete.ro a avut o initiativa foarte interesanta, a pus la dispozitia doritorilor un numar de produse de ingrijire si cosmetice pentru testare, cu conditia ca cel care incearca produsul sa si scrie un review pe care ea sa il publice pe blog. De fapt actiunea este in derulare, daca va intereseaza, go for it! Adica alegeti ce va surade.
Desi nu sunt genul care sa cer ceva, iar produsele de machiaj nu prea ma entuziasmeaza, un sampon organic a fost cel care m-a facut sa-mi iau inima in dinti si sa o contactez pe Alina. Mda, cuvantul "organic" alaturat unui nume de produs sau companie imi trezeste o curiozitate de nestavilit vis-a-vis de eficienta. Parca tot vreau sa mi se dovedeasca faptul ca naturalul bate chimicalul, asta ca sa fac o rima usor trasa de par.
De data aceasta samponul pentru fortificarea parului de la Avalon Organics a fost in teste. Compania este americana, iar numele are o rezonanta de legenda, va dati seama.


Ca orice companie care marseaza pe ingrediente organice, Avalon Organics trebuie sa-si dovedeasca declaratiile, asa ca se poate mandri cu o certificare si anume NSF/ANSI 305 pentru produse de ingrijire personala. Uleiurile esentiale si extractele vegetale sunt bineinteles pe lista de ingrediente organice. Dar exista si alte motive care fac din produsele lor unele prietenoase cu mediul.
Pe sticla mea de sampon scrie "bottle made with 100% recycled material", adica faptul ca ambalajul este in totalitate fabricat din materiale reciclate ceea ce, trebuie sa recunoasteti, nu prea intalniti asa des. Mai scrie ca ingredientele sunt organice in proportie de 70%, iar printre ele nu exista parfumuri sintetice, ftalati, sulfati si parabeni.
Am ales acest sampon deoarece contine complexul Biotin-B, proteine din grau si vitamina E pentru un scalp energizat si un par intarit, mai bogat. Este drept ca m-am gandit ceva timp daca asa ceva mi s-ar potrivi. Am scalpul gras si parul uscat, um mix care imi da de furca deoarece greu gasesc un sampon care sa actioneze in doua directii diferite. Sunt genul care incearca multe sampoane si rareori cumpara acelasi produs de doua ori la rand. Avalon Organics a fost o surpriza placuta in sensul ca a functionat, fara sa agraveze problemele pe care le aveam deja. Scalpul a ramas curat, fara matreata, parul a avut volum si, extrem de important, a fost hidratat si lucios fara sa-si piarda forma. Am parul ondulat si tin tare mult sa ramana asa, nu apreciez produsele care intind si pleostesc podoaba capilara.
N-am simtit ca imi usuca pielea capului, nu am avut mancarimi, n-am simtit nevoia sa ma spal mai des decat o fac de obicei.
Samponul Avalon Organics cu Biotin-B Complex are mirosul asemanator cu uleiul din arbore de ceai pe care l-am incercat acum ceva timp, adica placut si extrem de natural. In capul listei de ingrediente este sucul din frunze de Aloe Vera, contine si extracte de galbenele, musetel, bergamota, morcov, avocado, rosie si o serie atat de lunga de uleiuri esentiale incat este un adevarat cocktail din minunile naturii.  Are o consistenta putin mai fluida decat unele dintre sampoanele obisnuite dar nu trebuie sa te lasi pacalit si sa torni mai mult la spalare, cum am procedat eu prima data, pentru ca face destula spuma. Asadar, sticla de 414 ml este suficient de spornica, mai ales daca ai parul mai scurt.
Sa spun drept, dupa ce l-am aplicat pe cap si am inceput sa ma spal, am avut senzatia ca usuca si mai tare si o sa obtin o claie de par greu de descurcat. M-am inselat, dupa uscare parul s-a aranjat frumos, a fost placut la pipait si deloc incalcit. Daca mai aveam indoieli cu privire la eficienta produselor naturale, mai ales a celor pentru par, se pare ca acestea incep sa se spulbere.
Daca doriti sa vedeti si alte informatii sau oferta Avalon Organics, o puteti face pe site-ul companiei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.