Translate

sâmbătă, 15 octombrie 2016

O alegere intima pentru confortul tau

Traim o epoca in care discutam, fara rezerve, despre orice. Mai putin despre tampoane. Asa ca, daca este vreun cititor de sex barbatesc care nu suporta subiectul, sa nu se oboseasca cu lectura acestui articol. Dar eu zic ca un barbat care isi iubeste partenera si tine la sanatatea ei, va trece peste acest tabu si va incerca sa afle noutati. Asta daca este la curent cu efectele tampoanelor clasice asupra zonelor intime. Daca a ramas insa la stadiul biblic, in care femeia aflata in perioada menstruala este considerata necurata, atunci este o cauza pierduta.
Dar nu se stie niciodata. Am mai auzit noi de unii care s-au trezit tati fara sa-si dea seama cum. Chestie de educatie si de vointa de a fi informat. Cert este ca barbatul informat rasare de unde nu te astepti. Are maica-mea un vecin care ii interzice soatei sale sa foloseasca hartie igienica obisnuita si tampoane clasice. Ca sa nu faca chipurile cancer. O fi putina paranoia in chestia asta, dar si paza buna trece primejdia rea, asa ca...
Cert este ca intr-un tampon obisnuit intra vrute si nevrute si niciuna nu este tocmai indicata. De ce? Dioxina, poliacrilat, clor, plastic...va suna bine? Mai ales pe termen lung. Si la femei chiar este vorba de factorul timp. Nu stiu daca a facut cineva, vreodata, socoteala cate zile din viata le petrecem noi, amaratele, torturate de o conditie fizica care ne aduce puzderie de napaste si un disconfort de care nu suntem iertate de cel de sus decat atunci cand ne apropiem de varsta a treia. Pai, sa facem, zic, calculelele. De la 12 la 50 de ani, in medie, sunt 38, cu 38x12= 456 de luni, cu 456x4 zile, tot in medie, fac exact 1824 de zile in care umblam cu tampoanele dupa noi. Si asta in cel mai fericit caz. Cred ca este momentul sa ne reconsideram pozitia fata de modul cum ne alegem "accesoriile" din aceste perioade. S-ar putea ca vecinul sa aiba dreptate si e barbat, vedeti paradoxul? Atata amar de timp in care pielea noastra vine in contact cu substante chimice nu poate fi lipsit de consecinte.
Exista alternativa? Exista vata, vor raspunde repede unele. E bumbac si este mai simpla ca si compozitie. Pfui, hai sa o zic si pe-asta. O fi mai sanatoasa, dar nu m-as intoarce la vata nici daca mi-ai garanta ca bumbacul a fost cultivat in turnul de fildes. Mi se pare mai sanatoasa, desi aici este de discutat, dar mult mai primitiva, ineficienta si generatoare de griji suplimentare atunci cand o utilizezi. Ne trebuie altceva, un produs sanatos, confortabil si sigur, daca nu sunt prea pretentioasa, va rog. Absorbante naturale cu astfel de calitati par de domeniul fantasticului, dar s-a gandit totusi cineva si la doleantele femeilor, la nevoile lor.

Iata cum se face:
Luam niste bumbac cultivat organic, cea mai cunoscuta si apreciata fibra naturala, fara pesticide si alte otravuri care pot fi absorbite in sange. Punem bumbacul deasupra deoarece este moale si placut la pipait. Dedesubt strecuram o banda de turmalina cu emisie de anioni, fara adaos de arome/parfumuri alergice, care neutralizeaza mirosurile neplacute. Urmeaza stratul de hartie reciclata care sa ghideze fluidul spre urmatorul strat, un polimer superabsorbant. Asiguram totul cu inca un strat de hartie reciclata, sigilam cu un material de baza impermeabil si aplicam un adeziv non-toxic, de genul celor din industria alimentara.


Vedeti ca se poate? Iar inovatia are si un nume: Lady Anion. Pentru ca o doamna stie sa se ingrijeasca. La modul stiintific, dupa cum se vede din denumire. Marca de absorbante AnionCare se lauda ca a impacat capra si varza, adica dezideratele de sanatate cu cele de confort si de protectia mediului. Fara iritatii vaginale, alergii, riscuri de boli mai grave, fara situatii penibile in care tamponul sa se dezlipeasca de lenjerie, fara impact asupra mediului datorita componentelor biodegradabile. De asemenea, produsele sunt prezentate in sase variante, pentru diferite etape ale ciclului sau adaptate lenjeriei intime. Avem de unde sa alegem, zic, si sa nu ne mai simtim ca pe roata de tortura in momentele sensibile ale vietii noastre.
Iar pentru o mai buna intelegere a beneficiilor, urmariti clipul de mai jos.


5 comentarii:

  1. Am citit cu interes articolul ;fiindca la randul meu cititsem multe chestii negative despre tampoane;si acum sa inteleg ca Lady Anion este mult mai sigur ,voi trece la cele de pe Lady;nu de alta dar chiar aveam oaresce probleme cu celelalte

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu auzisem de ele pana sa scriu articolul, a doua zi am fost in supermarket dar ia-le de unde nu-i. Trebuie sa incerc in mai multe magazine ca problemele le-am experimentat din plin cu absorbantele clasice.

      Ștergere
    2. Din Kaufland si Auchan, dar si din farmacii, daca esti dintr-un oras mic (daca ne spui de unde, iti putem trimite unde le gasesti). De asemenea, se pot comanda on-line.

      Ștergere
    3. Sunt din Ploiesti, in Carrefour nu sunt, voi incerca in farmacii. Nici in kaufland n-am vazut.

      Ștergere
    4. In kaufland sunt sigur, cautati cu atentie.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.