Translate

sâmbătă, 30 iunie 2012

Dermaglin – din secretele Cleopatrei


Dermaglin este o firmă poloneză ale cărei produse sunt importate şi la noi şi pot fi vizualizate şi achiziţionate de pe http://dermaglin.ro/
Firma este cunoscută pentru produsele sale naturale, certificate în acest sens, netestate pe animale şi medaliate pentru calitatea lor.
Deoarece am intrat în posesia unei maşti de faţă numită Kleopatra, m-am hotărât să o încerc…trebuie spus că pe site costă 14,20 lei un set de două pliculeţe a câte 20 de grame. In poza pusă de mine se vede că am apucat să desfac un plic ce mi-a ajuns pentru două aplicări, cu generozitate chiar deoarece am întins produsul şi pe gât şi puţin pe decolteu.


Masca se numeşte Kleopatra deoarece compoziţia cuprinde argilă verde cambriană, miere, ulei de trandafir şi proteine din mătase, ingredientele fiind chipurile cele descoperite şi utilizate de însăşi celebra regină a Egiptului antic, cunoscută pentru preocupările sale asidue în găsirea unor reţete ale frumuseţii. In plus apar şi uleiul de jojoba şi acidul dehidroacetic...şi atât, astea sunt toate ingredientele. Nu este parfumată cu nimic dar se simte, normal, mirosul nămolos al argilei şi foarte vag ceva mai plăcut, probabil de la trandafir.
Acest tip de mască este recomandat tuturor tipurilor de ten în ideea că hraneşte şi hidratează, redă elsaticitatea şi fermitatea tenului, repară vasele capilare sparte.
Argila verde cambriană este o sursă de minerale (fosfor, fier, calciu, magneziu, seleniu, zinc, cupru) foarte importante pentru organismul nostru. Are proprietăţi unice cum ar fi încărcătura electrică negativă ceea ce face să atragă microorganismele ca bacteriile şi virusurile care sunt pozitive din punct de vedere electric. Deci dezinfectează, absoarbe sebumul şi toxinele.


Experienţa cu această mască mi s-a părut extrem de amuzantă, mi-a adus aminte de curele cu împachetări cu nămol pe care le făceam la Slănic Prahova sau la mare. Să ştiţi că masca nu e foarte fluidă, ar trebui chiar să vă umeziţi degetele când o aplicaţi. Se usucă foarte repede pe faţă şi începe să strângă, are şi efect de lifting. Trebuie să vă strângeţi bine părul la spate altfel va năclăiţi. Culoarea baclavaisului este gri-verzui când încă este umed apoi virează în gri deschis când se usucă. Copilul meu a spus că arăt ca Batman ceea ce era foarte adevărat.
Staţi cu argila pe faţă 15-20 minute după care ar trebui să o daţi jos cu apă călduţă. Să ştiţi că nu e uşor....cum spuneam este exact ca la împachetările cu nămol, nu începeţi să frecaţi pielea, trebuie să aveţi răbdare şi să vă tamponaţi uşor până se înmoaie. Eu o tamponez şi o şterg întâi cu loţiune tonică apoi trec la apă călduţă.
Aş vrea să vă atrag atenţia în cazul în care aveţi ten sensibil, vă iritaţi repede şi nu aţi mai experimentat măşti cu argilă....Argila are cupru, zincul este perfect pentru reglarea secreţiei de sebum dar cuprul poate da reacţii alergice. Eu păţesc aşa. Când staţi cu produsul pe piele s-ar putea să aveţi senzaţie de mâncărime, iar după ce îndepărtaţi masca constataţi că vi s-a înroşit tenul. Roşeaţa dispare în vreo jumătate de oră dar s-ar putea să nu vă placă senzaţia imediat de după aplicare.
Voi hotărâţi dacă e cazul să folosiţi argila sau nu. La final aplicaţi crema voastră obişnuită şi veţi constata într-adevăr că tenul e mult mai fin. Si încă ceva, dacă deschideţi pliculeţul, după prima utilizare aveţi grijă să îl rulaţi strâns şi să îl legaţi bine cu un elastic altfel produsul se întăreşte în contact cu aerul.

Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.