Translate

luni, 2 iulie 2012

De la Râureni citire


De câte ori trec pe lângă standul de gemuri şi dulceţuri din Carrefour, văd borcănelele apetisante de la Râureni strecurate pe rafturile de jos...nu ştiu care e politica în magazin dar chestiile străine sunt în dreptul ochilor, după alea româneşti trebuie să te cocoşezi şi să stai aplecat ca să scoboceşti pe raft.
Eu cumpăr de regulă gemuri de Râureni că sunt bestiale, ăla de căpşuni aduce cu dulceaţa ca şi calitate iar pasta lor de măceşe este o încântare, seamănă un pic cu o marmeladă la consistenţă dar gustul de măceşe este deosebit. Preţurile la gemuri sunt foarte rezonabile în condiţiile în care nu au gelatină sau alte chestii de umplutură.
Dar cireaşa de pe tort este piureul de castane ! 

Eu n-am mâncat aşa ceva până acum vreo trei ani când într-o seară, într-o plimbare cu soţul meu, ne-am oprit la o terasa să ne racorim cu ceva. Atunci am văzut în menu că acolo se servea un desert cu piure de castane şi am fost curioasă cum este. Am comandat, mi-a plăcut foarte tare şi de-atunci am căutat prin magazine acest produs.
Ei bine, piureul de castane făcut de Râureni este cremos, aromat cu esenţă de rom şi cred că şi ceva vanilie. Costă 9,5 lei borcanul de jumate în Carrefour dar face fiecare bănuţ... Dacă mi-e foarte poftă îl halesc instantaneu direct din borcan, nu am concurenţă că ai mei nu îl agreează. Când sunt în toane bune, combin într-un bol îngheţată de vanilie, piure de castane, frişcă şi topping de ciocolată.
După care visez la următorul borcan...pentru că unul singur nu-mi ajunge niciodată.  

Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.