Translate

miercuri, 10 septembrie 2014

Outfit de Imperator


Bărbaţii sunt din naştere conservatori, greu de urnit, refractari la schimbări. Mai ales la cele din modă! Al meu consort s-a maturizat înainte de revoluţie şi, ca urmare, cam tot ce a apărut după i se pare suspect. Pentru el nu există decât piesele de îmbrăcăminte care păstrează liniile cuminţi şi decente ale acelor ani. Ii place stilul casual, urban , cât mai comod, dar are şi unele fixatii legat de faptul cum trebuie să se îmbrace in anumite situatii mai protocolare. Pantalonii de stofă şi cămaşa, eventual sacoul pe deasupra, sunt must-have, chiar şi la 35 de grade, oricât am încercat eu să-l conving că acest gen de outfit îl îmbătrâneşte.

Orice este prea larg, prea strâmt, prea jos, prea subţire, prea scurt, prea colorat, iese din tiparele personale şi în consecinţă trebuie evitat. In acest fel  a ajuns să-şi găsească destul de greu o pereche de blugi de exemplu, deoarece dânsul nu se simte în largul lui în pantalonii cu talie joasă.
Uneori are o sclipire rebelă şi, dacă ocheşte vreo promoţie, uită de principii şi îşi cumpără ceva la care a visat in adolescenţã, obiect pe care nu-l poartă de altfel niciodată pentru ca nu i se mai potriveste. Astfel a intrat în posesia unui tricou negru, mulat şi sintetic, pe care nu-l îmbracã deoarece "îi arată burta şi se încinge în el". In schimb, cu mare greutate am reuşit să scap de o colecţie de tricouri provenite din alte epoci, atât de uzate încât nici cârpe de praf n-am putut să le fac. Dar erau primele tricouri de firmă pe care le avusese şi mi-au mâncat zilele mutându-le de colo-colo prin şifonier.
Ca să înlocuiesc hainele debarasate este un alt coşmar... Soţul meu nu face shopping pentru uzul personal, din comoditate, pentru că îi este silă să caute, să studieze sau sã probeze ceva. In schimb ţine ca lucrurile sã fie durabile, de calitate, din materiale cât mai naturale. Si uite aşa am ajuns în situaţia să aleg eu pentru el, dar fără să mă mişc de acasă, din faţa calculatorului, adicã online.
Vaaaiii, dar sã te ţii teorie atunci când vede ce i-am cumpãrat! De obicei tot ce achiziţionez eu este foarte nasol la început, materialul este prost, nu se potriveşte la numãr, nici nu mai conteazã cã era la ofertã. Tot ce ia EL la ofertã este perfect. Dupã câteva zile de uitat chiorâş la achiziţie îşi ia inima în dinţi şi începe sã o poarte. Cam la a cincea zi obiectul în cauzã devine indispensabil, dar atât de indispensabil încât începe sã îmi parã rãu cã l-am cumpãrat.
Online-ul însã m-a scutit de multã vorbãrie scursã pe apa Sâmbetei şi de multã alergãturã! Dar magazinele online mi-au mai oferit ceva, posibilitatea de a mã juca cu imaginaţia şi de a crea outfiturile la care visez pentru partenerul meu. El are o fire veselã, petrece mult timp cu bãiatul nostru, încercând sã-i ocupe timpul cu activitãţi cât mai variate. Cei doi sunt extrem de plimbãreţi, iar în weekend sau vacanţe greu îi prind pe acasã. Işi aruncã rucsacul în spinare şi pornesc neobosiţi într-o nouã excursie. Ca urmare, nici nu poate fi vorba de ţinute formale în aceste escapade.
Mi-aş dori pentru al meu haine comode, tinereşti, aşa cum este şi spiritul sãu, mai colorate, mai…altfel. Imperator este un colţ virtual de unde te poţi inspira în alegeri atunci când vrei sã faci o schimbare de stil. Eu m-am plimbat puţin prin oferta lor şi am compus un outfit bãrbãtesc haios, nu ţipãtor deoarece soţul meu are totuşi o vârstã, dar potrivit activitãţilor recreative şi vremii rãcoroase care a început sã-şi facã simţitã prezenţa. Produsele aparţin unor mãrci recunoscute şi rãspund celor mai exigente gusturi. 


Aş vrea sincer sã-l vãd ieşind aşa pe uşã, sprinten şi simţindu-se bine în pielea lui. Pentru cã hainele au darul sã-ţi ridice moralul atunci când sunt bine alese şi se asorteazã dorinţelor tale.

Un comentariu:

  1. "Bărbaţii sunt din naştere conservatori, greu de urnit, refractari la schimbări."
    Off, asta a durut! ;)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.