Translate

sâmbătă, 20 februarie 2016

Bioderma, Mario Badescu si drumul spre o piele normala

Da, am zis piele normala, nu perfecta, din simplul motiv ca pielea mea este atat de enervanta incat m-as multumi sa o aduc la stadiul de "normala". Nu caut perfectiunea, mi se pare un pic ne-natural si ne-realist sa-ti doresti un organism perfect. Exista o gramada de persoane al caror ten functioneaza normal, fara sa le puna mari probleme, dar tot nu se cheama "perfect". Nu tin sa am o fata de portelan, fara pori vizibili, fara pete, puncte, inflamatii accidentale, alunite... Am invatat ca idealul in cazul meu este sa elimin cat mai multe dintre neplaceri si, daca reusesc sa am zile in care ma uit in oglinda fara sentimente de ranchiuna, asta reprezinta perfectiunea.

Vise... In realitate gasesc atat de greu produse care sa imi convina cu adevarat, incat alerg intruna dupa cai verzi pe pereti. Ultima crema de fata cu adevarat buna pe care am avut-o, SVR Hydraliane Legere, a fost excelenta ca si crema de zi. Intre timp insa mi s-a epuizat si crema de noapte (de vreo trei ori) si eu tot nu sunt multumita de rezultate. Da, stiu, barbatii nu inteleg de ce trebuie sa avem produse diferite pentru zi sau noapte, pentru ochi sau restul fetei, pentru fiecare parte a corpului etc. Ei nu inteleg nimic! Motiv pentru care cred ca sunt muuuult mai fericiti.


Dupa obiceiul prost pe care il am, am incercat vreo cateva creme mai ieftine pana sa ajung la concluzia ca tot mai bine este sa intru in farmacie si sa cumpar o dematocosmetica eficienta si consacrata decat sa mai arunc banii aiurea. Asa ca, profitand de oaresce reduceri (47 de lei in Catena), am (re)cumparat Bioderma Sebium Hydra, crema hidratanta compensatoare pentru piele cu tendinta acneica.
De fapt, este un produs hipoalergenic, non-comedogenic, fara parabeni, pentru tenul sensibilizat de prea multe tratamente aplicate impotriva excesului de sebum. Suna putin pretentios, chiar foarte specializat. Ideea este de a hidrata un ten cu acnee, care a devenit prea uscat si fragil. Da, este posibil, cei care au acnee severa de exemplu si fac tratamente cu antibiotice, stiu despre ce este vorba. Am considerat ca un astfel de produs care combate descuamarea si senzatia de "piele care tine" mi-este de folos ca si crema de noapte si nu m-am inselat. Atentie, aceasta crema se aplica de doua ori pe zi, deci si dimineata, dar nu este o crema matifianta sau potrivita ca baza pentru machiaj. Nu merge de exemplu pe un ten cu exces de sebum, mai ales vara, in timpul zilei, pentru ca nu are rolul de a regla secretia de sebum. S-ar putea chiar sa dea senzatia de gras pe fata, chiar daca ea intra destul de repede in piele. Folositi-o seara daca obisnuiti sa va spalati cu un gel care usuca fata.
Si am ajuns la domnul (de legenda!) Mario Badescu. V-am spus acum putin timp ca am cumparat o revista pentru mostra de sapunel cu alge pentru fata, creatie Mario Badescu, din pura curiozitate, sa incerc si eu un produs din brandul atat de apreciat in strainatate. Exista site comercial mariobadescu.ro pentru tara noastra, asa ca va puteti comanda ceva de acolo. Dar este greu sa te hotarasti, preturile sunt destul de mari, daca nu ai incercat macar. In fond, acesta este rolul mostrelor, nu?
Mostra mea de sapunel (tubuletul verde din stanga pozei) s-a dovedit o minunatie de produs. Nu, nu este pentru ten mixt sau gras ca al meu, dar in mod sigur face toate paralele in cazul unui ten normal, uscat si sensibil! Produsul full-size il gasiti pe site la sectiunea "demachiante", nu stiu de ce ca nu este deloc asa ceva. Este o crema, nu un gel cum suntem obisnuite, chiar grosuta, trebuie sa apesi pe tub ca sa iasa deoarece nu curge. Din acest motiv si datorita faptului ca nu este spumant ca gelul trebuie sa scoti in palma un gogoloi cam cat un bob de mazare mare, sa zicem, ca sa poti spala toata fata.
Parfumul produsului este extraordinar, mi-ar placea sa am o apa de toaleta la fel, are ceva vag tamaios, nu dulceag, nu floral. Algele din compozitie sunt destinate exfolierii usoare, dar se simt atat de putin in contact cu tenul incat nu cred ca indeplinesc rolul in cauza, asa ca nu va bazati pe ele. Pe site scrie ca este pentru toate tipurile de ten, dar nu inlatura sebumul decat foarte putin, eventual, daca aveti ten prea gras, puteti sa va spalati si nici sa nu mai folositi crema obisnuita. Mie nu imi da senzatia de curatare temeinica a pielii, asa ca nu este un produs pe care l-as folosi zilnic. Se consuma greu, este spornic, eu inca am din mostra desi am dat de cateva ori pana acum. Dar este extrem de placut la folosire!
In cazul in care aveti un ten cu probleme specifice, va recomand sa vizitati site-ul deoarece brandul asigura produse pentru mai multe tipuri de ten, verificati  sectiunea "regimuri de ingrijire" ca sa vedeti unde va incdrati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.