Translate

sâmbătă, 16 iulie 2016

Concurs "Cum sa scoti apa din urechi"

Dupa cum vedeti m-am specializat in titluri gen tabloidele noastre de scandal. Concursul e una, chestia cu apa e alta, dar imi place sa va tachinez, hi, hi...
Anuntul cu concursul e scurt, intrati pe FB si il gasiti acolo, e concursul intarziat al lunii iulie.
Si acum urmeaza cateva indicatii interesante despre cum sa scoti apa din urechi. Da, stiu, suna hazliu, dar e o problema serioasa. N-am experimentat toate metodele, puteti sa le incercati, dar sa nu faceti vreo balarie si sa dati vina pe mine, eu doar fac meseria de "raspandac".
Spuneam ca e treaba serioasa pentru ca, daca v-a intrat apa in urechi la piscina sa zicem, si simtiti ca inca va cobaltaie pe timpan dupa doua-trei zile, e musai sa vizitati doctorul.
De obicei apa curge, asta e o vorba profunda care mi-a venit acum...Asadar, topaiti intr-un picior, cu capul inclinat pe partea cu apa si ziceti un descantec ca stim noi ce personaj literar celebru.
Daca la voi se produce un miracol si nu curge, puteti incerca niscai remedii simple. Faceti palma cupa pe urechea cu pricina si produceti un vacuum, adica o desfundati la fel ca atunci cand se infunda deoarece schimbati altitudinea.
Sau puteti sa aplicati pe ureche o carpa inmuiata in apa calda cat sa puteti suporta temperatura. Idealul este sa scoateti apa, nu sa va ardeti. Nu ma intrebati care este explicatia stiintifica pentru acest proces, nu ma duce capul.
Mai puteti sa va folositi de uscatorul de par pe care il setati la cea mai mica treapta. Il tineti la vreo douazeci de centimetri perpendicular pe ureche si ii dati drumul, miscandu-l usor inainte si inapoi astfel incat curentul de aer cald sa fie directionat pe canalul auditiv. Cica asa se evapora apa.
Folositi un amestec in parti egale de alcool si spirt si puneti cu pipeta 3-4 picaturi in ureche, apoi masati usor pavilionul urechii. Inclinati capul spre partea urechii afectate. daca apa este obstructionata de vreun dop de ceara, amestecul de otet si alcool il va dizolva, permitand apei sa se scurga.
Tot cu o pipeta curata puteti sa picurati 3-4 picaturi de peroxid de hidrogen, un compus uimitor cunoscut ca un excelent germicid.  Are calitatea de a curata urechea in interior de praf, ceara, microorganisme. Aveti grija insa, aceasta metoda nu se foloseste daca aveti unele boli de ureche sau infectii mai rele.
Daca aceste metode nu functioneaza, nu incepeti sa scormoniti cu degetul prin ureche, va veti rani, veti impinge ceara si apa mai adanc, veti introduce bacterii in ureche. De asemenea, nu experimentati pe copiii mici astfel de metode, nu riscati sa le afectati auzul, urechea este totusi foarte sensibila. Copiii sub 3 ani sau cei care au eczeme pe pielea din jurul urechii au sanse mai mare sa contacteze infectii, asa ca mai bine apelati la un doctor atunci cand nu va descurcati.
In ideea ca v-am fost de ajutor, va urez imbaieri placute, fara grija apei in urechi.

2 comentarii:

  1. La mine funcţionează aia cu ţopăitul! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Citisem despre rivanol in curatarea urechilor, iar daca mai e si insotita de nas/sinusuri infundate neaparat o vizita la orl pentru tratament adecvat. Exercitii de suflat aer inspre urechi, suflat nasul, masajul sinusurilor.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.