Translate

sâmbătă, 13 august 2016

Casa de vis in 2016

Pinterest pare sa fie o autoritate in materie de gustul publicului din toata lumea, este suficient sa fii atent la ce poze se salveaza pe diferite domenii, asa ca n-a fost greu sa se realizeze o statistica referitor la ce reprezinta "dream house", casa de vis, pe anul in curs.
Si a rezultat...
Sursa: Tech Insider

Dap, aceasta "casuta" de culoare navy pare sa fie mai ales pe gustul cetatenilor americani. De fapt, iti dai seama din prima, este exact stilul lor de casa familiala. Parter, etaj si o mansarda, nici nu le trebuie americanilor mai mult deoarece sunt extrem de "modesti" din fire.
Recunosc, constructia este tare dichisita la exterior. Eu, personal, as sta in asa ceva numai daca ar munci altcineva sa faca ordine si curatenie, nu ma dau in vant dupa spatiile generoase.Ca sa nu mai zic ca ma uit la poza si parca vad casa bantuita de fantome, asa cum apare in toate filmele horror. Dar incerc sa trec peste subconstientul meu bulversat si sa inteleg ce anume place atat de mult privitorului.
Ca si in cazul oamenilor pe care ii cunoastem prima data, mi-am dat seama ca nu conteaza neaparat hainele de firma pe care le poarta, in cazul unei constructii echivalentul ar fi elementele extraordinare de arhitectura, cat curatenia si faptul ca aceste haine nu sunt uzate. Cu alte cuvinte, cand vad o casuta aranjata, bine intretinuta, proaspat vopsita, cu o tamplarie fatoasa si un acoperis fara carpeli, rugina sau tigla sparta, stiu ca proprietarilor le pasa de locul unde traiesc la fel de mult ca de propria infatisare decenta.


In cazul exemplului dat de mine, lasand la o parte impactul placut de la prima vedere si analizand la rece, veti vedea ca "look-ul" a fost obtinut prin cateva elemente de baza: acoperis, ferestre si contrastul de culori alb/navy.
Acoperisul este usor de cosmetizat folosind una dintre variantele de tigla metalica, eu as alege tipul Viking Profil Kron pentru raportul calitate/pret si durata de viata foarte lunga, de 40-50 de ani, dar si pentru valoarea estetica. Daca vreti cu adevarat o lucrare durabila si aveti de reparat una, alta in "crestetul" casei, ideal ar fi ca renovarea acoperisului sa o dati pe mana unei firme de profesionisti. Nu de alta, dar interesul este sa obtineti acea durata de viata de care vorbeam mai sus. Tabla, sindrila si tigla ceramica si-au trait traiul si si-au mancat malaiul, iar daca tot s-a inventat ceva atat de rezistent si performant ca tigla metalica, de ce sa nu investiti banii cu cap?

In ceea ce priveste ferestrele, cred ca tot farmecul sta in ochiurile acelea de la mansarda, cu tamplarie de forma si dimensiuni diferite si, avand in vedere panta acoperisului, este imposibil ca undeva, deasupra, sa nu fie montata macar o fereastra speciala, destinata iluminarii directe. Pana acum mai multi ani astfel de ferestre pareau ceva rar, poate de lux, poate de negasit pe piata noastra, dar astazi exista si la noi ferestre de mansarda Velux, un sistem ingenios care transforma spatiul de sub acoperis intr-unul extrem de placut si perfect locuibil.
Ei, asta ar fi despre casa de vis a anului 2016. Ce mi-ar placea mie? Eu sunt fan casele hobbitilor. Dar, orice-ar fi, tot de niste tigla metalica as avea nevoie. De ce? O data pentru ca acoperisurile au panta mare si a doua oara pentru ca tigla vine intr-o paleta mare de culori (numai Viking are 26 de culori mate si lucioase), putand fi adaptate imaginii de poveste a acestui tip de locuinte. Vise, maica, vise...Dar nu se stie niciodata!


10 comentarii:

  1. Frumoase imaginile alese! Ţin pumnii pentru "Vise, maica, vise...Dar nu se stie niciodata!"!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie tot casutele de mai sus imi plac !Nu-mi plac deloc casele cu scari interioare,deci etaje,mansarde...Unii dintre prietenii nostri au asemenea casa,cu acoperis din tigla metalica,si mansarda e de nelocuit
    vara,e incinsa,cu tot cu aer conditionat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am o teama de scari deoarece sunt cam impiedicata, mi se par periculoase intr-o casa orice-ai face! Mie imi plac acoperisurile tuguiate si colorate, piatra si formele neregulate, tavanele joase si luminatoarele interioare. Imi place ideea de fereastra de mansarda aplicata la un pod pe care sa-l transform intr-un soi de atelier de hobby.

      Ștergere
  3. cam toate seamana cu ce-mi place :)
    oare voi avea candva casa din vis???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi se pare ca si atunci cand are banii necesari, omul alege sa construiasca tot intr-un fel care sa satisfaca aparentele, nu neaparat dupa dorintele sale adevarate.

      Ștergere
  4. Casa din vis..hehe ;)
    Uite mie imi lipsesc spatiile mari, generoase si sentimentul ala de neingradit. As sacrifica o zi de curatenie, pe saptamana, pt asta ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa eram si eu pana acum vreo 15 ani, intre timp nu mai apreciez deloc sa muncesc aiurea, ma intereseaza doar confortul si sa am timp pentru ce ma face fericita cu adevarat.

      Ștergere
  5. In weekend am fost la o cabana facuta cu cat mai mult lemn, altele in zona cu aspect de poveste erau aproape de finalizare. Le-am fotografiat fireste, aveau un acoperis pana aproape de pamant cu ferestre integrate. Foarte interesante!
    Mai mult apreciez case cu spatii bine gandite decat imense, minimaliste sau nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii! Am vazut si eu cabane care par micute in exterior si cand intri te invarti intr-o groaza de camere. Este o stiinta sa folosesti eficient spatiul. Mi se pare ca un pod/mansarda e un mod optim de utilizare a spatiului si acum exista materiale pentru a moderniza aceste spatii.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.