Translate

marți, 2 august 2016

Z.L.Feng sau traditia acuarelelor chinezesti

Am schimbat din nou fundalul blogului, mi se parea prea sters inainte, astfel incat am cautat ceva mai...tare. Mi-am dat seama ca nu am acordat suficienta atentie artistilor in acuarela, desi am admirat intotdeauna tehnica diluarii si intrepatrunderii culorilor. Acuarelele par usor de realizat, in realitate nu orice artist se poate mandri cu lucrari care sa capteze privirea cu adevarat.
Z.L,Feng este un artist din China care reuseste sa impresioneze prin culorile vii ale peisajelor, cele mai multe surprinzand apa si vegetatia de pe malurile ei. Zeng reprezinta frunzele copacilor ca niste petice adaugate peste alte pete in alte nuante. Uneori ai senzatia ca luminite magice sunt aprinse in coroanele arborilor, parca ar fi popoare de zane si spiridusi care locuiesc acolo. Stilul artistului aminteste de imaginile feerice create prin intermediul desenelor animate. Apa este profund nuantata astfel incat pare sa aiba adancime, pietrele stralucesc in culori neobisnuite, verdele te incanta cu sclipiri de rosu sau mov. Uneori peisajul se pierde intr-o ceata usoara, misterioasa, care accentueaza atmosfera de basm.
Lucrarile lui Z.L.Zeng sunt pur si simplu vesele chiar si atunci cand infatiseaza scenele mai mohorate ale toamnei sau ale iernii. Nu este de mirare ca aceste acuarele se regasesc in numeroase colectii private sau muzee, opera lui Zeng fiind extrem de apreciata si premiata.

 

5 comentarii:

  1. Foarte frumoase picturile lui Z.L.Zeng!
    Pictura chinezeasca mi se pare diferita, aerata. Cu mult spatiu interior. Cel putin asa simt eu.
    O luna august excelenta, iti doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Superbe lucrări,îmi plac mult culorile alese de pictor!
    O săptămână minunată și plină de bucurii!
    Îmbrățișez cu drag și mulțumesc de vizită!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bag de seamă că îţi plac pastelurile! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Superbe lucrari, imi aduce aminte de Londra, de plimbarea prin parcul din fata palatului, dupa ora schimbarii garzilor. Copaci in haine de toamna, unii infloriti, arbusti cu bobite mov si fara frunze.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.