Translate

luni, 30 aprilie 2018

Helen Nelson-Reed, dintr-un alt univers

Mi s-a intamplat de cateva ori ca, privind operele unui artist, sa am senzatia pregnanta ca acesta vede o alta lume. Bineinteles ca toti artistii vad lumea noastra intr-un alt mod, in alte forme si culori sau, dimpotriva, incearca sa redea cat mai fidel trasaturile reale ale lucrurilor care ne inconjoara, dar sa excelezi intr-o forma sau alta de arta ii defineste pe acesti oameni cu totul speciali.

Cu Helen Nelson-Reed se intampla insa altceva. Ea pare sa astearna pe panza ceva ce noi, oamenii de rand, putem doar sa visam si atunci ne intrebam din ce univers paralel ne parvin acele fabuloase imagini. Oarecum acvatice, daca e sa ne luam dupa nuantele folosite, acuarelele acestei artiste sunt fluide si extrem de vii sau putin blurate, dar intotdeauna pline de tuse delicate, tesand o dantelarie de linii altminteri atent controlate.

Nascuta in SUA-Seattle, Helen Nelson Reed traieste astazi in Illinois si are la baza o pregatire in psihologie. Este un artist autodidact care a folosit arta acuarelei in crearea de lucrari ce par efemere. Artista are de asemenea o linie de bijuterii, realizeaza si calendare sau felicitari, iar operele sale se gasesc si in colectii private, pe coperti de carti si reviste sau chiar de cd-uri.
 
 
 
 

3 comentarii:

 1. Dupa aceste rânduri si acest blog se ascunde o persoana foarte interesanta... Cu conceptii care unii oameni nu au habar si nici nu vor intelege sau accepte... Frumoasa descriere si ced ca mai aveai multe de spus aceasta tema. Admir astfel de oameni ❤ si misterioasa... Apropo tablourile chiar te duc cu gândul in alta lume...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tb sa pui un buton de Like, pt ca subscriu intru-totul acestui comentariu :)

   Ștergere
 2. da, fiecare vede altfel, este normal asta, se fac tot felul de legaturi diferite in capul nostru!

  RăspundețiȘtergere

Va rog sa va spuneti parerea cu bun-simt, constructiv. Comentariile sunt moderate, nu apar imediat pe pagina. Incerc sa le aprob cat pot de repede.