Translate

marți, 16 aprilie 2019

Ce echipamente de protectie vei intalni in orice companie


In postura de angajator, este necesar sa asiguri personalului un mediu de lucru sanatos si lipsit de orice incidente. Pentru a face acest lucru, va trebui sa fii la curent atat cu masurile de siguranta si protectie impuse de legislatie, precum si cu riscurile profesionale ale domeniului in care activeaza afacerea ta.

Astfel, pentru acest lucru, este important sa faci apel la echipamente de protectie pentru angajatii tai. Prin urmare, va trebui sa citesti cu atentie instructiunile de utilizare, precum si sa asiguri mentenanta necesara pentru acele echipamente de protectie de care personalul are nevoie. De aceea, in continuare, iti prezint cateva tipuri de echipamente de protectie, care nu trebuie sa lipseasca din dotarea firmei tale:

Echipamente de protectie pentru cap - Purtarea unei casti de protectie va preveni accidentarile in zona cervicala. Alege o cascheta rezistenta, adaptata mediului de lucru. In prezent, poti gasi casti cu un design elegant si diverse optiuni, precum ajustarea harnasamentului din interior.

Echipamente de protectie pentru ochi - Statisticile au demonstrat ca, zilnic, peste 600 de persoane din intreaga lume sufera accidente de vedere la locul de munca. Astfel, pentru a preveni aceste accidente, este bine sa asiguri personalului ochelari de protectie. De asemenea, cei care lucreaza la flacara incandescenta, precum sudorii, vor avea nevoie de ochelari speciali sau de masti!

Echipamente de protectie pentru urechi - Daca afacerea ta se desfasoara intr-un mediu cu foarte mult zgomot (cum se intampla, de exemplu, in cazul companiilor care fabrica mobilier sau slefuiesc piatra), va trebui sa asiguri protectie specifica pentru antifonarea zgomotelor puternice, sub forma castilor speciale sau a dopurilor de urechi.

Echipamente de protectie pentru maini - Poate mai mult ca in cazul altor parti ale corpului, mainile si picioarele sunt cele mai predispuse la accidentari, motiv pentru care este necesar sa le asiguram un echipament de protectie potrivit. Prin urmare, in functie de domeniul de activitate, poti alege intre manusi cu protectie impotriva temperaturilor extreme, a vibratiilor, a taieturilor sau a chimicalelor.

De asemenea, in cazul picioarelor, va trebui sa alegi echipamente de protectie sub forma de pantofi, ghete sau cizme. Ia in calcul si o talpa antiaderenta, pentru mediile cu multa umezeala, foarte folositoare avand in vedere ca mai mult de 15% din accidentele industriale sunt cauzate de impiedicari sau de alunecari. Nu uita nici de sosetele speciale, care iti pot da un plus de confort.

Protejarea plamanilor - Conform unei statistici derulate recent, peste 15% din muncitorii din UE sunt zilnic predispusi la praf, vapori, fum sau alte particule toxice. Poti asigura astfel o masca de protectie simpla sau mai complexa, daca mediul de lucru este unul foarte toxic.

Elemente reflectorizante - In parcurile auto sau in depozitele foarte mari, vizibilitatea este foarte importanta. Din acest motiv, pentru a preveni orice fel de accidente, va trebui sa asiguri angajatilor tai echipamente de protectie cu elemente reflectorizante, pentru o mai buna semnalizare si vizibilitate.

Astfel, este mai important sa previi decat sa risti un accident de munca. Nu uita nici de trusa de ajutor, foarte folositoare in majoritatea circumstantelor. Alege echipamente de protectie de cea mai buna calitate pentru angajatii tai si vei vedea cum aceasta investitie se va dovedi foarte profitabila in timp!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.