Translate

duminică, 6 septembrie 2020

Masti de protectie reutilizabile de la Dr Fashion

Mastile de protectie, durerea noastra cea de toate zilele. Au venit odata cu pandemia si nu cred ca scapam prea curand de ele. Asa ca, decat sa le dam conotatii negative, mai bine le incorporam in viata de zi cu zi ca accesorii fashion si ne bucuram de ele sub alta forma: masti de protectie reutilizabile estetice.
Sursa: DrFashion.ro

Dezavantajele mastilor de protectie de unica folosinta 

Sincera sa fiu, aveam o stransa legatura cu mastile obisnuite, clasice, inca dinainte de toata tevatura cu Covid-19. Sunt alergica la hartie si praf, asa ca tin tot timpul in casa o cutie de masti de unica folosinta pentru zilele cand fac curatenie. Dar, in momentul cand am fost obligata sa port masca mai multe ore pe zi, lucrurile s-au schimbat. Ca toata lumea, am descoperit ce nesuferite pot fi, ce incomode si ce...scumpe. Mda, va aduceti aminte ce greu s-au gasit in magazine prin martie-aprilie si ce preturi aveau, in conditiile in care, igienic ar fi sa utilizezi mai multe pe zi. Cam toata lumea a spus "pas" la chestia cu igiena, nu ma indoiesc ca or fi fost habotnici in privinta asta, dar putini au fost dispusi sa risipeasca mastile si banii in acest fel. Recunosc: am spalat masca! Urat din partea mea, vorba vine, dar zau ca nu m-a lasat inima sa ingros gunoiul cu ceva care inca functiona. In realitate, dupa o spalare, masca de unica folosinta nu prea mai functioneaza, ati observat si voi ca se schimba textura materialului, devine moale, semn ca si proprietatile de protectie se duc pe apa sambetei.


Acestea ar fi dezavantajele mastilor de unica folosinta. La care se adauga faptul ca trebuie sa le potrivesti tot timpul deoarece nu poti sa respiri ca lumea, nu se muleaza bine pe trasaturile fetei, snurul pentru urechi poate fi prea lung si trebuie sa-i faci nod, pielea se irita in locurile unde se freaca de marginile mastii, cei cu cosuri fac si mai multe cosuri de la aerul statut acumulat intre masca si fata, nu poti sa bagi o bomboana mentolata in gura ca te ustura ochii de innebunesti, daca esti chiorpecea si trebuie sa tii ochelarii pe nas (ca mine!), acestia se aburesc incontinuu, aratam toti la fel, de parca suntem angajati la spital si altele...

Avantajele mastilor de protectie 

Pentru mine sunt si avantaje: n-am mai luat toate virozele de sezon de prin mijloacele de transport in comun, am putut sa vorbesc singura, in surdina, ba chiar sa si bomban fara grija de a parea zurli, am cascat de mi-au trosnit falcile, am scos limba si m-am strambat la cei care ma enervau, cu alte cuvinte am redescoperit apucaturile de copil obraznic, de care sper sa ma debarasez usor atunci cand va fi cazul. Cel mai important a fost faptul ca, eu avand sinuzita si parodontoza, mi-am putut feri fata de curent si frig si privesc altfel, mai fara grija, anotimpurile reci ce vor veni.

Medical fashion with style!

Nu stiu daca ati observat, dar nici uniformele personalului medical nu mai sunt ce-au fost. Adica perfect albe si cu croiala standard. Dap, atata alb monoton nu face bine la psihicul bolnavilor, culorile pot fi terapeutice, bine ca s-a inteles si pe la noi chestia asta. Pe acelasi concept au aparut si alternativele la masca de protectie de unica folosinta, cea pe care am inceput sa o privim cu o anumita ura, tocmai pentru ca ne anuleaza trasaturile, emotiile si ne face sa parem cu totii bolnavi.


Mastile de protectie reutilizabile incearca sa transforme aceste accesorii medicale in obiecte fashion, de care ne-am putea indragosti, le-am putea asorta tinutei de zi cu zi si ne-ar scuti de ceva cheltuieli.
Sursa: DrFashion.ro
 
Numai privind imaginile de mai sus si cred ca puteti bifa cateva calitati estetice si functionale importante:
-culoarea corai e superba (le gasiti si pe lila, lime, mint, turcoaz, bleu, negru/navy blue, camuflaj pe DrFashion.ro), se poate alege culoarea in functie de sex, desi acum se poarta si la barbati pasteluri;
-croiala urmeaza natural forma fetei, nu mai au cutele acelea care adauga volum trasaturilor;
-acopera nasul si barbia ca lumea, nu trebuie sa le potrivesti tot timpul, adica sa le atingi si sa ai grija sa fii dezinfectat pe maini cand le atingi;
-sunt pe marimi (!): S, M si L, pentru ca exista in variantele pentru barbati, femei, copii/adolescenti;
-snurul pentru urechi are un sistem simplu de reglare a lungimii;
-sunt facute din material moale, care lasa pielea sa respire, usor de spalat.



Sursa: DrFashion.ro


Eficiente si absolut sigure

Parca va vad zambind si zicand: "hm, dam sanatatea pe fashion"
Ei bine, n-ati nimerit-o, pentru ca mastile de protectie reutilizabile de la DrFashion sunt fabricate dupa cele mai inalte standarde medicale.

Confecționate din 3 straturi de țesătură tehnică de înaltă densitate:



-stratul superior este hidrofob (rezistent la fluide) și antibacterian – pentru a proteja impotriva lichidelor și contaminanților;
- partea interioară este formată din strat dublu de țesătură tehnică ușoară, respirabilă, antibacteriană – pentru o filtrare optimă, inhibând creșterea bacteriilor dăunătoare corpului.

Mod de sterilizare

La prima utilizare, dupa ce le-ati cumparat, e suficient sa le calcati pe ambele parti. Fierul de calcat se seteaza pe optiunea "poliester", la 110 grade, fara abur.
Pot fi spalate doar atunci cand se murdaresc, adica nu zilnic, in apa cu temperatura de pana la 30 grade, sunt rezistente la clor și produse pe bază de clor, sau dezinfectanți pentru haine. Asadar, nu este obligatoriu sa le spalati zilnic, dar ar trebui sterilizate prin calcare, cum spuneam mai sus.

Ca sa inchei, voi spune ca, in acest moment, pe site se da un discount de 10% pentru achizitionarea oricarei masti de protectie reutilizabile. Pentru mine, venirea iernii este o problema din multe puncte de vedere, dar macar una o pot rezolva cu acest tip de masca. Cel putin nu va mai trebui sa-mi trag fularul peste fata!

4 comentarii:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.