Translate

joi, 21 aprilie 2022

Produse de ingrijire a parului si corpului - masca, lotiune, crema maini, sapun

La sectorul corp, produsele sunt intotdeauna mai usor de ales, plus ca poti sa tii cont de preferintele tale in materie de parfumuri, nu e nevoie de atata grija ca in cazul tenului. Iar in ultimii ani si acest gen de produse a suferit o diversificare extraordinara, delectandu-ne cu inovatii si chestii din ce in ce mai specifice, astfel incat sa fie satisfacute gusturile cele mai pretentioase.

Incep cu o masca pentru par, am primit-o cadou si m-am bucurat tare mult, pentru ca este de la Cattier, o marca recunoscuta pentru produsele vegane si bio pe care le produce. Este vorba despre masca reparatoare cu bambus si unt de cupuacu, destinata parului uscat.

Eu am parul uscat iasca, mai ales spre varfuri, scalpul e ceva mai gras. 

Se vede pe cutie ca produsul e certificat vegan, bio/organic. 98,7% din ingrediente sunt naturale, 13,4% provin din agricultura organica, adica bine controlata sa nu fie contaminata cu substante chimice. Cum sa nu te bucuri de asa produs! Si totusi... Utilizarea acestei masti m-a nedumerit in totalitate, adica rezultatele utilizarii. Dintr-un par uscat a iesit unul durere de aspru si uscat. M-am gandit ca nu fac eu ceva bine. Pe la a treia folosire a trebuit sa recunosc ca parul statea ca o matura, se electriza cumplit si era imposibil de stapanit. Era gata sa ma descotorosesc de masca, cu multa durere in suflet, cand mi-a venit o idee. In momentul aplicarii o amestec pur si simplu in parti egale cu balsamul de par. Si cu asta am rezolvat problema! Dar dezamagirea a ramas.

La capitolul crema de corp, deoarece acest gen de produse nu ma prea pasioneaza, am doar o sticla mare de lapte de corp Yves Rocher cu vanilie Bourbon. De obicei cumpar lotiuni, deoarece cremele mi se par cam dense, intra mai greu in piele. Dispenserele Yves Rocher sunt mari, au 390 ml, lotiunile miros tare frumos si sunt economice (trag de sticla asta de cateva luni deja), se intind mai eficient pe piele.

In cazul meu, parfumul este de minunata vanilie, dar lotiunea contine si unt de shea, aloe, migdale dulci. In capul listei de ingrediente sta apa, asa ca efectul principal este de hidratare. Este un produs placut, mai ales pentru vara.

Cand vine vorba de ingrijirea mainilor, sunt ceva mai atenta la ce cumpar. Din cauza faptului ca hobbyurile mele implica folosirea de substante chimice- adezivi, lacuri, vopsele, pielea mainilor se usuca si se degradeaza mai rapid, iar cuticulele unghiilor se pot intari si jupui la modul dureros. Vorbesc de cuticule deoarece multe din cremele de maini se adreseaza si acestei probleme si, daca nu folositi ceva special pentru unghii, e bine sa cautati astfel de produse 2 in 1. Cum este Bioderma din poza.

Crema Bioderma Atoderm este pentru maini uscate si afectate in diverse feluri. E din categoria dermatocosmeticelor, hraneste si protejeaza, asigura 8 ore de hidratare, are compozitie non grasa, non uleioasa. Din aceasta cauza, la aplicare chiar pare ca nu se intinde, ca nu are efect pe pielea uscata. Si totusi tehnologia din spate e destul de sofisticata, cu vitamina PP care stimuleaza sinteza de lipide si reface bariera cutanata.

Dar, daca ma intrebati, o prefer pe cea de la Neutrogena, cu colagen si minerale, care asigura suplete si previne aparitia petelor. Pur si simplu simt mainile mai bine hidratate. Neutrogena a dovedit ca face produse extraordinare, eu am incercat multe de la ei si niciunul nu m-a dezamagit. Crema de maini are in plus un factor de protectie solara 20, ceea ce, din nou, imi convine pentru perioada calda, multa lume nu acorda atentie mainilor cand vine vorba de protectie. Si totusi, mainile ne arata mai bine varsta decat tenul, la fel si gatul, sunt locuri la fel de expuse factorilor de mediu. 

In ceea ce priveste utilizarea cremelor pentru maini, in general, eu va sfatuiesc sa nu le aplicati numai seara, la culcare. Daca vreti sa aiba efect, acestea trebuie folosite de mai multe ori pe parcursul zilei, mai ales iarna si mai ales INAINTEA activitatilor mai grele, care pot afecta pielea, astfel incat sa creeze un film protector. 

N-am mai vorbit de ceva timp de sapunuri, dar, de curand, am achizitionat la revista Avantaje pe luna aprilie un sapun natural Herbaris cu menta, dar si cu uleiuri din alte plante si seminte- masline, cocos, in, avocado, rozmarin, cimbru, tea tree, anason, unt de shea, ulei de abisinian.

N-am nimic cu producatorul (e prahovean de-al meu), sapunul are o textura tare placuta, cremoasa, dar parfumul e vraiste. Din cauza adaugarii de cimbru si rozmarin peste menta, a iesit un miros care aminteste de cel de gaz. Vintage, cum s-ar zice. Ambalajul este tare inspirat, cu sigiliul acela, dar asa-zisul miros de gaz, la desfacere, este destul de puternic. Partea buna este ca, dupa vreo doua spalari se mai atenueaza si parca razbeste nitel menta, in toata splendoarea ei. Acesta este un exemplu elocvent de produs in care s-a dorit adaugarea multor ingrediente naturale, pentru a-l face atractiv, dar efectul a fost oarecum invers. Altminteri, bucata are 120 gr. si costa 24 lei pe site-ul producatorului, ceea ce este rezonabil pentru un sapun natural.

Daca reusesti insa sa faci abstractie de parfumul inedit, dai peste efectele cu adevarat benefice ale multitudinii de uleiuri esentiale din compozitie. Este un sapun facut sa regleze secretia de sebum pe fata si corp, sa combata acneea si sa detoxifice pielea.

Acestea fiind zise, concluzia ar fi ca trebuie ceva atentie si in achizitionarea produselor pentru corp, oricat vi s-ar parea voua ca nu aveti niciun fel de probleme. Mai ales cand inaintezi in varsta si pielea incepe sa-si piarda supletea si sanatatea, constati ca trebuie sa deschizi ochii si sa scoti ceva mai multi bani din buzunar daca vrei sa te simti bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.