Translate

joi, 15 august 2013

Din perlele copilului

Ca fiu-meu a invatat care-i treaba cu banul si cum circula el in natura, nu mai aveam nici o indoiala. Acum cateva zile a vazut un nene cu o pisica in brate si, cum e lesinat dupa mate, s-a oprit, a mangait-o si a vrut sa stie daca e fetita sau baiat, ce varsta are si daca o da...Nenea a zis ca nu prea ar da-o, ca nu stie, la care fiu-meu l-a intrebat abrupt cat costa. Adica ce sa mai , vrea bani pe ea? 
Noroc ca bunica-sa s-a interpus la timp in tranzactie, ca cine stie ce iesea! Astazi ne-am plimbat sa vizionam noul supermarket de cartier, inaugurat de doar doua zile. Profitorul meu a fost de trei ori pana acum, cu fiecare membru al familiei in parte, ca sa poata sa ne jecmaneasca pe rand. Cand am iesit pe culoar, eram cu caruciorul de cumparaturi si fiu-meu incepe sa se milogeasca sa-i dau doua fise de 50 de bani, sa-si ia un flecustet din aparatele alea cu monede. I-am spus sa se potoleasca pentru ca nu mai am decat o moneda si trebuie sa intru si in farmacie, asa ca ar fi cazul sa pazeasca plasele+caruciorul in care aveam bagata o fisa din aceea de plastic. "Il duc eu afara, tine tu plasele!" striga el si o zbugheste cu tot cu carucior. Intru in farmacie si incep sa casc gura cand ma pomenesc cu pusti langa cotul meu, aratandu-mi o moneda de 50. "De unde ai moneda?" intreb eu surprinsa. "I-am vandut caruciorul unui domn si mi-a dat asta.." explica el foarte mandru. Aaaa, buna afacere, pe mine ma scapase de fisa de plastic pe care o aveam de 3 ani in portofel si incepuse sa ma enerveze, iar omul crezuse ca ia un carucior cu moneda inauntru. Excelent! Dar facuse rost de bistari pentru aparatul cu surprize...

8 comentarii:

  1. Spirit intreprinzator !Bine ca e descurcaret,mai rau cand e impins de la spate.Seara buna,

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) ce tzeapa a luat cumparatorul ... ori poate nu :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Pai fisa aceea nu se cumpara oricum? Adica inteleg ca exista ambele variante. Acum depinde si ce-si dorea omul respectiv :)
    Oricum, fiul tau are foarte bine dezvoltat simtul practic. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, fisele se cumpara, dar poate nu toata lumea vrea asa ceva. Cat despre fiu-meu, sper sa nu dezvolte simtul asta prea din cale afara.

      Ștergere
    2. :)) Asa este.
      Dar totusi, viata e dura si va fi tot mai dura si-i va fi util :)

      Ștergere
  4. Să vezi ce mare afacerist va ajunge dacă scoate bani din plastic sec :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.