Translate

duminică, 1 decembrie 2013

La multi ani!

N-am uitat de Ziua Nationala...
Ai mei intentionau sa plece la Bucuresti, la fel ca anul trecut. Au renuntat si au hotarat sa petreaca loco pentru ca a fost ceva mai frig, iar cel mic a fost greu de urnit azi-dimineata din caldura culcusului. Oricum, si-au luat steagul, cel primit data trecuta cand au vizitat Palatul Victoria, si au purces spre Piata Mihai Viteazul unde s-a desfasurat o mica parada si ceremonia din fiecare an.


Nu a fost de nivelul celei din Bucuresti, dar inseamna ceva pentru ploiesteni. Pustiul meu a gasit cele mai dragute doamne din jandarmerie si s-a tras in poza cu ele. Si cu echipamentul din dotare.
Ceva mai tarziu in cursul zilei de azi, ai mei au plecat din nou, de data aceasta spre Gara de Vest unde trenul regal a facut o oprire de 15 minute, in drum spre Bucuresti. A fost o calatorie simbolica pe care familia regala a realizat-o cu ocazia Zilei Nationale, plecand din Sinaia. Amanunte gasiti pe site-ul din linkul de mai sus.
Al meu copil a ramas impresionat de multimea din gara si strigatele acesteia. Nu prea intelege el rolul regalitatii in viata noastra, dar sper sa o faca la un moment dat. Republica de la Ploiesti pare sa sucombe sub evidenta faptului ca regalitatea ne-ar fi putut face mult mai mult bine in acesti ani, decat ne-a facut oricare dintre guvernarile de dupa '89. N-am fost niciodata o adepta a regalitatii, dar logica e mai presus de sentimentele mele, oricat de vehemente ar fi fost acestea in trecut.


In incheiere, va urez la randul meu un "La multi ani!" din inima, sper sa nu ne copleseasca greutatile prea tare si sa ne faca sa uitam cat de frumoasa este aceasta tara.







7 comentarii:

  1. La multi ani, ploiesteanco!
    Ce faci, te duci la gala de premiere de la Straja? Stiu ca Toyota pune la dispozitia noastra o masina cu plinul facut, de aici, din Ploiesti, iar eu nu pot veni. Ar fi pacat sa nu o foloseasca cineva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut ca o masina e din Ploiesti dar nu pot sa particip.

      Ștergere
  2. Nu stiu de ce, dar nu am fost atinsa de spiritul acestei zile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai e greu sa ne mai mobilizam entuziasmul la cum arata viata de zi cu zi.

      Ștergere
  3. A doua melodie imi place asa de mult! Felicitari pentru Super Blog, ai reusit sa rezisti pana la capat, asa-i?

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.