Translate

duminică, 26 ianuarie 2014

Ca in vremurile de altadata

Eu sunt Gica Contra'. Adica ieri n-am scos nasul pe-afara in timpul zilei, dar cum am vazut ca se intuneca m-a apucat un dor de duca prin viscol si ninsoare. Ca ningeeeee....maiculita, cata zapada am maturat de pe pervaz si inca nu s-a oprit deluviul inghetat. Sa spun drept, la etajul 10, cu fata spre vest, sunt in plin uragan alb, asa ca am tras obloanele aseara, ca sa nu ma trezesc cu stratul de juma' de metru in dimineata asta. Nooo, pe balconul deschis de pe colt nici n-am indraznit sa ies, dar vad nametii crescand intruna.


Sa revenim la ziua de ieri. Pe la 5 jumate pm am hotarat ca e cazul sa merg la cumparaturi in Kaufland. Cei doi berbanti s-au oferit amabili sa vina cu mine, ca era ger, alunecus si bezna. Pana la supermarketul in cauza nu sunt decat vreo 500 de metri, dar drumul dus-intors a fost o mica aventura. Batea o vantoasa si aveam la dispozitie o cararuie pe trotuar, iar ala mic se arunca in toate mormanele de zapada si dadea in mine cu bulgari inghetati, de simteam cum mi se umfla si amigdala dreapta, ca aia stanga era beteaga de vreo doua zile... In Kaufland liniste, cald si bine, lume putina cu alura de refugiati. Mi se nazarise ca vreau foi de varza pentru sarmale. Mai mult pentru ca borcanul mare in care sunt ambalate imi place foarte tare. Au astia tot felul de conservaraie ieftina si buna, ceva de speriat! 
Astazi am invartit sarmalele de post, cu orez si ciuperci, ca visam la ele de ceva timp, dar mi-era lene sa ma apuc. Nu sunt cine stie ce specialista in sarmale.
In schimb vremea calamitoasa m-a imboldit la facut sticle, asa ca am terminat un set romantic cu evantaie, doua farfurii si un borcan, plus o farfurie solitara cu buchetele de flori roz, sa te ia cu lesin, nu alta! Stati linistiti, n-am bolunzit, dar iar am ramas fara acrilice, asa ca folosesc si eu ce mai am, roz si mov. In premiera, la cererea cuiva, am incercat sa revitalizez o poseta veche de piele, aplicandu-i un model tot cu servetel, de inspiratie orientala. Nu sunt eu prea convinsa ca va tine, desi am auzit ca e la fel de rezistent ca pe orice suport.
Acum muncesc intens sa dezmembrez o cutie in care tineam fleacuri prin bucatarie. Am prins necaz pe ea ca se dezlipea panza cu modelul. Vi-o arat mai incolo, pare ca o sa-mi dea ceva de furca. Alt proiect pagubos!


18 comentarii:

  1. Frumoase si reusite toate! :)
    Sa ai o duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. La cât ai muncit nu se pune.Important e rezultatul final,care e suuuper fain!
    Cât despăre zăpadă?!E dreptul ei să cada cum o vrea...mai lin,mai viscolit,mai pufos mai apos...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai bine pufoasa, iti dai seama daca se incalzeste acum ce iese?

      Ștergere
  3. Că ninge mi se pare la locul şi timpul potrivit;ca faci sarmale- îi chiar bine. Numai că aş strâmba din nas. De post?! Păi, abia am scăpat. O fiie -mea le face mari-mari , cu carne mărunţită la cuţit: Merg pe gât cogâlţ-cogâlţ , întregi, doar împinse dezmierdat cu sânge de urs! Jos sarmalele de post! Apropo, care-i tehnica cu boitul de sticle , borcane si farfurii? Colaje sau pictură! De prin ce mai dai mâcare alor casei? Povesteşte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine sarmalele de post sunt raritate, de-aia ravnesc permanent la ele! Eu in post mananc de-alea obisnuite. Pacatoasa de mine! Nu le imping cu sange de urs, obisnuiesc sa beau cafea la pranz. Mai ales dupa ciorba. Sticlele le fac cu decupaj, adica lipesc servetele decupate. Cu pictura nu prea le am, asa ca le combin.

      Ștergere
    2. De-a mirarea unde gasesti asa servetele pentru lipitura !? Eu le-as lipi pe perete, daca-mi dai voie. Hai spune, ca nu te concurez. Sunt inabil -rau. Daca-mi lipseste un nasture, il lipesc cu scoci!

      Ștergere
  4. Foarte buna ideea cu poseta! Arata grozav si cred ca ar prinde foarte bine la fete! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stam asa departe,una de cealalta,asa ca si la mine e aceeasi zapada viscolita .Esti un talent in a confectiona aceste obiecte,dar geanta e super,Ar trebui sa te apuci de o afacere ,cred ca va merge bine.O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, nu stiu daca as avea curaj pentru o afacere, in ziua de azi nimeni nu poate spune daca o sa mearga.

      Ștergere
    2. Una din reţetele de succes ale unei afaceri este să faci ceea ce-ţi place. Cu pasiune! Şi fără presiuni! Să te distrezi în muncă!
      Crezi că te încadrezi?

      Ștergere
  6. Superba postarea! Felicitari si o saptamâna minunata!

    RăspundețiȘtergere
  7. La noi nu e chiar asa periculoasa iarna, desi e si pe-acilea cod galben, asa ca stam in casa. Foarte interesanta posetuta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumos arata poseta! Nu m-am gandit ca ar putea fi decorata in felul asta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, o sa razi, da' primul lucru cu care am ramas: sarmale de post. Acum mor de pofta, trebuie sa fac!

    Au iesit frumos lucrarile, ca de obicei. Chiar faina gentuta!

    RăspundețiȘtergere
  10. si pe la mine a nins in perioada in care povestesti, dar eu a trebut sa ies mai toata ziua avand curte trebuia sa-mi dau zapada!!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.