Translate

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Confuzia de weekend

Observati ca nu-i mai zic "jurnal" desi tot un amalgam de intamplari este...
Citeam o stire pe net ca nu stiu pe unde se dezgheata gheata inghetata de cand era totul inghetat (hi,hi) si ies la iveala ramasitele soldatilor morti in primul razbel mondial, bine conservate, evident, de atata stat in congelatorul natural.  Va dati seama in ce hal am ajuns, din punct de vedere climatic vreau sa zic. Ar fi culmea sa-i si identifice pe amaratii cazuti in conflagratie, probabil dati disparuti la acel moment. Nu stiu de ce chestia asta mi-a sunat foarte asemanator cu ceva prezis in Vechiul sau Noul Testament, poate in Apocalipsa dupa Ioan, dar mi-a fost mult prea tarsa sa caut textul, ca am o Biblie scrisa tare marunt, iar eu nu mai vad asa bine de aproape.
Dar fiindca tot eram pornita pe stiri lugubre, am citit-o si pe-aia cu mortii care nu se mai descompun in cimitire, ci se mumifica din cauza conservantilor acumulati in organism, din mancare. Si uite asa, de data asta chiar am inteles viziunea apocaliptica descrisa de Ioan, gandindu-ma ca eroul biblic a pus in cuvintele lui ceea ce i-a fost aratat de unele entitati superioare, ziceti-le ingeri daca vreti, motiv pentru care nu e prea clar ce a inteles el din faptele ce i-au fost dezvaluite.  Raman la convingerea ca Biblia este o metafora pentru lucruri absolut reale.
Aseara mi-am luat inima in dinti si m-am uitat la "Gravity", filmul mult-apreciat cu Sandra Bullock in rolul principal si George Clooney in secundar. Este impresionant cu adevarat. Nu este un SF, nu este de aventuri, este despre astronauti si este despre supravietuire. Dar la modul inteligent. Este un fel de "one-man show" pentru Sandra, asa cum a fost "I am legend" pentru Will Smith. Evenimentele din film sunt posibile, ca si finalul, nu mi s-a parut nimic tras de par, exagerat. De ce se numeste "Gravitatie"? Pentru ca totul depinde de acest fenomen natural, veti intelege daca vizionati filmul. Vi-l recomand, sunt sigura ca va va emotiona!
Intre doua activitati prin casa, mai trec si prin baie sa mai utilizez nitel sapunul cumparat de la Lush. Avem un magazin al acestei firme in oras, personal n-as fi luat nimic, ca produsele sunt peste limita suportabilitatii, dar domnisoara vanzatoare l-a vazut pe-ala mic amusinand sapunurile si bombele de baie, cu un nas de ogar antrenat. Seamana cu mine! Eu il trageam de lesa (fular) sa iesim din magazin pana nu facem vreo prostie, el se opunea categoric, tragand in directia sapunurilor. Mai frate si miroseau de te lovea cu lesin ! Domnisoara, abila in vanzari, mai ca l-a luat in brate, l-a dus la casa si i-a aratat ca are si sapunele mai mici care costa mai putin...Vorbea cu el, nu cu mine, smechera tipa! Fraierica a infipt mana intr-unul, fata i l-a cantarit, ca pretul e la suta de grame, si a trebuit sa fac damblaua copilului. Nu va spun ca langa Lush e si Sabon, acolo alta diplomatie, vanzatoarea mi-a spalat pustiul pe maini cu un sapun lichid, intr-o chiuveta micuta de ceramica, de-abia l-am scos din ghearele comerciantei fara sa arunc banii din nou.

Dar pana la urma nu mi-a parut rau. Trebuie sa recunosc ca sapunul Lush este o experienta deosebita. Se numeste "Sexy Peel" si are parfum de lamaie. Dar parfum, nu gluma! Cand l-am scos din ambalaj, ne-a luat de nas un miros ametitor de suc, coaja de lamaie, portocale, grapefruit, sunt mai multe in compozitie. De fiecare data cand te speli degaja parfum cu aceeasi insistenta si contine coaja rasa de citrice, ulei de rapita, fulgi de porumb si glicerina. Face o spuma cremoasa si nu se flescaieste ceea ce e mare lucru totusi. Sapunul e taiat brut, arata ca o prajitura de casa, apetisant adica. E si asta o politica, atrage clientul.
Au existat si momente mai putin placute in care a trebuit sa "facem" la mate.
Am mai povestit eu despre balariile de la romana, dar nici manualul si auxiliarele de mate nu sunt mai prejos. Sunt niste carti pline de exercitii si probleme ce se succed fara nici o logica. Nu sunt gradate ca si complexitate, alea usoare sunt amestecate cu de-alea de-ti dau dureri de cap. Motiv pentru care copilul, desi le-a facut si acum doua saptamani, cand le vine randul din nou, a uitat deja cum se rezolva. Nu cred ca am vazut materie expusa mai haotic! Ca sa nu mai zic ca ii chinuie cu exercitii pe care eu cred ca le-am facut printr-a patra! Cum ar fi cele cu trei necunoscute de tipul : a+b+c= 32, a+b=16, b+c=18, cat e a,b,c? Sau problema: Ionica si Vasile merg unul spre altul, Ionica face 18 m si se opreste, Vasile face 5 m si se opreste, intre ei raman 25 m, cat are drumul in total? Bietul meu copil nici macar n-are creierul destul de antrenat ca sa priceapa astfel de exercitii! Si unde pui ca da evaluare nationala la clasa a doua!
Pentru calmarea spiritului mai manjesc vreo doua farfurii si ma detasez de toate problemele.



 


6 comentarii:

  1. Eu folosesc sapunuri cumparate de la targuri sau d epe breslo....tot naturale...Sunt multumita tare de ele.Acum vre-o luna am cumparat un sapun de la o fata si l-am mirosit..avea un miros destul de frumos dar foarte foarte subtil.A zis ca sapunurile care miros puternic nu sunt atat d ebune fata de cele cu miros mai subtil...Ma grabeam ca o intrebam si de ce..
    Ce frumos este setul cu maci...ce fain ca sti sa faci decupaj...Hmmm te invidiez maxim :P

    Un weekend minunat si linistit iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu incerc mai multe sapunuri, inclusiv cele homemade. Nu sunt chiar habotnica in privinta parfumului, stiu ca e dat de chimicale, dar recunosc ca are un rol important in achizitia unui produs. Parfumul da de obicei reactii alergice, de aceea e bine de ocolit. Cat despre decupaj, e foarte simplu, poti sa te apuci si tu daca simti o atractie fata de genul asta de ocupatie.

      Ștergere
  2. Am vazut si eu filmul Gravity...Eu care am oroare de spatiu, am privit filmul cu sufletul la gura, mai ceva decat as fi privit un film de groază. De fapt cam e de toata groaza filmul:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut filmul Gravity...e intr-adevar un film bun si trebuie vazut, daca mai este cineva care nu l-a vazut!
    Un weekend placut in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu schimb mereu sapunurile,lichide,solide,ma plictisesc repede de ele.Am in casa o bucata facuta de mama,acum ani buni.O folosesc, cand patez o rufa ,de fructe,mancare si se ia din prima clatire cu acel sapun.Ieri m-am gandit la tine cu vasele din sticla .Am gasit o multime de vaze,cani din sticla verde sau albastare,facute pe la Scaieni si cred ca ar fi bune pentru joaca ta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu ador produsele Lush :). Cat despre prima parte a articolului, cred ca o sa-i ramana in cap pentru mult timp de acum ca din cauza conservantilor o sa ne mumificam :P

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.