Translate

vineri, 10 ianuarie 2014

Inventar de carte

Chinezu face inventaru'... la carti. Mai precis la cartile citite de bloggeri in 2013. "Biblioteca bloggerului roman" se vrea o ilustrare a gustului in literatura al celor care au pasiunea scrisului in mediul virtual. Mie mi se pare extrem de interesant sa aflu ce mai citesc ceilalti, adica cei pe care ii citesc la randul meu.
Ideea e ca pana la data de 31 ianuarie fiecare dintre voi sa-si sistematizeze un Top Ten al cartilor citite in 2013, sa scrie pe blog despre aceasta initiativa, sa mentioneze de asemenea numarul de carti citite in anul ce a trecut.
Care este rostul? Pai, sa demonstram ca cititul isi are menirea si rolul  (rolurile!) sau in viata fiecaruia dintre noi. Chinezu va face centralizarea titlurilor, iar rezultatele (fulminante sper eu) vor fi publicate de toata lumea in aceeasi zi. Va fi un "boom" literar care va zgudui virtualul, aratand ca lectura unei carti inca reprezinta o parte importanta a vietii noastre.
Subscriu cu bucurie, desi, cu atatea treburi casnice, probleme, sanatate cam subreda, vedere deteriorata de stat la calculator si sticle vopsite, scris pe blog si altele mai putin placute, nu ma pot mandri deloc cu un numar impresionant de carti in 2013. Ba, tin sa precizez ca grosul lecturilor mele s-a situat in domeniul cartilor pentru copii deoarece pustiul meu nu adoarme pana nu asculta povestea de seara, deh, dansul e prea lenes sa-si citeasca singur mai mult de doua pagini. Dar, pentru cei interesati, am sa dezvalui ca am recitit cu mare placere "Fram, ursul polar", "Alice in Tara Oglinzilor", "Peter Pan", "Pinocchio", "Marry Poppins" si "Kung-Fu Panda". Nu radeti! Cartile pentru adulti au fost in jur de 15, stiu ca sunt cam putine, dar nici nu pot spune ca le cumpar cu toptanul, le cumpar atunci cand imi permit finantele, intotdeauna sunt alte prioritati, cartile si revistele pentru cel mic trec inaintea dorintelor noastre de parinti. Trebuie sa spun ca lista mea ar putea surprinde nitelus, gusturile mele merg din sfera SF, fantasy, horror spre paranormal, stiintific si documentar, cateodata ancheta jurnalistica.
Sa revenim insa la topul meu, iata-l:

1. "Papesa Ioana" de Donna Woolfolk Cross
2. "Urzeala Tronurilor" de George R.R. Martin
3. "Salem's Lot" de Stephen King
4. "Mana dreapta a diavolului" de John Saul
5. “La marginea lumii:hoinãrind prin nordul siberian” de Astrid Wendlandt
6. "Exista viaţă după moarte?” de Anthony Peake
7. "Vand kilometri" de Mihai Barbu
8. "Secret" de L.Marie Adeline
9. "Iuda preaiubitul" de Gerald Messadie
10. "Orcii" de Stan Nicholls


Va invit sa va faceti propriul top si sa va inscrieti in cursa propusa de Chinezu, am o presimtire ca rezultatele vor fi extrem de surprinzatoare.

2 comentarii:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.