Translate

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Macelul de weekend

Ieri ne-a afisat intretinerea. Slava Domnului ca am inceput sa lacrimez, ca toata saptamana am avut senzatia ca sufar in vreun fel cu glandele corespunzatoare... Astia toti de la tv imi cereau sa vars rauri-rauri si eu neam, nu iesea nimic la comanda. Am o problema cu manipularea, nu suport sa ma ia cineva de proasta. Adica sa-mi serveasca informatii trunchiate, sa se foloseasca de o intamplare tragica ca sa scuture ceva prin politica si sa fabrice un erou din persoana care a provocat intamplarea. Astept sa treaca 20 de ani ca sa iasa la iveala dedesubturile anoste, patetice si sa aflu in sfarsit adevarul. De fapt, sunt voci care il spun deja, dar se pierde in marea masa a lacrimatiilor generale.
Va recomand intens sa cititi o parere pertinenta aici inainte de a incepe sa ma injurati.
Bocete ca astea n-am auzit in nici o ocazie, nici o tragedie n-a fost suficient de acuta incat sa smulga asemenea jale, lucru care ar trebui sa dea de gandit ca este ceva bine concertat, atent tintit. Numai cu cateva zile inainte fusese accidentul acela cu masina cazuta in Dunare in care murisera si doi copii inecati. No, da' in cazul asta nu se putea specula situatia, ca nu erau nimeni important, ce daca isi dadusera duhul in chinuri! In my opinion, singurii nevinovati care merita plansi in ziua de azi sunt copiii omorati in bataie, arsi de vii, vanduti, maltratati, infometati, mancati de caini, uitati. Adultii mor exclusiv din vina lor, din cauza lacomiei, alegerilor pe care le fac, vanitatii, prostiei. Nimeni nu este o victima inocenta. Si nimeni nu traieste daca cineva de sus nu vrea.
In circul mediatic general (in paranteza fie zis, uite ca au reusit sa ne mai invrajbeasca cu ceva) nici nu s-a mai dat suficienta atentie cutremurului de 4,8 de alaltaieri si cosmarului alb de astazi. Sa va spun eu care ar fi adevarata tragedie. Sa ai un cutremur de 7 pe un viscol cu ger. Sa-ti inghete fundul la -20 de grade, uitandu-te (daca scapi!) la casa/blocul in ruine si sa astepti un ajutor. N-o sa-l vezi, am reusit sa aflam asta cu totii in saptamana care a trecut. Am ajuns la varsta asta o cinica si zau daca nu este mai sanatos asa. Ca sa nu zic ca este mult mai realist.
Ca de obicei trebuie sa se intample o catastrofa ca sa-si dea seama lumea buna ca prin toate posturile esentiale sunt pusi toti neavenitii, ca aia pe meserie si cu bun-simt fug ca dracu' de tamaie de cloaca sefilor aserviti. 
In concluzie, deschideti-va mintea, nu numai ochii si urechile, sa treci informatia prin filtrul gandirii este mai greu decat sa te lasi bombardat de imagini si cuvinte rasucite.

PS - Daca aveti alta parere despre cele intamplate, puteti s-o spuneti, dar civilizat. Oricum, n-o veti schimba pe a mea, asa cum nici eu n-am pretentia sa o schimb pe-a voastra.

10 comentarii:

  1. Stiu am citit si eu parerea acelui doctor, si a spus ceva de genul si Arrafat. Daca judeci la rece intr-adevar cei doi au murit din cauza ranilor, cred insa ca au sfarsit mai repede din cauza frigului de afara. Ceea ce este trist e faptul că nu s-a intervenit la timp, ca autoritatile au dat din colt in colt, si poate cumva acesti doi oameni ar fi avut o sansa. Cred ca asta se intreaba si rudele victimelor si o tara intreaga..daca ar fi avut o sansa in cazul in care erau gasiti mai repede? Sincer tot privesc situatia din tara, si ma intreb ce minte sa ai sa pleci cu masina pe o asa vreme???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problema este ca nu ne invatam minte niciodata si, de fiecare data, ne lasam prostiti cu televizorul. Cat despre reactia autoritatilor, asta ne va fi invatatura de minte ca suntem pe cont propriu. Nu suntem la americani, suntem in Balcani. N-avem proceduri, avem chef sau nu...

      Ștergere
    2. Macar aia au de acoperit teritorii imense si isi cer scuze daca gresesc ceva, pica capete de la toate nivelurile si se schimba procedurile daca e cazul.

      Ștergere
  2. Eu nu prea ma uit la tv,mai ales in situatii din astea.Vad si ascult stirea,apoi gata.Totul e parada,prostie,inconstienta,sadism. Se reia subiectul,pe toate canalele,pana imi vine sa vomit.Am vazut-o pana si pe renumita Esca,cateva minute la un interviu luat unui supravietuitor,care mi se parea penibila situatia si intrebarile stupide.Deci privim cum consideram,nu cum vor ei sa vedem evenimentul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare totuşi corect să acordăm maxim de şanse fiecăruia! :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord. Ceea ce m-a deranjat a fost lipsa de obiectivitate in prezentarea stirilor. Bun, autoritatile sunt un dezastru, dar spune exact ce si cum. Amarata aceea de fata a murit pentru ca s-a prabusit avionul. Daca era in masina pe o sosea inghetata, vina era a soferului ca nu si-a adaptat viteza la conditiile de drum.

      Ștergere
  4. Mai, eu nu stiu ce sa zic. Cica la autoipsie nu s-a descoperit vreo hemoragie interna in abdomen.
    Dincolo de orice controverse, un lucru e clar - institutiile noastre nu sunt capabile sa gestioneze o situatie de criza, fereasca sfantul sa avem nevoie de ei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Accidentul nu s-a petrecut din cauza autoritailor, asta e clar. Doar ca ma intriga chestia aia cu 71 de minute convorbiri cu 112 si nicio sansa de localizare. Mai da-o naibii, daca vreau sa aflu cand a vorbit Bianca cu Cristea sa se intalneasca la Paris, aflu imediat si deja sunt inaintea lor la Turnul Eiffel...

    Exact cum ai spus si tu, aici e cu "am chef/ n-am chef". Trist, dar adevarat. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taman azi ce-am citit un articol complex al prodecanului de la aerospatiale, un om care nu poate fi acuzat de cine stie ce interese... Explica cum a gresit Iovan intr-un fel de neiertat si cum exista reguli internationale pentru zbor care nu pot fi incalcate. A fost un circ mediatic total!

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.