Translate

duminică, 12 ianuarie 2014

SPA de weekend

Nu am fost la nici un SPA daca asta va trece prin cap. Probabil va fi ceva istoric si va zbura porcul in momentul cand voi intra eu pe usa SPA-ului. Ingerii vor trambita din ceruri, Pamantul se va roti invers, cometa Halley va brazda cerul instantaneu, iar ET ne va transmite un mesaj de speranta...
La mine SPA reprezinta un ansamblu de actiuni care imi plac. Sau superficial-pagubos-amuzant. Adica chestii fara substanta care te costa ceva bani, dar te amuza infiorator. Si fara de care nu putem trai. Cum ar fi shaorma...N-am mancat shaorma pana anul trecut, acum, cum dau prin mall, servesc una la farfurie. Plus ca e singurul loc in care fiu-meu mananca varza cruda. N-as putea spune de ce nu o mananca si acasa... E un mister de nepatruns.

Asadar am fost la mall. N-aveam bani, dar asta nu m-a impiedicat sa-i cheltui. Asta e o lectie pe care numai femeile o stiu. A avea bani nu este totuna cu a-i cheltui. Momentele nu e musai sa coincida. Bineinteles, cand am ajuns acasa, nu prea imi mai dadeam seama pe ce s-au dus banii. In afara de shaorma din burta, concreta pentru ca ma simteam ghiftuita, in rest nu duceam mare lucru in sacosa. Totusi aveam ceva, o cremuta de fata! Dar ce credeati, ca am hrana pentru a doua zi? Pai, nu de-aia te duci la mall, te duci pentru SPA.
Crema de fata o cumparasem din curiozitate, mai mult decat din necesitate. Nu stiu cine a botezat gama din care face parte, dar a fost istet, a stiut ce atrage clientul.


Asta pentru ca produsele pe care le-am gasit la niste naturisti fac parte din "Retetele bunicii Agafia" si au pe ambalaje imaginea reprezentativa a unei femei in varsta, cu parul in coc, imbracata simplu, ca la tara si inconjurata de floricele (pe campii!).
Buna reclama! Te atrage ca un magnet. In general lumea e atrasa de traditional pentru ca acesta dispare, se pierde, deci fascineaza. Bunica Agafia nu e romanca si nici bulgaroaica, e fix rusoaica si n-a fost usor sa recunosc numele "Moscova" intre sirul de litere slave de pe cutie. Agafia Ermakova a fost in realitate o vindecatoare din Siberia, iar formulele ei bazate pe plante siberiene au razbit pana in zilele noastre. Exista si o eticheta in romaneste, acolo scrie ca e din Rusia, dar pe mine nu m-a dus capul sa o lecturez pana la capat. Tot de pe eticheta am aflat ca este o crema regeneranta de noapte pentru ten normal si mixt, cu ioni de argint, miere de iarba neagra, lapte de capra, pantenol, ulei vegetal. Ionii de argint au rol in regenerarea celulara si intinerirea pielii. Lista de ingrediente este surprinzator de scurta si curata pentru pretul pe care l-am platit, doar 14 lei tubul de 40 ml. Hm, interesant! De fapt am mai vazut si la bulgari produse ieftine si mai sanatoase decat prin alte parti, dar chestii rusesti e prima oara cand cumpar. Cremuta este fina, intra repede in piele si are un parfum interesant ce-mi aduce aminte de coada-soricelului pe care o adunam la tara, adica nu foarte placut, ba chiar persista, nu se da dus prea usor. Gasiti gama si online, cuprinde si sampoane, sapun, mai multe creme pentru fata si picioare, tratamente pentru par. Produsele sunt certificate si au 98 % ingrediente naturale.
Distractia de weekend a fost plimbarea cu trotineta. Acum ceva timp am castigat o trotineta pentru adulti la una dintre campaniile de pe BlogalInitiative. Trotineta a intrat in sacul Mosului si a ajuns in proprietatea lui fiu-meu, dar ne dam amandoi...pe pista de biciclisti de pe bulevard. Mda, nu stiu ce zice restul lumii, poate arat ciudat, dar experimentez o senzatie de libertate si viteza cum n-am mai simtit de mult. Am avut in copilarie trotineta, dar asta de acum este de poveste! Prinde foarte usor viteza, te duce ca vantul... Am dat in mintea copiilor si nu-mi pare rau. Poate ar fi bine sa iau una si pentru naveta la servici, ma si vad dand din picior pe stradutele Ploiestiului vreo doi kilometri, cu geanta atarnata pe spate. Am inteles ca prin cele strainataturi trotineta de adulti chiar este un mod de a strabate jungla urbana, ecologic si sanatos.

 Finalul SPA-ului a fost un set facut cu tehnica servetelului. Este din categoria SPA pentru ca inghite bani, genereaza amuzament, dar  aproape niciun castig material. De data aceasta am avut doua obiecte de lemn, un suport de servetele si o farfurie in forma de copaie, dar si un frumos servetel cu maci. Cu modelul cu maci recidivez deoarece am mai folosit si altadata aceste flori, in conditiile in care pana acum nu ma omoram dupa ele. Nu m-am multumit cu lemnul, am adaugat un borcan cu capac si un pahar inalt transformat in vaza ca sa obtin un set pentru bucatarie, eventual pentru o masa cu invitati, mai putin formala.
In speranta ca si voi ati avut SPA-ul vostru, va urez o saptamana fulminanta (ce Dumnezeului o mai fi insemnand si asta, dar mi-a placut expresia).

8 comentarii:

  1. Hmmm! Si eu ma dau pe tobogan cu baietelul meu, nici nu ma gandesc la ce spun cei din jur si nici nu-mi pasa, desi cred ca sunt mai caraghioasa decat tine pe trotineta :)). Cat despre shaorma nici nu vreau sa mai aud de ea, ca deja salivez si incerc sa tin o dieta, nu de alta, dar sarbatorile m-au facut purcelusa :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba, eu ma indop, recuperez jumatea de kil data jos cat n-am putut sa mananc. In compensatie o sa pun pe mine vreo 5.

      Ștergere
  2. Mi-a placut articolul, ma binedispus, a fost aproape ca la SPA. Da, eu am fost acolo, cu vouchere de reducere si m-as intoarce oricand. Cat despre cremele rusesti, si cu astea am experienta pentru ca am o prietena basarabeanca care imi mai aduce minunatii cosmetice de acolo si imi plac foarte mult.La fel de mult ca shaorma:).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-a facut impresia ca piata ruseasca e suficient de mare cat sa mentina preturi mici la desfacere, la noi preturile sunt mofturi.

      Ștergere
  3. un articol vesel chiar si pentru un barbat desi nu sunt tentat sa merg la spa...poate doar daca maseuzele sunt tailandeze:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu ma omot dupa masaj in general, nici dupa fumigatii, sauna, bai fierbinti, pietre pe coloana, naclait cu ulei parfumat, ma apuca astmul numai cand ma gandesc...

      Ștergere
  4. Mie nu mi se pare deloc caraghios sa te dai cu totineta .Eu cand nu am ce face merg la bazin.O batranica ,singura( ca alte babaciuni nu merg),care face o ora de inot.La inceput am avut retineri,dar acum sunt de-a casei.Imi plac obiectele tale.Nu inteleg de ce nu le vinzi pe-aici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo tie! Si eu visez sa merg la inot. Cu tot cu celulita din dotare... Sticloantele le vand, dar intr-un ritm mult mai incet decat le produc, motiv pentru care am surplus tot timpul.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.