Translate

miercuri, 8 aprilie 2015

Personalizeaza-ti amintirile!


Trebuie sã recunosc cã, în materie de “wedding planner”,  premiul Nobel revine categoric, fãrã concurenţã, americanilor. O asemenea preocupare, dedicare, obsesie n-am vãzut nicãieri în altã parte. Toate fetele de peste ocean viseazã la o nuntã organizatã într-un anume fel, cu o anume temã şi nu se lasã pânã nu o obţin ! Recunosc cã eu nu mi-am bãtut capul prea tare cu propriul eveniment. Asta pentru cã a fost 2 în 1, cu botez cu tot, şi copilul a trecut pe primul plan. Plus cã depãşisem lejer vârsta la care sã-mi imaginez scenarii de vis… Dar asta nu mã împiedicã sã vizionez documentarele americãneşti pe tema nunţilor şi sã apreciez cum se cuvine efortul şi satisfacţia protagoniştilor. Imi place sã particip la astfel de evenimente, sã iau parte la ceremonii şi petreceri, sã dansez, sã mã bucur de o locaţie amenajatã cu gust, sã vãd feţele emoţionate ale mirilor şi dragostea celor din jur. A, şi îmi place sã studiez detaliile. Aranjamente, decoruri, muzici alese… Bineînţeles cã orice nunta este planificatã cu grijã, are un buget, se fac şi compromisuri, implicã multã alergãturã, stress.

Spre deosebire de cele strãinãtãţuri unde existã o tradiţie a firmelor sau persoanelor care preiau în întregime efortul, pe la noi oferta este încã firavã. Ca sã nu mai zic de oferta de idei! Petrecerile sunt stas, rareori întâlneşti ceva care sã se cheme cã are o temã! Prezentarea salonului este aceeaşi, programul serii invariabil, muzica tot pe-acolo, menu-ul de obicei pot sã-l ghicesc dinainte. Piaţa evenimentelor de gen de pe la noi înregistreazã o oarecare monotonie. Nu este de mirare cã încep sã iasã la ivealã şi inţiative mai altfel, lumea vrea ceva schimbare, mirii şi familiile lor vor sã iasã din anonimat, cu alte cuvinte cererea devine mai pretenţioasã.

 De aici încolo organizarea nuntii devine o formã de artã, nu numai prin faptul cã echipa care planificã totul trebuie sã jongleze cu ideile tuturor, adicã sã împace tot familionul mirilor, ci trebuie sã aibã şi o adevãratã  viziune artisticã, dar şi simţ financiar pentru a se încadra în buget.  Oh, my God, încep sã îmi dau seama cã poate fi niţeluş stresant…


Ce mi-aş dori eu pentru o ipoteticã nuntã pe care nu am avut-o? Este un subiect la care nu m-am mai gândit fix din ziua când am încheiat aceastã etapã din viaţa mea. De ce? Pentru cã eu şi consortul am avut nefericita inspiraţie sã luãm pe umerii nostri toatã organizarea, nu zic cã nu a fost plãcut, dar tot timpul ne-am întrebat dacã nu am uitat ceva, am stat cu grijã toatã ziua şi zãu dacã ne-a tihnit aşa cum ar fi trebuit acest eveniment. A fost memorabil, dar obositor, şi nu neapãrat în sensul bun al cuvântului.
Dacã m-aş întoarce în timp şi aş reedita întâmplarea, aş face lucrurile cu totul altfel. Aş lãsa mândria deoparte şi aş apela la un consultant cu experienţã, fie şi numai pentru cã mi-am dorit sã am o nuntã tematicã. Da, aş fi vrut  tema “Vintage”  sau “Dragostea e dulce”, sunt familiare, luminoase, nepretenţioase, aşa cum este şi firea mea.
Pentru tema “Vintage” se pot aduce atât de multe decoraţiuni deosebite încât este imposibil sã nu iasã ceva excepţional. Este o temã în care dominã dantela, fierul forjat cu aspect învechit, obiectele cu shabby-chic şi trandafirii amintind de saloanele şi grãdinile englezeşti. Merge în lumina clarã a verii, inspirã optimism şi mult, mult romantism.





Tema “Dragostea e dulce” ar fi pe gustul meu. O temã în care se întâlnesc culori calde, luminoase, cum sunt nuanţele de galben, multe obiecte de sticlã clarã, transparentã şi un puhoi de dulciuri. Pe mese sunt aşezate borcane înalte cu felurite bomboane şi se organizeazã un bufet cu trilioane de mini-prãjiturele, din acelea cât o înghiţiturã, dar şi un bar cu bãuturi dulci, parfumate, slab alcoolizate. Yamiiii!


Pãi dragii mei, dacã aveţi astfel de idei clare despre ceea ce vã doriţi de la o nuntã, spuneţi-mi cum aţi putea aranja decorul, cum aţi gãsi obiectele tematice şi specialiştii necesari fãrã un wedding planner? Aţi putea sã faceţi compromisuri şi sã ruinaţi totul deoarece nu v-aţi pricepe sã asamblaţi toate elementele astfel incât sã rezulte atmosfera pe care o visaţi. Nu, vã spun eu! Nu poţi sã cârpeşti un vis. Il duci la capãt sau vei rãmâne cu un gust amar şi cu senzaţia cã se putea mai mult. 

In concluzie, pentru amintiri personalizate, dintre cele care se povestesc copiilor şi nepoţilor, apelaţi la organizatorii de nunţi. Karin Events este o agenţie de wedding planning capabilã sã vã împlineascã dorinţele şi sã vã scuteascã de griji pentru a vã permite sã savuraţi fiecare clipã a zilei dedicate nunţii. Veţi aprecia acest lucru din plin, vã asigur!



4 comentarii:

  1. Ai dreptate, americanii au o obsesie pentru nunti, cu siguranta as apela la un wedding planner, daca voi mai face acest pas vreodata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cateodata ma fascineaza cu cata obstinatie isi urmaresc ELE dorintele. As apela la un wedding planner numai si pentru a scapa de oboseala pe care n-am s-o uit niciodata...

      Ștergere
  2. Ciudat, din câte ştiam există şi în România adevărate "târguri de nunţi" unde poţi alege tot ce îţi doreşte inima!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, asta ziceam....Ca in ultimii ani s-a mers si la noi pe moda de peste ocean, lumea incearca sa vada altfel aceste evenimente, nu ca pe o insiruire de obiceiuri. Precis generatiile noi vor avea din ce in ce mai multe asteptari de la o nunta, iar wedding plannerul va deveni un pesonaj din ce in ce mai apreciat.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.