Translate

marți, 9 februarie 2016

Google sterge followersii de pe bloguri!!!

Recunosc, asta parca este un titlu din tabloidele de scandal, nici nu stiu daca am articulat corect acel termen in engleza, dar nu m-am putut abtine, de suparare zic. Pentru ca (efectiv storcescu) asa este!
Mai tineti mintele, zilele trecute, ca ma plangeam ca mi-au disparut 100 de followers (adica dintre cei care ma urmareau prin GFC) si ma intrebam daca nu cumva imi poarta cineva sambetele? Ei bine, sambetele mi le poarta tovarasu' Google, am aflat astazi, gratie incapatanarii mele de a sonda problema. De fapt, eram pregatita sa fac o acida, scurta si cuprinzatoare reclamatie pe Blogger cand mi-a dat prin cap sa dau o cautare pe net, dar in inglis.
Am aflat cu stupoare ca si altii se plang, inca din luna decembrie a anului trecut, de aceeasi pierdere de urmaritori, iar apoi, prin intermediul unui blog strainez, am gasit si explicatia, o vedeti fix de la sursa, AICI , o redau si eu!

Blogger Help Forum

An update on Google Friend Connect

de Jesús EV

21.12.2015



In 2011, we announced the retirement of Google Friend Connect for all non-Blogger sites. We made an exception for Blogger to give readers an easy way to follow blogs using a variety of accounts. Yet over time, we’ve seen that most people sign into Friend Connect with a Google Account. So, in an effort to streamline, in the next few weeks we’ll be making some changes that will eventually require readers to have a Google Account to sign into Friend Connect and follow blogs.
As part of this plan, starting the week of January 11, we’ll remove the ability for people with Twitter, Yahoo, Orkut or other OpenId providers to sign in to Google Friend Connect and follow blogs. At the same time, we’ll remove non-Google Account profiles so you may see a decrease in your blog follower count.
We encourage you to tell affected readers (perhaps via a blog post) that if they use a non-Google Account to follow your blog, they need to sign up for a Google Account, and re-follow your blog. With a Google Account, they’ll get blogs added to their Reading List, making it easier for them to see the latest posts and activity of the blogs they follow.
We know how important followers are to all bloggers, but we believe this change will improve the experience for both you and your readers.
Thank you,
Blogger support team


Pe scurt, ca sa traduc esentialul: incepand cu 11 ian.2016 nimeni nu se mai poate inscrie pe un blog prin GFC (widgetul pe care il am si eu in partea dreapta a blogului) daca NU ARE CONT GOOGLE!!! Dupa care bloggerii sunt incurajati sa scrie un post in care sa-si anunte cititorii despre chestia asta, ceea ce si fac in acest moment. Daca aveti rabdare sa cititi si comentariile la "comunicatul" de mai sus, veti vedea parerea oamenilor despre asta.
Dar sunt suparata prastie pentru ca taman ce sarisem de 400 de followers, chestie pentru care am muncit, nu gluma, in acesti ani. Nu mi se pare corect si nici drept, nu pentru ca are avea asa mare importanta, oricum nu toti cei 400 (this is Spartaaaa) veneau pe blog si comentau sau poate nici nu aveau rabdare sa citeasca ceva sau poate si uitasera ca sunt inscrisi aici, dar bloggerii stiu ca pentru unele campanii de advertoriale, concursuri, sponsorizari, conteaza acel numar afisat de GFC. Chiar foarte mult. Unii bloggeri nici nu mai afiseaza acel widget, dar realitatea este ca acesta furnizeaza si o sustinere morala, te simti bine si motivat sa mergi mai departe. Nu mai spun cat de incorect este sa obligi pe cineva sa isi faca un cont Google daca vrea sa fie la curent cu ce se mai posteaza in platforma Blogger.
In concluzie, anuntati-va cititorii ca trebuie sa-si faca un cont Google daca vor sa apara in continuare ca followers prin GFC.

10 comentarii:

  1. Aflasem si eu, am vazut si la mine in ograda o insemnata scadere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am observat şi eu la mine. Totuşi au trecut ceva ani de la anunţ!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au retras GFC in 2011 numai de pe blogurile care nu erau pe Blogger. Scrie mai sus in comunicatul lor de ce. Acum fac chestia asta si pt restul.

      Ștergere
  3. Am observat si eu ca au scazut brusc... Am o prietena care si-a pierdut aproape 2000 de urmaritori prin GFC, ceea ce e extrem de nedrept...

    RăspundețiȘtergere
  4. Am remarcat si eu pe blogului meu,dar am crezut ca doar mi se pare.E aiurea,mai ales cand ai colaborari cu diferite site-uri.

    RăspundețiȘtergere
  5. Să mor io de știu ce e cu GFKul. Google frinds conect, ok, o să citesc :P
    Vezi, eu nici dacă fac gripă aviară nu mor pentru că nu știu ce e, nu recunosc c-o am.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La tine suna ca si cum l-ai fi asasinat pe JFK inca o data, ha, ha, mor dupa tine! Oricum, esti pe domeniu, n-ai cum sa bagi widget GFC ca e numai pt platforma Blogger.

      Ștergere
    2. Vezi? Exact asta voiam să știu de fapt :P O fi ceva cool și moi, cu blog din 2012 nu mi-am... introdus??

      Ștergere
  6. Si eu am pierdut vreo 70 de persoane si nu știeam cauza,
    am crezut ca ei s-au retras!Multumesc pentru informatie!
    O duminica cat mai frumoasă îți doresc!
    Îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.