Translate

duminică, 3 aprilie 2016

Life-flo -solutii din natura

Va povesteam in articolul despre campania #buzzsecom de pe Buzzstore cum am facut cunostinta cu compania si magazinul Secom din Ploiesti, dar si cu o gama de produse, Life-flo, destinate problemelor specifice ale pielii. Am povestit atunci despre Acidul salicilic 2% pe care il utilizez in continuare cu mare entuziasm deoarece a reusit in timp record sa imi calmeze tenul iritat si sa il curete.
Astazi revin la produsele primite in campanie deoarece este momentul sa vorbesc despre unele bazate exclusiv pe ceea ce ne pune natura la dispozitie.



Unele dintre produsele Life-flo provin din Hawaii si se bazeaza in parte pe traditia locala. Asa se intampla si cu uleiul pur de kukui pe care consultantul din magazin mi l-a recomandat pentru tenul meu gras si cu probleme. N-ar fi fost prima mea alegere daca domnisoara nu mi l-ar fi laudat cu atata vehementa. Cuvantul "ulei" nu-mi inspira incredere cand vine vorba de pielea mea. Am mers pe mana ei si s-a dovedit ca are mare dreptate. Este un ulei non-gras ce intra repede in piele, chiar daca la inceput ai senzatia ca va lasa pelicula aceea neplacuta. Mi s-a intamplat sa-l aplic (cu picatura ca se intinde bine) seara si de fiecare data m-am trezit dimineata cu tenul normal, nici vorba de sebum! Asadar este un sebo-reglator excelent, dar si un iluminator, netezind si dand un aspect mai sanatos pielii.

Uleiul de kukui poate fi aplicat ca atare sau poate fi folosit ca ingredient in masti cosmetice. Are indicatii inclusiv pentru par si scalp sau pentru corp, putand fi utilizat in ambele sensuri: piele prea grasa sau piele prea uscata. Va regla functionarea acesteia si o va proteja, fiind bun si pentru tratarea pielii expuse excesiv la soare.
Este un ulei semi-clar, mai fluid, cu miros neutru, amintind putin de nuci sau de peste, depinde de nasul fiecaruia, si se obtine prin presare la rece din semintele arborelui kukui care este crescut in conditii organice. In produsul Life-flo, procentul de ulei pur este de 99,5%, restul fiind vitamina E utilizata ca antioxidant.
Celalalt produs Life-flo primit a fost Argila de bentonita (Bentonite clay-oily skin), de data aceasta avand indicatii specifice pentru tenul acneic, gras sau mixt.
Argila (bentonita de sodiu) este 100% naturala, necontinand parabeni. Cutia are o cantitate generoasa de 326 gr.pulbere si o masura in interior, pe eticheta scrie ca sunt 42 de masuri si are trebui folosite cate doua odata pentru o masca. Va spun ca nu e deloc cazul, in general una ajunge, mai ales ca adaugati si alte ingrediente plus apa care o lungeste. In poza se vede ca am folosit o singura masura si aceea rasa si am constat apoi ca si jumatate ar fi fost suficienta pentru ca mi-a ramas destul amestec.
Argila are un puternic efect de detoxifiere, asa ca macar o data pe saptamana este bine sa faceti o masca pe care sa o tineti 15 minute pe fata.


Eu am combinat-o tocmai cu uleiul de kukui si o lingurita de miere peste care am pus putina apa ca sa o fluidizez si sa o pot intinde. Trebuie sa fiti atenti cum reactioneaza tenul, daca simtiti ca strange prea tare nu-i musai sa tineti argila 15 minute, o dati jos mai repede, iar daca va apar iritatii, rariti utilizarea. De sters, o stegeti de pe fata intai cu lotiune tonica, apoi clatiti abundent cu apa. Eu am mai folosit argila, asa ca stiam ca o suport. Exista persoane care au probleme cu cosurile pe piept, spate, umeri, iar vara nu e tocmai placut sa le lasi descoperite. Va puteti face masti cu argila pe aceste zone, in fond la fel se procedeaza si la tratamentele cu namol. In masti puteti adauga ce va taie capul, eu voi mai incerca si cateva picaturi de lamaie sau iaurtul, dar am sa adaug intotdeauna si uleiul de kukui pentru a mai taia din eventualele efecte nedorite pe care le-am descris mai sus.
Ma bucur ca am descoperit magazinul Secom din Ploiesti, voi puteti gasi produse Life-flo si online, Secom este insa unic importator pentru acestea.

5 comentarii:

  1. Cred ca eu sint singurul om care face alergie (sau ceva de genul) la produsele cu argila, usturime, pete rosii, piele uscata...cam asa se intampla dupa o crema cu argila.
    Deocamdata mananc ulei de cocos.....pe piele :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A, dar si eu ma inrosesc la argila si am grija sa o dau numai seara ca sa treaca pana dimineata. La mine trece in cateva ore. este recomandata pentru tenul gras totusi, daca ai pielea normala probabil ca o va usca destul de tare.

      Ștergere
    2. Aha, eu tenul uscat, deci de-aia nu sunt fana argilei!

      Ștergere
  2. Buna ziua,
    Se stie ca argila este benefica mai mult tenului gras,insa sunt mai multe tipuri de argila care actioneaza foarte bine si pe tenul uscat.De exemplu,tot in gama Life-Flo,exista argila rosie morocana(Red Moroccan Clay)care este recomandata pentru pielea sensibila sau tenul uscat.Ca si component bioactiv este caolinitul,care asigura toleranta crescuta.
    Pielea uscata este mai saraca in lipide si de aceea are tendinta de a se irita mai usor(deasemenea este si mai predispusa la riduri din cauza elasticitatii scazute)Ca si reactii,este normal ca pielea sa raspunda si prin roseata,mancarime,intepatura.Doar daca acestea persista putem vorbi de o intoleranta la produsul respectiv.
    Pentru o curatare profunda a tenului va recomand mai intai un gomaj bland,apoi o apa termala pentru calmarea si inchiderea porilor,dupa care masca de argila pentru detoxifierea in profunzime a pielii si la final un ulei pentru calmare si hidratare.Daca uleiul este prea gras,puteti sa aplicati apa termala sau putina apa si sa masati usor pentru o penetrare mai buna.
    O zi frumoasa va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din acest motiv este important sfatul consultantului, probabil ca singura este mai greu sa poti alege in deplina cunostinta de cauza. In cazul argilei Life-flo, la mine, roseata a fost usoara si de scurta durata, dar am ten gras. Eu m-am simtit foarte bine dupa masca cu argila, tenul a aratat uniform si luminos dimineata. Am sa incerc si gomajul inainte de aplicare, sa vad ce iese...
      Multumesc pentru sfaturi!

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.