Translate

duminică, 24 iulie 2016

Nimicuri dulci

"Sweet nothings", vorba americanului. Adica acele flecustete care ne inveselesc ziua, chiar daca sunt frivole si fara substanta. Dar din asta izvoraste si starea de bine uneori, din nimicurile care ne plac. Le achizitionam pentru ca ne sunt utile si transforma ritualurile de zi cu zi in momente de relaxare. Produse parfumate, dulciuri sau bijuterii, nu trebuie sa fie de lux ca sa ne aduca un strop de bucurie.
He, he, cred ca la asta s-au gandit si cei cu ciocolata Poiana cand au pus in aplicare noua promotie. Cumperi doua cioco Poiana si la iesirea din magazinele Carrefour te duci la promoteri cu bonul. Tragi la sorti si ai sansa sa castigi inimioare din cristale Swarovski.

Dupa cum se vede, eu n-am rezistat ofertei. Daca merita? Din punctul meu de vedere, merita. Eu oricum mananc destula ciocolata, Poiana nu e scumpa deloc, asa ca nu m-a deranjat sa cumpar doua odata. Bijuteria este foarte draguta, comercializata de Crystal-Fashion, cu certificat de autenticitate si ambalata intr-o cutiuta fatoasa. Inimioara este de un roz lila palid, depinde in ce lumina o privesti si are mai mult de 1 cm lungime, asa ca nu este foarte mica. Merge la fix cu cercelusii cu cristale produsi de aceeasi firma pentru campania Milka si pe care vi i-am aratat AICI.

Celelalte nimicuri din ultimul timp au fost insa produse de ingrijire, mai mult sau mai putin comune.
Setul pentru ten mixt/gras de la Jovis este compus din sapun cu argila si carbune medicinal, hidrolat organic si serum cu uleiuri vegetale, gasiti prezentarea setului pe magazinul online. Logica setului ar fi sa cureti tenul cu spuma sapunului, sa tonifiezi pulverizand hidrolatul care este o apa florala si sa hidratezi cu serumul. Este o rutina bine gandita si cred ca setul merita cei 70 de lei, mai ales ca vorbim de produse homemade, naturale, pe care le folosesti in cantitati mici. Serul are pipeta si se pune cu picatura, iar hidrolatul are pulverizator, sunt foarte spornice. Hidrolatul este foarte util de purtat in geanta in zilele fierbinti sau cand esti pe plaja. Il pulverizezi pe fata, gat, piept si te simti mai inviorata.
De fiecare data esuez lamentabil in...sapun. Am intotdeauna o rezerva de cateva sapunuri in casa, nu vreau sa ma prinda apocalipsa pe picior gresit cu igiena personala.


In ultimul timp nu prea am iesit din sapunurile Refan, asta fiindca am un magazin al firmei chiar langa bloc. Fiu-meu a facut o pasiune pentru Peeling soap-ul cu burete care este intr-o gama larga de parfumuri. Este un produs util cand dumnealui vine din parc, avand praf si in chiloti, scuzati expresia. Se vara in cada, se sapuneste cu o parte si se freaca cu buretele de pe cealalta. Buretelul fixat de sapun este destul de aspru, iar sapunul este cu glicerina, hidrateaza si miroase grozav. De data aceasta am luat varianta wild cherry, desi pustiul comandase blue orchid sau passion fruit, dar n-am gasit.
Si pentru ca tot eram la Refan m-am regalat si eu cu un sapun de maini si corp cu liliac si garoafa, petitgrain, ylang-ylang si seminte de mac pentru o usoara exfoliere, tot cu glicerina. Refan e firma bulgareasca, vecinii nostri se pricep teribil la produsele de ingrijire si merg de multe ori pe variante naturale, am observat eu.
Ultimul sapun cumparat a fost asa, de curiozitate, ca a aparut de mult timp prin magazine, dar ambalajul cam spelb nu m-a atras. Este din gama Le Petit Marseillais comercializata in Carrefour, iar al meu este cu flori de portocal pentru ca mi s-a parut ca miroase mai puternic prin hartie, restul nu mi-au spus mare lucru. De-abia cand l-am desfacut am simtit ca lumea parfumul care nu este de lepadat. Are si glicerina, si extract de flori de citrice, dar are si ceva parfum adaugat. Chestia cu glicerina n-ar trebui sa fie ceva exceptional, dar producatorii o cam scot ca sa nu se fleoscaiasca sapunul. Daca o lasa, pentru ca rezulta la saponificare, o evidentiaza ca pe ceva deosebit, ceea ce nu e tocmai corect. Sapunul normal are glicerina din start, iar glicerina hidrateaza, asa ca ar trebui lasata in compozitie. Chestie de manipulare.


5 comentarii:

  1. Și uite așa mai aflăm câte un pont. Mersi! Cred că ar trebui să-mi încerc norocul la Carrefour, căci arată tare bine inimioara... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ehee...ciocolata Poiana cu alune intregi e rasfatul de acasa. Sper sa mai fie sortimentul.
    Cat despre dushuleli, gelul de dus, cat mai yammy la aroma si fara muulte chimicale, combinate cu un burete rautacios...;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum am aflat si eu de oferta Carrefour ;e drept nu am mai fost cam de multisor pe acolo . Ador aroma cireselor ,e si peeling ceea ce ma incanta ;neaparat il voi achizitiona.Naty Mihaela GreenEyes

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt de acord ca pretul nu e mare pentru trei produse absolut indispensabile tenului

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.