Translate

vineri, 26 august 2016

O saptamana ca oricare alta

Inainte de a spune cateva lucruri despre saptamana ce tocmai se incheie, va invit sa participati la concursul de pagina de FB a blogului. Inscrierile se fac pana pe data de 11.09.
Si acum sa trecem la povesti...
In aceasta saptamana s-a desfasurat tabara (scoala) de vara organizata de institutia in care cu onor lucrez, adica Agentia pentru Protectia Mediului Prahova, in colaborare cu Gradina Zoologica Ploiesti. Acest eveniment este consecinta directa a unui alt proiect/concurs despre care v-am mai povestit si anume "Gandeste verde, gandeste curat!". Spun consecinta deoarece tabara reprezinta unul dintre premiile oferite scolilor castigatoare. Anul acesta au fost doua astfel de premii.
Unul dintre sponsorii concursului, nu spun care, persoana importanta!, pune la dispozitia copiilor mijlocul de transport si pachetele pentru masa de pranz, iar colegele mele plus persoanele inimoase de la Zoo asigura instruirea si distractia timp de 4 zile. Instruire pentru ca se predau la modul relaxat si activ notiuni de orientare turistica, se fac lectii despre pasari, despre cum trebuie sa gestionam deseurile, se viziteaza gradina zoo si se invata multe despre animalele de acolo, se desfasoara activitati practice.
Am participat de fiecare data la aceasta tabara deoarece am povestit despre ce este mai frumos in natura judetului Prahova. De data aceasta am avut in fata naparstoci de a treia si a patra. Isteti foc! Ma jos sunt doua dintre pozele facute de colega mea, cu pavilionul in care am tinut prezentarile si una dintre leoaicele gradinii cocotata pe o masina de decor, vopsita in culori de camuflaj. Leoaica se crede probabil in Africa, desi sunt sigura ca a trait toata viata in captivitate.

 Aceasta a fost componenta serioasa a saptamanii. Recunosc ca partea frivola domina timpul care a mai ramas din vacanta de vara. Vacanta lui fiu-meu in care suntem si noi, ca parinti, desi nu ne-am luat concediile. Urmeaza... Deocamdata ma bucur alaturi de pusti cand mai gasim o cutie noua din colectia vintage de doze de aluminiu create pentru 7UP. Haioase dozele, le bem si le aliniem pe birou.

Fenomenul meteo al acestor zile a fost cerul noros de aseara, noros la modul ciudat. Valatuci negri, destramati, lasau sa se intrevada seninul si apusul portocaliu din zare. Poza nu prea mi-a iesit, nu sunt specialista in fotografia pe timp de noapte. De fapt nici in aia pe timp de zi, dar ma straduiesc.

Revista din aceasta saptamana a fost Unica de septembrie, cu un cadou util, un tub de crema de zi antirid de la Yves Rocher, un produs pentru toata fata, adica si pentru ochi.

Gama Serum Vegetal se bazeaza pe Ficoida Glaciala numita si Planta Vietii la care se adauga extractul de orez, cuprinzand produse antirid si cu efect de luminozitate. Cartonul mare din stanga imaginii reprezinta un cupon de reducere de 30% pentru un produs Serum Vegetal, valabil pana la 30 octombrie in magazinele fizice Yves Rocher.
Pe langa tubul de 30 ml de crema, in interiorul revistei exista si mostre de crema de la Vichy, Cien si Nivea, precum si un catalog al produselor Cien din magazinele Lidl.
Revista in sine este stralucitoare. Adica prezinta lucruri frumoase. Costa 10,90 lei si cred ca merita banii fie si numai pentru cadoul continut. Eu am cumparat ultimul numar de la un chiosc de ziare, in alte parti se epuizase repede, semn ca tubul de crema a vandut-o cu spor.
Saptamana fuse si se duse. Repede, prea repede, ca toata vara asta capricioasa. Sper sa fie totusi o vara indiana, ca parca n-am apucat sa ma bucur de ea.

4 comentarii:

  1. Păi dacă asta a fost o săptămână ca oricare alta mă întreb cum sunt cele pline? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cele pline sunt pline de lucruri stresante si sunt cam prea multe in ultimul timp. Rareori pot bifa o saptamana linistita.

      Ștergere
  2. Cand ma gandesc ca incep serviciul intr-o saptamana ma apuca groaza, prea repede trece timpul.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.