Translate

sâmbătă, 8 octombrie 2016

Trenduri de toamna in design-ul de interior

Mydomaine.com preia de la magazinul online anthropologie.com cateva idei despre trendurile din aceasta toamna cu privire la alegerea mobilei si a decoratiunilor de interior.
Dar, veti spune, la noi nu prea se practica schimbarea atat de usor, in special din cauza posibilitatilor financiare. Sunt de acord, ne mobilam sau ne amenajam casa o data si bine si nu mai miscam nimic timp de mai multi ani, pana nu suntem obligati din cauza degradarii sau demodarii evidente a unor obiecte. Poate, in timp, se va modifica cumva si pe la noi aceasta mentalitate. Schimbarile se pot obtine si prin mici trucuri, ca sa nu mai vorbesc de recuperarea si redefinirea elementelor vechi carora li se poate da o noua infatisare.
Pana una alta, in cazul in care sunteti in situatia sa cumparati ceva nou, hai sa zicem ca de nevoie, sau va mutati intr-o casa noua, iata cateva dintre modelele propuse:
Nu mai este obligatoriu ca scaunele de la masa din sufragerie sa fie identice. Cu alte cuvinte, puteti alege culori diferite sau pot avea tapiterie cu imprimeuri diferite, trendul este menit sa invioreze atmosfera in stil "out of the box". Gandeste altfel, iesi din tipare! Poate ne-am plictisit de o regula atat de veche, incat se pierde in negura timpurilor. Si mai amuzant ar fi sa vopsiti scaunele unicat de prin casa in aceeasi culoare vie si sa obtineti un set de masa extrem de decorativ.

Tapetul "statement" cu mari compozitii florale este propus chiar si pentru perioadele reci. Un buchet imens pe un singur perete poate parea coplesitor si cam prea feminin pentru un spatiu mic unde locuiesc si barbati, dar asta este moda si apoi, doamnele par sa aiba un cuvant greu de spus in decoratiunile cuibusorului de familie. Atentie insa, peretii incarcati nu merg cu orice mobilier, va trebui sa limitati culorile la unele uni, neutre, daca nu vreti sa va ia o durere de cap.


"Tufted chairs" sau scaunele tapitate sunt o alta propunere pentru aceasta toamna, mai ales atunci cand sunt in culori deosebite. Anthropologie.com alege culoarea "lemon" pentru aceste piese si trebuie sa recunoasteti ca o pereche de scaune de acest gen sunt confortabile si indeamna la conversatii lungi cu prietenii.

Dulapuri desperecheate? Pare putin cam aiurea, dar daca stii sa alegi design-ul, textura si culoarea, poti obtine un ansamblu deosebit si, paradoxal, armonios.Trendul acesta mi se pare tare, asa pot sa justific si eu dulapurile si etajerele desperecheate de prin casa. Cum spuneam intr-un articol anterior, tind sa cumpar ce imi place si de-abia apoi vad cam pe unde se potriveste in peisajul si-asa cam alambicat al apartamentului. In fond nu totul trebuie sa fie la set, nu?


Camere de baie care arata ca un living. Ooooook... Ma pot impaca cu chestia asta. Daca ai spatiu suficient cat sa vari un fotoliu si ceva dulapuri in baie, banuiesc ca este placut sa te simti mai confortabil atunci cand parcurgi ritualurile de curatenie corporala. Ramane intrebarea: ce te faci cu atatea textile intr-un mediu care se umple de aburi si umezeala? Eu n-am agreat niciodata ideea de a  depozita prosoapele in baie, darmite sa ai acolo un fotoliu, perdele sau un covor adevarat.

 




5 comentarii:

  1. Mie imi place sa am o baie mica si confortabila ,nu umpluta cu tot felu de lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi place ideea cu scaunele!
    Problema aburului din baie se rezolvă relativ uşor, mai ales dacă spaţiul este mare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Alice in tara minunilor, parca e decorul de acolo :)
    Prefer insa decorurile mai simple:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie imi place acest tip de decoruri, sunt vesele si deisebite.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumoase sugestiile, parcă ar fi din cărți & filme. Mi se pare ciudat să îți pui un fotoliu în baie, într-adevăr...probabil nu mai au oamenii ce să facă , cu banii :)) -sau nu ştiu.
    Seară frumoasă! ^^

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.