Translate

marți, 22 august 2017

Artistii padurii tropicale

Deoarece am descoperit site-ul rainforestartists.com am hotarat ca este cazul sa schimb si fundalul blogului. Dupa cum spune si numele, site-ul este dedicat pictorilor care se inspira din viata extrem de bogata a padurii tropicale. Operele lor sunt pe masura subiectelor: exotice, vibrante, pline de culoare.
Este atat de multa vegetatie in unele imagini, incat uneori este greu sa deslusesti cele doua regnuri, animal si vegetal. Ai sentimentul ca te poti rataci chiar intr-o scena restransa, surprinsa de artisti cu multa precizie.

Unele tablouri abunda in miscare, pasarile par sa fie favoritele tuturor, dar primejdia pandeste dintre liane si sub forma reptilelor sau a marilor feline cu priviri hipnotice. Bineinteles, poti intalni toata gama nuantelor de verde, sugerand numarul mare de specii vegetale care alcatuiesc trupul acestor paduri fascinante.
Exista pictori in ulei sau cei atrasi de acuarele, exista chiar un soi de pictura naiva, opere jucause, parca destinate copiilor, dar exista si extremele- cele profund realiste sau cele mai abstracte, in linii minimaliste.
Orice tehnica sau stil ar alege autorii, inima padurii tropicale este surprinsa cu infinita pasiune, iar mesajul transmis este unic si ferm: aceasta padure exista inca si trebuie conservata riguros pentru ca este de nepretuit.
Linda Richter
Edward Rooks
Elizabeth Butterworth
Kevin Dean
Oenone Hammersley
Richard Sloan
Robert Bateman

3 comentarii:

  1. Revăd animația „Cărțile junglei” oricând cu plăcere!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce imagini frumoase, o sa ma uit si eu putin pe acolo!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt minunate imaginile, cu mici făpturi despre care nici nu știam că există.
    Văd că ți-aiaccesorizat si tu blogul :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.