Translate

vineri, 13 aprilie 2018

Bijuteriile anului 2018

Este drept ca exista bijuterii al caror design nu se demodeaza niciodata, dar la fel de adevarat este faptul ca in fiecare an se lanseaza cate ceva si in acest domeniu, nu de alta, dar trebuie si producatorii sa aiba de lucru tot timpul. Ce-ar fi sa ne cumparam toti bijuterii atemporale, bune de purtat ani intregi? Dezastru! Ar da faliment industria de bijuterii.

Pentru anul 2018 sunt previzionate cateva trenduri dragute si, pentru ca sezonul cald pare sa inceapa devreme, este cazul sa va faceti inventarul si sa vedeti cum va incadrati in must-have-urile din aceasta vara.
Bineinteles, daca urmariti podiumurile de moda, veti observa ca se poarta...mare. Si cam excentric. Sau descentrat, ca am vazut asa o amestecatura de bijuterii statement pe o singura persoana, incat mi-e greu sa cred ca poti iesi asa din casa daca nu esti vreo figura publica din lumea artistilor.

Cei care par sa "creasca" in dimensiuni, in acest an, sunt cerceii. Lungi sau lati, totul o ia razna. Din cele mai variate materiale, ba chiar si asimetrici!, creatorii sunt hotarati sa ne traga de urechi la propriu. Nu stiu cum pot fi suportate astfel de modele uriase, pot face probleme serioase urechilor noastre!
Eu va prezint insa chestiile cuminti si purtabile zi de zi, la serviciu.
1. Pandantivele multiple
Adica pe acelasi lant/colier. In stilul bratarilor cu charm-uri. Ma mir ca nu s-a gandit nimeni pana acum la chestia asta. Nu trebuie sa va fie frica sa amestecati modelele de pandantive, bineinteles ca tot trebuie sa urmati o linie generala, adica sa existe o unitate in aspectul colierului.
Designer: Sara Beltran
Designer: Marlo Laz
2.Cercei toarta statement aurii
Adica mari, supradimensionati. La noi s-au purtat tot timpul, e drept ca nu foarte mari, dar poate ca nu si prin alte parti. Oricum, au fost relansati in moda.
Designer: Jennifer Fisher
3.Inelele statement
Slava Domnului, am cateva de-astea! Ca in ultimul an se purtau din nou firicelele acelea care de-abia se vad pe degete, ma simteam tot timpul ca o adolescenta. In perioada aceea mai fusese moda inelelor atat de delicate. Adio delicatete, revenim la cele serioase!
Designer: Andrea Fohrman
Designer: Chloe

4. Bratarile din zale in forma de lant gros, solid
Adica arata de parca ai scapat din inchisoare. Au mai fost la moda lanturile in toate variantele. Acum designul zalelor poate fi mai inovativ, si incuietorile la fel.
Sursa: Loquet London
Sursa: Tiffany.com
5.Filigranul
Stiti ce inseamna: dantelaria aceea lucrata in metal. Sunt pretioase astfel de bijuterii si nu cred ca se vor demoda vreodata. Nu sunt tocmai ieftine daca lucratura este cu adevarat reusita.
Designer: YourFamilysJewelry
6.Bratarile pentru glezna
Mda, poate daca ai glezna subtire si gamba lunga si iti permiti sa atragi atentia asupra acestei parti a corpului. O bratara de glezna scurteaza si cam ingroasa, asa ca aveti grija ce va doriti. Daca nu stati bine la forma picioarelor, alegeti bratarile subtiri, cat mai fine.
Designer: Giani Bernini
7. Cerceii cu ciucuri
Colorati si combinati in diverse moduri. Nu zic ca nu-mi plac ciucurii, dar nu prea tipatori sau prea mari pe langa urechi. Merg si la un stil mai hippiot, dar si la unul pretentios, de ocazie.
Sursa: nordstrom.com
8.Bijuteriile negre
Fie ca sunt din email negru, cu pietre negre, placate cu rodiu negru sau din argint oxidat, bijuteriile cu aceasta culoare au un farmec misterios. Sunt mai degraba purtabile in sezonul rece, dar merg si la tinutele de seara speciale.
Sursa: Chanel


3 comentarii:

  1. Bijuteriile ne reprezintă personalitatea, ne definesc. Purtarea unei bijuterii mostenite din familie nu face decat sa continue o traditie si sa unească, peste timp, generațiile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu prea ma omor cu bijuteriile de familie. Cele de pe vremea comunistilor rareori sunt reusite, de obicei metalul e tocit, pietrele sunt false si arata cam batranicios. Daca sunt vechi cu adevarat,din alte secole, atunci da, chiar se faceau lucruri deosebite.

      Ștergere
  2. Deunazi am fost atrasa de handmade ;apoi de gothic ;acum imi plac cele orientale iar clipsurile ,pentru ca eu nu pot purta cercei ,trebuiesc sa fie lungi .

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.