Translate

vineri, 20 iulie 2018

Apidava - cosmetice blande pentru ten sensibil

Vorbeam de curand despre cosmeticele cu miere de la Apidava si va spuneam ca mi s-a parut ca au efect mai bun decat unele dermatocosmetice incercate de mine. Diferenta este la pret, evident. Adica produsele noastre prezinta calitate la un pret care pe un strain l-ar face sa rada in hohote. Asta pentru ca firmele romanesti aduc inovatie si ingrediente traditionale de exceptie, iar prin alte parti ale lumii asta costa scump, foarte scump.

Asadar, data trecuta va spuneam ca am inceput sa folosesc o crema pentru ten sensibil si una pentru ochi. Nu mi-am schimbat parerea, le utilizez cu mare placere, s-au dovedit grozav de potrivite pe zapuseala din timpul verii. Precizez asta deoarece o piele mixta sau grasa sufera din multe motive cand temperatura creste. Pe langa soarele care duce la producerea de sebum in exces, transpiratia si praful care naclaiesc fata sunt adevarati dusmani pentru sanatatea unui astfel de ten. Iritatii, mancarimi, dermatita, cosuri, puncte negre...Exista un intreg arsenal de afectiuni neplacute, motiv din care trebuie sa fim foarte atenti sa nu sarim peste etapele zilnice de curatare. Adica demachierea, daca este cazul, spalarea cu un gel de fata, aplicarea unei creme hidratante dimineata sau a uneia nutritive seara. Bineinteles, in formule potrivite pentru tenul gras si sensibil.
Dar, macar o data pe saptamana trebuie sa ne gandim la o curatare mai profunda si la ceva mai eficient, mai complex pentru intretinerea sanatatii si aspectului catifelat al tenului. Ma refer la un gomaj si la o masca. Nici aceste produse n-ar trebui sa lipseasca din arsenalul vostru de frumusete.

Cred ca stiti ce inseamna o crema de gomaj. Este o crema in care exista particule fine, provenite de obicei din samburi sau seminte, care foloseste la indepartarea celulelor moarte si a impuritatilor de pe suprafata pielii, alta sursa de iritatii si pori infundati. Va puteti da seama de existenta acestor celule frecand pielea cu buricul degetelor. La o apasare mai intensa veti simti cum se cojeste. Si asta pe tot corpul, nu numai pe fata.

Pentru a nu irita tenul, particulele din produsele pentru fata sunt foarte fine. Cei de la Apidava au ales sa foloseasca Gommage cu miere, argila, ulei de jojoba, extract si ulei din samburi de masline si ulei din samburi de struguri.
Eu m-am bucurat sa descopar un produs foarte bland cu tenul meu sensibil. Atat de bland incat l-am folosit si de doua ori pe saptamana, mai ales in zilele in care simteam tenul foarte incarcat. Este o crema mai fluida, dupa a carei aplicare nici macar nu simteam nevoia sa mai folosesc crema obisnuita. Asta deoarece ingredientele au si rolul de a catifela si hrani, de a conferi luminozitate. Utilizarea presupune un masaj de 2-3 minute pe pielea umeda, evitand zona ochilor si apoi indepartarea cu apa calduta. Se ia repede de pe fata tocmai din cauza texturii usoare.

Al doilea produs a fost o masca numita Cleopatra, tocmai din cauza ingredientelor asemanatoare cu cele folosite de celebra regina a Egiptului. Cleopatra este renumita in istoria industriei cosmetice, deoarece a facut cunoscute ingrediente obisnuite, dar cu puteri magice, cum ar fi laptele si mierea. Masca ce ii poarta numele are in compozitie miere, laptisor de matca, argila, ulei din samburi de struguri si vitamina E. Observati ca se repeta argila, deoarece are acele proprietati de remineralizare si de purificare, laptisorul de matca previne ridurile, mierea hraneste, uleiul din samburi de struguri si vitamina E pastreaza elasticitatea.

Aceasta masca este recomandata si pentru zona gatului si a pieptului. V-am mai spus eu ca este tare neplacut sa te ocupi numai de fata, ca sa fie bine intinsa, iar gatul sa apara brazdat de acele cute orizontale ce tradeaza varsta negresit. Sau sa ai un decolteu aspru si inrosit de soare. Nu neglijati aceste zone, mai ales vara, cand sunt expuse soarelui si vantului si au nevoie de o mai mare atentie. Este greu sa refaci o piele imbatranita, poate chiar imposibil, dar este usor sa previi. Iar daca sunteti tinere, nu va culcati pe o ureche. Intr-o zi te scoli cu pielea "sifonata" bine si constati ca ai ajuns la varsta cand nu-si mai revine asa usor, iar tu trebuie sa pleci la serviciu mintenas! Credeti-ma, ca stiu ce vorbesc!

Repet: ambele produse se potrivesc si tenului gras si sensibil. Daca, dupa indepartarea lor, constatati ca pielea este suficient de catifelata si hidratata, nu mai aplicati crema voastra obisnuita. Eu asa procedez de obicei. Veti vedea ca dau un sentiment de relaxare, te simti bine dupa utilizare. Intr-un fel pot spune ca economisesc deoarece nu mai consum din crema obisnuita.
Cele doua produse sunt ambalate in cutii de 50 ml si sunt foarte spornice, sunt necesare cantitati mici la o singura aplicare. Vi le recomand, va vor ajunge toata vara si chiar mai mult si va recomand sa le luati cu voi in vacannta, mai ales la mare, unde pielea necesita un tratament special pentru intretinere.

3 comentarii:

  1. imi plac mult sunt foarte hidratante, acum folosesc crema de maini de la ei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Crema regeneranta de noapte este super. Cea mai bună cremă hidratantă pe care am avut-o până acum. Și folosesc creme de vreo 30 de ani...

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bune... Le recomand cu toată încrederea

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.