Translate

joi, 27 decembrie 2018

Retrospectiva in cosmetice

Stati linistiti ca nu ma apuc sa insir toate produsele folosite in anul ce aproape a trecut, nu pot sa fac atatea poze si nici nu mai am ambalajele. Ma voi referi la produse pe care nu le-am prezentat in alte articole, unele le folosesc in prezent, asa ca sunt achizitii mai proaspete.

Acest articol nu reprezinta vreun reper in ingrijirea personala, in sensul ca ceea ce mi se potriveste mie s-ar putea sa nu se potriveasca deloc altora, iar experientele negative pentru mine sa fie de fapt foarte ok pentru altii. Fiecare dintre noi avem anumite caracteristici ale pielii, parului, unghiilor, ideea este ca descoperim produsele incercandu-le, nu doar citind despre ele. Dar, in aceasta mare de oferte care vin sa ne copleseasca, e greu sa alegi ceea ce vrei sa incerci. Eu am fost intotdeauna adepta schimbarilor, adica sunt genul care testeaza, nu se cantoneaza in anumite game de produse. Sunt loiala unor chestii care mi-au facut bine, dar prefer sa le alternez cu noi descoperiri. In primul rand ca e bine sa diversifici, ca sa nu se obisnuiasca pielea cu anumite ingrediente, si in al doilea rand nu se stie niciodata de unde "sare" produsul minune, acela care ti se potriveste perfect. Ca sa nu mai zic de curiozitate in sine...


Acestea fiind zise, voi incepe cu produsele pentru ten, sens in care pot afirma ca am avut un an al firmelor autohtone. Atentia mea s-a intors spre companiile romanesti, e drept ca nu le-am parasit niciodata, dar parca in ultima perioada s-a trezit in mine un simt patriotic in aceasta privinta. E drept ca totul a pornit de la o mica dezamagire pe care am avut-o, va spun imediat de ce.
Dezamagirea se gaseste in dreapta pozei si este vorba despre crema Effaclar Mat de La Roche-Posay. Nu m-as fi asteptat ca o dermatocosmetica dintr-o gama pe care o mai folosisem sa fie atat de...ciudata pentru mine. Este vorba despre o crema-gel semiopac, cu textura usoara, care ar trebui sa hidrateze si sa matifieze, adica este clar pentru ten gras si foarte gras, acneic chiar. Intra imediat in piele si este o baza buna pentru machiaj. Ei bine, la mine n-a facut decat sa-mi usuce tenul, de ma si manca uneori, asa ca mai dadeam cu o crema pe deasupra. Iar mirosul parea cam prea alcoolic. Are si alcool denaturat in compozitie, nu mi-a placut deloc chestia asta.

Ca sa combat putin dezamagirea de mai sus, am sarit la Oxyance (tubul din stanga pozei), o gama proprie farmaciilor Sensiblu, din care am cumparat o crema pentru ten gras. Nu m-am inteles stralucit nici cu asta, dar a fost mai ok decat Effaclarul, in sensul ca nu usca tenul. Dar avea efectul de reducere a productiei de sebum timp de cateva ore, ceea ce imi convenea cat de cat.

Si astfel, din dezamagire in dezamagire, am ajuns din nou la Farmec. De data asta am revenit la gama Aslavital, din care am luat Mineralactiv crema hidratanta antipoluare. O folosesc in prezent si sunt multumita. Este o crema pentru ten sensibil, cu o textura interesanta, adica pare mai consistenta, dar intra foarte repede in piele. Contine argila 100% naturala, are SPF 10, este hipoalergenica si combate efectele poluarii urbane, inclusiv cea electronica. Suna fancy, adica se adreseaza persoanelor afectate de traiul in orasele mari. Mie imi place ca face tenul catifelat, matasos si nu stimuleaza productia de sebum.

Ca sa termin cu ce este in poza, pentru zona ochilor am ales la un moment dat Elmiplant, crema antirid Hyaluronic 3D, o noua linie conceputa pentru hidratare intensiva. Cu Elmiplantul am intrerupt relatiile acum ceva ani si tocmai de aceea am zis sa vad ce au mai realizat, mai ales ca au preturi extrem de bune. Se pare ca au realizat chestii de succes, fiind in ascensiune ca si calitate a produselor. Oricum, crema de ochi este un fluid lejer, care mi s-a parut foarte bun in perioada cat a fost mai cald afara. Pe ambalaj scrie ca este pentru grupa de varsta 35-45 de ani ceea ce explica textura usoara. Este clar ca in anotimpul rece si pentru varste mai mari trebuie ceva mai consistent.

Asta nu m-a impiedicat sa achizitionez o crema de ochi cu extract de alge din gama Planet SPA de la Avon. Mdeh, era la oferta! Nici asta nu e de iarna deoarece e un gel usurel, racoros, extrem de hidratant. Dar te pui cu oferta?!
Tot pe principiul ofertei, careia nu-i rezista niciun om cu simtul shoppingului nealterat, mi-am luat si serumul antirid concentrat Multi Collagen de la Elmiplant. Fara parabeni, parafine, coloranti, uleiuri minerale, alcool, ftalati, propilenglicol sau alte chestii neavenite. O adevarata comoara pentru ten! Pentru aplicare se foloseste dopul sub forma de pipeta. Ca orice serum, este un lichid mai gros, laptos, frumos mirositor, ce contine colagen, acid hialuronic, elastina, lipopeptida, un factor de hidratare. Netezeste si hidrateaza, este pentru toate tipurile de ten, este si o buna baza de machiaj. Daca aveti tenul mai uscat, peste ser puteti aplica si o crema obisnuita. De mentionat ca produsele Elmiplant au ambalaje foarte dichisite, pe care puteti gasi toate informatiile necesare (inclusiv textura), ceea ce este un plus pentru acest producator.

Cam astea ar fi produsele folosite pentru ten, cu mentiunea ca in articolele trecute am prezentat si produsele Apidava, pe baza de miere, sau Ayurmed, pe baza de plante traditionale din medicina ayurvedica. Crema pentru ochi de la Apidava este inca pe raftul meu, deoarece mi-a placut foarte, foarte tare si are acea consistenta mai bogata, potrivita sezonului rece.

Sa trec insa la maini. De ce la maini? Deoarece in acest an am experimentat senzatia de maini aspre, uscate, datorata in mare parte lucrului cu adezivi, vopsele si lacuri. Si cum nu ma pot opri din decorat obiecte de tot felul, a trebuit sa-mi revizuiesc ritualul de ingrijire, adica sa-l fac mai complex. Daca tot este nevoie sa ma spal des pe maini si sa frec pielea cu o perie aspra, macar sa folosesc sapunuri care sa-mi placa. In aceasta privinta, m-am axat pe Oriflame, nu numai ca au sapunuri cremoase, dar aromele sunt dementiale! Gama Love Nature combina parfumuri de fructe si plante, va recomand si gelurile de dus, daca vreti sa faceti si ceva aromaterapie.
In ritualul de ingrijire a mainilor am introdus exfoliantul. Pana acum cativa ani as fi zis ca este oarecum inutil, acum nu mai pot fara el! E drept ca folosesc Sabon Hand scrub pentru catifelare si refacerea pielii, un produs pe care l-am primit cadou si nici nu vreau sa stiu cat costa, dar stiu ca da dependenta, asa ca vad eu ce fac cand s-o termina tubul. Este cu mentol si praf din samburi de masline. Se aplica pe pielea umeda, se maseaza, se clateste. Senzatia de dupa este indescriptibila, efectul de catifelare este instantaneu, iar mirosul  amintind de florile de mana-maicii-domnului este ametitor.
Ca sa fiu sigura de rezultat, dupa exfoliere am folosit crema de maini nutritiva din gama English Rose de la Yardley London. La asta te omoara parfumul de trandafiri, dar nu un parfum greu, de tipul celui bulgaresc, ci unul mai subtil, mai elegant. Aceasta crema intra repede in piele, nu lasa senzatia de gras pe maini, adica poate fi folosita de mai multe ori pe parcursul zilei.

N-am de gand sa va insir si gelurile de dus sau lotiunile de corp folosite, precizez doar ca am utilizat mai ales tandemul Un matin au jardin Lilas mauve de la Yves Rocher, cu parfum de liliac, pentru care am o slabiciune teribila si il gasesc mereu la oferta. As accentua faptul ca lotiunea de corp este destul de uscata, adica nu se simte o hidratare extraordinara a pielii, cred ca parfumul este de fapt cel mai bun rezultat al acestei game.

Voi incheia cu o pereche care a stat pe unghiile de la picioarele mele toata vara.
Am vrut neaparat sa o mentionez deoarece m-a uimit rezistenta acestei combinatii. Produsul pentru hranirea si intarirea unghiilor de la Sally Hansen poate fi folosit singur, are luciul unui lac incolor, sau poate fi aplicat sub orice lac de unghii. Eu am facut ceva mai mult: am dat un strat pe unghie, am aplicat un lac cum este Mark de la Avon, iar deasupra am mai dat un strat de intaritor. Dupa vreo trei saptamani, lacul statea pe unghii ca in prima zi, l-am dat jos ca sa-mi ajustez pedichiura, nu pentru ca se ciobise pe undeva. Cred ca bate gelul de unghii si este si mai sanatos decat acesta!

Cam astea ar fi produsele care mi-au atras atentia in acest an. Cum spuneam, marea mea placere este sa incerc mereu altele. Nu cumpar niciodata la intamplare, desi curiozitatea, ambalajul sau un ingredient specific joaca un rol important in alegerile mele. Uneori le nimeresc, alteori dau rateuri, dar aproape niciodata nu-mi pare rau ca am incercat. Sa folosesti produsele de ingrijire este o experienta amuzanta, care iti poate da tot felul de satisfactii, asa ca va sfatuiesc sa o priviti ca atare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.