Translate

joi, 20 iunie 2019

Angela Moulton, o indragostita de pasari

Acuma, sincer, cui nu-i plac pasarile? Si daca mai esti si artist, normal ca vei vrea sa le pui cumva in creatiile tale. Dar Angela Moulton nu numai ca a dedicat mare parte din operele sale zburatoarelor, ceea ce particularizeaza munca sa este simplitatea si dragalasenia cu care le picteaza. Artista prefera pictura in ulei si o tehnica numita "brush stroke", adica tusele apasate, realizate dintr-o singura miscare. Rezulta imagini puternice, viu colorate, care iti atrag instantaneu privirea. Cel mai simpatic in toata treaba asta este faptul ca Angela picteaza pasaretul mic, cantator, acele bile de puf si pene pe care le admiram intotdeauna prin fotografii si ne topesc inima cu frumusetea lor.


Angela Moulton este tanara si frumoasa si traieste in SUA, impartindu-si timpul intre Illinois si Idaho, unde are o ferma si isi petrece verile alaturi de sotul sau. Este in afacere, cum s-ar zice, din 2008.

Se inspira foarte mult din natura. In afara de pasarele, picteaza si alte animale, flori, peisaje, gradini, compozitii "still life" cu fructe. Are peste 10 000 de tablouri vandute. Stilul sau este extrem de atractiv, tocmai prin simplitatea modului cum sunt redate subiectele: cateva tuse puternice, prelungi contureaza corpul rotund al unei pasari. Dar dau si textura suprafetelor colorate, pasarile parca sunt vii si tocmai si-au zburlit penele. Cum spuneam mai sus, dragalasenia este atributul de baza al creatiilor sale.

Avand in vedere cat imi plac si mie pasarile de tot soiul, tablourile Angelei mi-au topit cu adevarat sufletul. Iata ca le pun acum si pe fundalul blogului.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.