Translate

duminică, 29 septembrie 2019

Despre doTerra si uleiurile esentiale

doTerra este o companie de network marketing, lider de piata in fabricarea si distribuirea uleiurilor esentiale, cu 5 milioane de clienti la nivel global. A fost infiintata in aprilie 2008 si in decembrie deja avea vanzari de un milion de dolari. Milionul a devenit zilnic, ca sa zic asa, si asta se intampla la nivel de 2012. In 2015, compania deschide o distilerie in estul Bulgariei (ah, de ce nu la noi?), in 2016 are 3 milioane de reprezentanti, in 2017 bate un record Guiness si gazduieste cea mai mare conventie, cu peste 30000 de participanti, dar si ia initiativa de a constientiza furnizorii de servicii medicale in sensul abordarii unor metode integrate de tratare a pacientilor.

Cum spuneam, doTerra vinde uleiuri esentiale. Sanatate la sticlute. Uleiurile sunt CPTG, adica Certified Pure Therapeutic Grade, sunt cele mai sigure si mai benefice disponibile astazi in lume. Suna pompos, dar titlul este sustinut de fapte. Uleiurile doTerra nu au ingrediente artificiale, calitatile compusilor din plante sunt pastrate intacte, nediluate, sunt testate riguros ca nu cumva sa contina pesticide sau reziduuri chimice.

Uleiurile esentiale sunt lichide concentrate cu componente volatile obtinute din plante. Componentele volatile sunt de fapt molecule organice care isi modifica rapid starea la diferite temperaturi. Uleiurile se obtin din toate partile plantelor, metoda de extractie putand fi distilarea, presarea la rece, macerarea sau extragerea cu ajutorul solventilor.

De ce sunt mai bune uleiurile esentiale decat compusii de sinteza? Deoarece oamenii de stiinta nu au reusit sa identifice sau sa reproduca tot ceea ce pune natura la dispozitie in materie de substante. Asa ca scoatem esenta plantei ca sa nu se piarda nimic. Stiti cum se zice: pe undeva, pe-acolo se gaseste inclusiv leacul pentru cancer, trebuie doar sa-l cautam cu atentie. Obtinerea uleiurilor esentiale este extrem de costisitoare. Sunt necesare sute sau mii de kilograme de plante pentru a obtine un kilogram de ulei pur, de aici si preturile ridicate pe care le-ati vazut cu totii cand ati vrut sa cumparati asa ceva.

Cred ca v-ati prins ca vanzarea acestor uleiuri functioneaza in sistemul reprezentantilor de vanzari, cam cum e la cosmetice. Dar puteti achizitiona si direct de pe site-ul romanesc al firmei.
Veti vedea ca, in afara de uleiuri esentiale, pot fi gasite si produse de ingrijire personala, sanatate, accesorii sau gestionarea greutatii.

Eu am intrat in posesia unui kit de mostre, plus trei cataloage cu explicatii si prezentari extrem de instructive.
 
 
 
 
 
 
Uleiurile esentiale pot fi individuale, extrase dintr-o singura specie sau pot fi combinatii dedicate tratarii anumitor probleme. Sunt ambalate in sticlute de 15 ml inchise la culoare.
Eu am primit AIR (Breathe), WILD ORANGE si BALANCE.
Deocamdata incerc AIR din cauza problemelor pe care le am cu respiratia, alergie, infundat nasul, sinuzita, tuse si alte alea. Contine uleiuri esențiale de dafin (frunză), mentă (plantă integrală), eucalipt (frunză/tulpină), melaleuca (frunză), lămâie (coajă), ravensara (frunză), cardamom (sămânță) si miroase proaspat, iute. N-as vrea sa exagerez cu entuziasmul, dar il inspir de o saptamana, numai seara si deja simt o mare, mare imbunatatire. Nu ma mai trezesc noaptea tusind, chestie pe care am avut-o toata vara. Pun seara in palme cateva picaturi, frec palmele si inspir profund. Desfunda imediat, iti limpezeste creierul pur si simplu!
 
AIR costa 31 Euro, 23 pentru membrii "clubului". Ca tot ziceam de costuri. Dar am constatat ca este economicos. Lichidul nu e gros, e mai fluid ca uleiul de bucatarie. Eu n-am terminat mostra intr-o saptamana si are doar vreo 2 ml.

WILD ORANGE e facut din coaja de portocala salbatica si poate fi utilizat si ca aromatizant alimentar. Este energizant, poate fi adaugat in produse de ingrijire, cum ar fi gelul de dus. Costa 14 Euro.

BALANCE contine molid, tamaie, ho wood, musetel marocan si albastru si osmanthus. Are rol de linistire, calmare, echilibrare emotionala, mai ales daca il aplici la incheieturi, gat si inima. Ceea ce fac in fiecare zi. Si chiar sunt mai linistita. Adica nu ma mai enervez asa usor. O fi si autosugestia, dar ce mai conteaza?!

Printre mostre am avut si doua dropsuri doTerra Air, le-a dat gata fiu-meu, m-a asigurat ca sunt cu ghimbir si eucalipt si "ustura si racoresc" corespunzator, cum zice el.

Apoi au fost pliculetele de doTerra Salon Essentials Protecting Shampoo si balsamul de la care nu mi s-a intins parul, ura! Si a mai fost o mostra de sapunel din gama doTerra SPA. In sfarsit am avut si Deep Blue Rub, un unguent pentru sectorul dureri de articulatii.
Toate sunt formulate cu uleiuri esentiale si au marca CPTG de care vorbeam mai sus.

Uleiurile esentiale au mult mai multe beneficii, trebuie sa intrati pe site si sa cititi daca va intereseaza.  Daca vreti sa deveniti membru,  avocat de sanatate cum e numit de companie, si sa porniti o mica afacere, va faceti cont si obtineti un ID. Gasiti amanunte AICI.
Indiferent ce doriti sa fiti, castigul e asigurat pentru sanatate. Daca aveti probleme care s-au cronicizat sau nu le dati de capat, uleiurile doTerra merita o incercare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.