Translate

joi, 5 septembrie 2019

7 lucruri pe care trebuie sa le stii despre fisa medicala pentru permis auto


Masina personala este cel mai confortabil mijloc de transport de care poti dispune, insa pentru a conduce un autovehicul, este obligatoriu sa ai un carnet de conducere valabil. Ca sa il obtii, vei avea nevoie de o fisa medicala pentru permis auto pe care acum o poti obtine simplu si rapid.

Ce este o fisa medicala pentru permis auto?

Investigatiile medicale pe care trebuie sa le efectuezi pentru a dobandi un permis auto au un rol foarte important, deoarece arata daca esti apt sau nu, din punct de vedere medical, pentru a conduce un autovehicul. La finalul analizelor, vei primi fisa medicala pentru permis auto care poate fi emisa doar de o institutie medicala autorizata, asa cum este Standard Med. Daca vrei sa-ti faci o programare la aceasta clinica, intra pe Fisamedicala.info, la sectiunea “Tarife si programari”.


Cand este obligatorie fisa medicala pentru permis auto?

Daca urmezi cursurile unei scoli de soferi sau ti-a expirat permisul si vrei sa il reinnoiesti, va trebui sa obtii fisa medicala pentru permis auto. Fara acest document, nu vei putea conduce un autovehicul.

In ce situatii nu vei avea nevoie de fisa medicala pentru permis auto?

Cazurile in care fisa medicala nu este obligatorie sunt acestea:

- daca permisul a fost pierdut;
- in cazul in care permisul a fost furat;
- atunci cand permisul a fost deteriorat;
- daca titularul permisului si-a schimbat numele.

Ce valabilitate are fisa medicala pentru permisul auto?

Este important sa retii faptul ca acest certificat are o valabilitate de 6 luni de la data emiterii sale si poate fi folosit la nivelul intregii tari, indiferent de locul in care a fost eliberat.

Ce documente trebuie sa ai asupra ta pentru a obtine fisa medicala pentru permis auto?

Atunci cand te vei prezenta la o unitate medicala pentru a efectua analizele medicale pentru permis auto, trebuie sa ai la tine urmatoarele documente:

- Carte de identitate;

- Fisa de scolarizare - daca esti cursant al scolii de soferi;

- Adeverinta de la medicul de familie, in care este mentionat ca solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B) in cazul in care pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie;

- Scrisoare medicala de la medicul diabetolog sau cardiolog, in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea (in cazul bolnavilor de diabet sau de boli de inima).

In plus, daca porti ochelari de vedere, este necesar sa ii ai asupra ta, atunci cand mergi la clinica.

Ce investigatii medicale trebuie sa efectuezi pentru a obtine fisa medicala pentru permis auto?

Atunci cand vrei sa obtii fisa medicala pentru permisul auto, trebuie sa efectuezi controale medicale la urmatoarele specialitati:

- psihiatrie (aviz psihologic);
- medicina interna;
- ortopedie;
- neurologie;
- oftalmologie;
- ORL.

Cum poti obtine rapid o fisa medicala pentru permisul auto?

Daca in urma cu cativa ani trebuia sa astepti la cozi interminabile pentru a obtine acest document, in prezent exista o solutie simpla si la indemana oricui. Standard Med este o clinica medicala autorizata la care poti efectua toate analizele medicale in aceeasi zi. Astfel, vei primi fisa medicala pentru permis auto in maximum o ora si jumatate de la completarea formularelor, iar in cazul in care timpul de executie este depasit, ti se va returna 50% din pretul platit. Suna bine, nu? Intra pe www.fisamedicala.info si afla mai multe detalii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.