Translate

sâmbătă, 21 decembrie 2019

Cum intretii implanturile dentare pentru a te bucura de ele toata viata?


Implanturile dentare sunt, in prezent, varianta ideala de inlocuire a dintilor, indiferent de cauza pierderii acestora, insa cel mai mare beneficiu pe care acest tratament stomatologic modern il ofera este durabilitatea.

Implanturile dentare de calitate superioara arata si functioneaza chiar mai bine decat un dinte natural sanatos, insa nu foarte multe persoane stiu ca aceste lucrari protetice sunt proiectate sa dureze chiar si o viata intreaga. Conditia, bineinteles, este sa le acorzi ingrijirea corespunzatoare.

Dupa montarea implanturilor dentare, este foarte important sa acorzi atentie igienei orale, astfel incat sa poti evita depunerea tartrului in zona respectiva. Daca igiena dentara nu este efectuata corect, tesutul gingival se poate inflama, iar bacteriile vor patrunde in zona de contact dintre os si implant.
Din acest motiv, specialistii de la clinica stomatologica Dental Excellence ti-au pregatit 5 recomandari de mare ajutor in pastrarea integritatii implanturilor dentare pentru o perioada cat mai indelungata de timp. 

1. Periaza dantura in mod regulat! Periajul sta la baza igienei orale, astfel incat va fi un element de baza si in ingrijirea implanturilor dentare. Din acest punct de vedere, un periaj corect, efectuat de cel putin doua ori pe zi, va fi necesar pentru a indeparta bacteriile si riscul de aparitie a tartrului.

2. Nu neglija ingrijirea complementara! Periajul poate indeparta o mare parte din resturile alimentare ce se regasesc in cavitatea bucala dupa fiecare masa, insa exista si zone in care accesul periutei de dinti este ingreunat. Din acest motiv, este recomandat sa folosesti si alte produse de igiena orala, precum apa de gura si ata dentara. Acestea vor asigura un proces mai eficient de curatare si iti vor oferi o respiratie proaspata.

3. Evita alimentele care iti pot pune in pericol dintii! Ca in cazul dintilor naturali, coroana implanturilor dentare se poate fisura la solicitari exagerate, asadar nu este recomandat sa consumi alimente foarte dure. Daca vrei sa spargi alune, fistic sau nuci, foloseste clestele! De asemenea, ai putea alege sa consumi seminte de floarea soarelui in varianta decojita.

Implanturile dentare au o stabilitate excelenta, insa acesta nu este un motiv pentru a incerca sa aplici forte masticatorii mai mari decat pe dintii naturali. Alimentele foarte tari pot afecta stabilitatea radacinii artificiale in os, iar consecintele sunt complexe si greu de remediat.

4. Controleaza obiceiurile nesanatoase! Ca restul danturii, implanturile dentare pot fi afectate de eventualele obiceiuri sau deprinderi nesanatoase. Desi unele poate au devenit deja reflex, trebuie sa reprimi orice actiune care iti poate afecta dintii.

De exemplu, vei dori sa eviti ranirea gingiilor, destabilizarea implanturilor dentare sau fisurarea coroanelor dintilor naturali si artificiali. Tocmai de aceea, va trebui sa folosesti foarfecele oricand vrei sa tai o eticheta si sa folosesti desfacatorul pentru a desface sticlele de suc.

Fumatul este, evident, obiceiul nesanatos despre care fiecare medic (inclusiv stomatologul) iti va tine prelegeri, insa pe buna dreptate. Daca nu poti sa renunti la fumat, macar incearca sa reduci semnificativ numarul de tigarete, astfel incat impactul fumatului asupra danturii sa nu fie chiar atat de mare.

5. Viziteaza cu regularitate cabinetul stomatologic! O alta masura foarte buna de precautie este vizitarea in mod regulat (minimum 2 ori pe an) a unui cabinet stomatologic pentru un control de rutina si o igienizare profesionala. Instrumentele, tehnicile si substantele pe care le utilizeaza medicii pentru a curata dantura si implanturile dentare sunt moderne si eficiente. Igienizarea profesionala nu este o procedura medicala dureroasa ori complexa, insa rezultatele vor fi intotdeauna excelente!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.