Translate

duminică, 9 iunie 2013

Jurnal de weekend turistic

In acest weekend am recuperat dupa chermeza de vineri. Ce a fost vineri? Ei bine am avut o sarbatoare cu cantec in familia de la serviciu, petrecuta pe plaiuri de munte, tomnai in Busteni, pe Valea Cerbului. Gura Diham a scris pe noi inca de la 10 dimineata. Valea Cerbului este o zona arhicunoscuta, daca ati fost atenti pe la stiri este locul acela unde migreaza pensionarii bucuresteni, din mai pana in septembrie, ca sa scape de cheltuielile mari din capitala. Pentru mine este o arie naturala protejata, Bucegii, chiar in dublu exemplar suprapus deoarece, cum stai cu spatele spre Busteni, pe stanga drumului ai limita parcului natural, iar spre dreapta, pana dincolo de Azuga, se intinde situl Natura 2000 Bucegi.
Cu alte cuvinte pensionarii n-au de ce campa luni de zile acolo. In acest an era o imbulzeala de rulote si corturi ca niciodata. Chiar a reusit sa ma enerveze situatia, asta fiindca anul trecut cereau sa se ia masuri ca sa nu mai vina ursii in zona. Dar n-a zis nimeni ca puhoiul acela de oameni n-are ce cauta acolo...  De curat, e curat, nimic de reprosat, dar de data aceasta si-au luat-o deoarece s-au lasat pacaliti de vremea calda din mai. Vineri insa tarcaia din plin cand am ajuns noi. Am defilat cu masina pe langa "gospodariile" auto-exilatilor din capitala. Si-au impartit terenul in loturi imprejmuite frumusel cu o sfoara ca un gardulet, au corturi cu fata transparenta ca niste geamuri, jardiniere cu floricele vesele in fata, ma intreb daca sunt zdraveni la cap...Dar mai nebun e ala de-i lasa, recte primaria din localitate.

N-am facut mare scofala de poze, cunosc valea destul de bine si nu ma mai imbie la fotografiat, va arat doar cateva de la Gura Diham, sa va faceti idee de imprejurimi care sunt pitoresti cu adevarat. Cabana si restaurantul sunt foarte dichisite, aranjate cu gust si amenajate cu stil in jur. Drumul in sine, pe Valea Cerbului, este frumos si merita batut cu piciorul, locurile sunt ecologizate cu grija, totul se incadreaza in categoria turismului civilizat. Chiar si bucurestenii au grija sa pastreze aparentele. Ne-a plouat vreo ora cu un frig feroce, noroc ca luasem toale mai groase la noi. Cu greu a iesit soarele si s-a incalzit pana pe la 20 si ceva de grade, cat sa stai in tricou.



No, dupa asa escapada, de-abia pe la 10 seara am reusit sa fiu inapoi in Ploiesti. Sambata n-am fost buna de nimic, asa ca prea multe realizari n-am avut. Am facut doar o farfurie "cuminte", fara efecte speciale, surprize, inovatii si alte batai de cap. Sambata viitoare voi fi iar la Gura Diham, cu clasa lui fiu-meu, in excursie de sfarsit de an. Voi incerca sa pozez mini-cartierul bucurestean ca sa nu ziceti ca fabulez.
Puteti avea o escapada de weekend in locurile la care visati, dar mai indepartate, un bilet de avion ieftin va poate fi de ajutor. Programati-va din timp iesirile si cumparati-va biletul de avion , va recomand sa profitati de  oportunitatile ivite.

 

7 comentarii:

  1. Bună draga mea!
    Frumoase locuri ai vizitat și
    farfuria îmi place mult!
    Seară excelentă îți doresc!
    Cu mare drag te îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut faza cu pensionarii de Bucuresti. trebuie sa fii intr-o ureche sa stai in cort pe frig din asta. trebuia sa le faci o poza sa ii pui pe net sa ii vad si eu :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbe locuri!
    Ati petrecut minunat cu siguranta!
    Seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos, am fost in Busteni dar la Gura Diham nu am ajuns.

    RăspundețiȘtergere
  5. Şi pe mine mă enervează chestia asta că urşii sunt alungaţi sau ucişi când , de fapt, oamenii le încalcă teritoriul.
    Păcat că n-aţi prins vreme mai bună, dar natura e frumoasă şi când e mai rece.

    RăspundețiȘtergere
  6. farfuria asta a iesit dupa o zi de oboseala???? uaaau!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.