Translate

joi, 27 iunie 2013

Syoss...foarte intens!

Produsele pentru ingrijirea parului din gama Syoss (de la Schwarzkopf) nu-mi sunt chiar necunoscute. Le-am cumparat prima data din magazinul "dm", ma refer la samponul anti-matreata si la vopseaua de par si am revenit din cand in cand la ele pentru ca mi s-au parut de buna calitate si rezonabile ca pret. Deunazi, dupa o analiza serioasa a podoabei mele capilare care arata ca naiba, din ce in ce mai baltata din cauza firelor albe, am ajuns la concluzia ca a sosit momentul sa-i trag o vopsea, desi n-au trecut decat vreo doua luni de la ultima operatiune. Pentru mine alegerea vopselei de par este o mare necunoscuta. Obisnuiesc sa schimb firmele si nuantele, coafeza m-a intrebat ultima oara daca m-am facut suvite ca aveam o paleta larga de culori in cap. "Daaa...suvite la mare fix!" am confirmat eu. Asi, ma fac singura acasa si nu prea vad sa dau pe la spate, cred si eu ca arat baltata. No, acum m-am hotarat sa uniformizez culoarea, asa ca m-am uitat in magazin dupa o vopsea cu tub mai voluminos, sa-mi ajunga bine pentru tot parul. Pe raftul cu oferta de la Syoss am bagat de seama ca existau cateva cutii ceva mai mari decat cele obisnuite.

Este un altfel de Syoss..."oleo intense -permanent intensive oil color" scrie pe ambalaj. Dar ceea ce mi-a sarit in ochi a fost chenarul cu "100% pure oils, NO AMMONIA" . Deci fara amoniac. Precizarea a fost suficienta ca sa pun gheruta pe cutie. Ideea ca scap de chinul mirosului intepator si inecacios din timpul aplicarii plus pretul de 20 lei mi-au influentat mult alegerea. Din pacate, in Carrefour, nu erau disponibile decat vreo 4 nuante, eu am ales 4-18 Mokka Brown care mi s-a parut o culoare bogata si destul de cuminte, nici prea rosie, nici prea blonda.... De-abia cand am ajuns acasa am citit si restul informatiilor. Ca face parul mai moale cu pana la 40%, mai stralucitor cu 90%, ca acopera parul grizonat, fiind chiar recomandata parului cu multe fire albe si rezista 6 saptamani. Bineinteles ca tot trebuie facute testele de alergie, dar mi-a atras atentia o mentiune, aceea ca tatuajele cu "henna negru" pot creste riscul de alergie la acest produs. Crema coloranta este la tub de 50 ml si contine ulei din seminte de Sclerocarya birrea, popular numit marula, un fruct ce provine din Africa, iar emulsia fixatoare este tot pe baza de ulei. Marula este mai putin cunoscut de lume, este caracterizat de bogatia in proteine si grasime, cu un usor miros de nuca, iar uleiul este folosit in mancare, fiind delicios. Dar este destinat si ingrijirii pielii. Trebuie sa spun ca prezenta acestui ingredient a transformat experienta vopsirii, in sfarsit, intr-un moment placut! Produsul nu numai ca este parfumat, dar, odata amestecate crema coloranta si emulsia, se obtine o compozitie cremoasa destul de consistenta asfel incat nu curge, dar se si intinde bine. Petele de pe piele se pot indeparta usor la finalul vopsirii. Mi s-a parut grozav ca am reusit sa obtin culoarea la care ma asteptam, uniforma si apropiata de poza de pe ambalaj, iar firele albe au disparut deocamdata. Cantitatea a fost suficienta sa-mi vopsesc parul care are o lungime medie, pana aproape de umeri. Dupa clatire parul ramane moale la pipait dar cutia contine si pliculetul de balsam aferent, care trebuie folosit oricum. Mai ramane de vazut cat rezista de fapt, ca e vara si spalatul pe cap e mai frecvent.

11 comentarii:

  1. miar place sa vad cum culoare vopselei pe parul tau ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dat fiind ca parul meu era un saten deschis, a iesit ceva mai inchis ca pe cutie, seamana cu un ciocolatiu-castaniu, dar e frumos fata de ce culori imi iese cu alte produse. Ca mi-am luat saten deschis de exemplu si am iesit aproape negru, de nu mai stiam ce sa-i fac!

      Ștergere
  2. Un articol util sexului frumos. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa tin cont de aceasta marca , daca ma hotarasc sa ma vopsesc.Am reusit dupa mult timp sa revin la culoarea naturala destul de avantajoasa,pentru varsta mea.Toate bune !

    RăspundețiȘtergere
  4. am citit despre multe produse syoss insa nu am folosit nici unul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sper sa-ti tina cit mai mult vopseaua! :)
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. :( mie mi s-a dus culoarea mai repede ca dupa alte produse, la o luna aratam de parca nu ma vopsisem! am incercat un mix de praline de ciocolata parca. A fost ok la inceput, dar n-a tinut mult minunatia! poate la tine o sa tina mai mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai, nu ma omora! Dar daca stau sa ma gandesc, fiind un produs mai putin agresiv cu parul, e posibil sa si tina putin...La mine e problema cu firele albe care ies la iveala tare repede, indiferent ce pun pe ele. Macar sa fie ceva mai bland daca tot ma vopsesc mai des.

      Ștergere
  7. E cea mai proasta vopsea de pe piata. Nu am un interes sa ii fac reclama proasta si sa promovez in schimb alte produse dar am cumparat-o de curiozitate si era sa fac o alergie care sa ma coste viata. Arde scalpul atat de tare incat nu poti sa o tii nici 10 minute pe cap. Nu stiu cat rezista culoarea pentru ca m-am clatit repede de ea si niciodata nu o s-o mai cumpar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma indoiesc ca ai folosit-o pe aceasta, poate ai folosit un Syoss obisnuit! Nu are amoniac, nu miroase, are uleiuri vegetale si nu este agresiva cu parul. Tocmai de aceea nu tine extraordinar de mult pe par. Chestia cu arsura nu-mi dau seama de la ce ar putea sa apara in cazul acestei vopsele! Eu m-am vopsit in continuare si nu am avut nimic.

      Ștergere
  8. Si eu am folosit vopsea de par,Syoss si sunt foarte multumita.Si da,vopseaua fara amoniac,tine mai putin,pt ca nu intra in firul de par,doar il acopera,dar nu agreseaza parul,ca si vopseaua cu amoniac.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.