Translate

marți, 20 august 2013

Mami, vreau telefon...

Daca ati sti de cate ori am auzit refrenul acesta in ultimele zile ! Cred ca fiu-meu reuseste pana la urma sa-mi spele creierul. Copiii au o rezistenta nesfarsita cand vine vorba de atins un obiectiv. Noi, adultii, cedam usor ca stam prost cu nervii si ne saturam repede. Eu nu voi ceda pentru ca, evident, al meu e mult prea mic pentru a deveni proprietarul unui mobil. Dar vede ca altii de varsta lui au... De aici si litania  de mai sus. Probabil si-a fixat ca norma sa o recite de vreo treizeci de ori pe zi. In mod sigur, la un moment dat, va capata si un telefon mobil...
Bineinteles ca tinta lui nu este aceea de a vorbi neaparat la telefon, ca nu are cu cine. Inca! Scopul lui sunt joculetele si celelalte aplicatii pe care le vede la taica-sau atunci cand acesta se indura sa-i cedeze aparatul. Cu multe caraieli, de frica sa nu butoneze ceva aiurea. Buuun. Pustiul invata rapid, ca se uita la emisiunile de profil unde sunt prezentate noile tehnologii de pe piata. Poate nu intelege el toti termenii, dar stie precis ce isi doreste de la un mobil. Asadar telefonul MEU primitiv si la obiect, adica strict pentru apelare, nu ii spune nimic, in afara de provocarea unui usor sentiment de dispret.

 Daca astfel priveste un copil de 8 ani problema, va dati seama cam ce este in capul unui adolescent. Evident ca si altii si-au dat seama deoarece Allview, un producator autohton din domeniul IT&C, s-a hotarat sa lanseze in aceasta luna smartphone-ul Allview A5 Duo, targetul de piata fiind chiar tinerii. Noul model inlocuieste Allview P5 Mini si vrea sa vina in intampinarea pretentiilor si nevoilor tinerei generatii. Navigare rapida pe internet, jocuri, muzica, socializare, toate sunt destinate divertismentului, lucrul la care adolescentii se pricep cel mai bine, nu? Cum reuseste sa acopere aceste activitati? Pai Allview A5 Duo este echipat cu un procesor Dual Core de 1,2 GHz, procesor grafic Mali 400 si ruleaza un sistem de operare ultra-nou, Android 4.2.2. Jelly Bean.


Procesorul grafic si displayul cu rezolutie de 480x800 px fac ca jocurile si aplicatiile sa ruleze fluent, iar experienta sa fie una extrem de placuta. Ce mai poate face acest model? Permite vizualizarea de fotografii, videoclipuri, realizarea de apeluri video, citirea si editarea de documente. Daca fotografiaza? Sigur ca da, are camera de 3,2 MP si functie panoramica. Iar bateria are autonomie de 8 ore in conditii de functionare continua. Sa tot butonezi la el... In magazinele partenere acest nou smartphone se poate achizitiona la pretul de 549 lei, gasiti detalii online aici . Un lucru e sigur. A5 Duo e facut pentru muzica, vine la pachet cu un amplificator Yamaha si o pereche de casti. Ce-i mai trebuie unui tanar pentru a se simti bine? Doar un playlist corespunzator pentru momentele prea plictisitoare.

3 comentarii:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.