Translate

luni, 26 august 2013

Mare anunt mare pentru grataragii de pretutindeni

 UPDATE: Maiculita, nu-mi vine sa cred....S-a dus perfectul, pardon prefectul nostru si a analizat el situatia si s-a consultat cu autoritatile locale si a decis: FARA ARTIFICII! Adica sa fiu eu prea carcotasa si sa nu vad ca oamenii de decizie au totusi ceva mustrari? Asa sa fie...

Subtitlu: Batalioane de grataragii treceti Bucegii!

Uraaaa, victorie fratilor, se anunta o noua paranghelie in creierii muntilor, sambata 31 august sarbatorim ziua limbii romane la Crucea de pe Caraiman (un monument dedicat eroilor din primul razboi mondial), cu focuri de artificii cat sa lumineze pana la Ploiesti, sa vada mai marii cum se veseleste boborul la asemenea ocazie mareata. Ce legatura are limba romana cu varful muntelui si artificiile? No, ase m-am intrebat si eu, e un mister la care cuget de cand am citit stirea intr-un ziar.
 Nu-i musai sa fie o legatura, pregatiti-va gipanurile sa urcati fix pe deje-ul asfaltat, o minunatie de drum, devenit DJ, nu se stie cum, ca n-are nici o treaba cu legea privind categorisirea drumurilor in general. Pe platoul Bucegi sunt asteptati 5000 de oameni, toti vorbitori de limba, nu neaparat romaneasca, ma scuzati ca n-am scris ziua limbii cu litere mari, parca a inceput sa mi se aplece olecuta de la fariseismul unora. Ce importanta mai are ca tot amatorul de manele are cale libera de-acum sa bata Parcul Natural Bucegi (si sit Natura 2000) in toate directiile? Ca doar la mediu se pricepe toata lumea, nu? Daca s-a zis ca 16 km de asfalt si mii de gura-casca nu au ce sa strice, apoi asa este, batut in cuie, nu se admit contraziceri ca unii nu sunt obisnuiti sa lucreze cu gica-contra. Toata suflarea trebuie sa se aplece ca trestia in aceeasi directie, "ca cu" un consens am reusit sa facem si revolutia, altfel unde drak ne-am fi aflat in momentul acesta daca fiecare avea ideea lui?
Asta e ca motivele acelea invocate de slujbasii nostri intr-ale religiei, cand mai ridica cate o "bisericuta" prin vreun colt de natura virgina. Cica au avut un mesaj de la Dumnezeu sa tranteasca o constructie fix unde e natura mai splendida. Da, mai oameni buni, exact asta a zis Dumnezeu, sa-i stricati frumusete de lucrare faurita in milioane de ani, ca sa trageti voi un santier si sa radeti tot in jur. Exact poezia asta o auzi si de la toti, dar absolut toti investitorii in turism. "Vai, ce colt superb de natura salbatica, ce splendoare, ce miracol !!!!" E perfect pentru o pensiune micuta, doar cu doua etaje si vreo douazeci de locuri de parcare, sa vina tot cetateanul sa mediteze la viata tumultoasa pe care o duce. Asemenea ipocrizie mi-este greu sa o diger. Daca iubesti natura, las-o asa cum este! Du-te frate cu cortul, fa catarari, mergi pe poteci, da-te cu capul de stanci, umbla in patru labe pe buza prapastiei, dovedeste ca iubesti natura aia la care aspiri. Aaaa, nu esti montagnard, vrei la munte cu masina si sa intri direct intr-un restaurant. Atunci nu vorbi despre dragostea pentru natura!     
Pentru amanunte picante si documentate despre manifestare si dedesubturile acesteia, va invit sa cititi stirea in original.

2 comentarii:

  1. Pai sunt genul ala de iubitori de natura care se duc la munte in tocuri cui. si asa viziteaza si pesterile. pe tocuri cui. cred ca o sa ceara sa se asfalteze pestera pentru ele. am vazut eu o vaca, mai, mai sa isi rupa gatul in pestera din cauza sandalelor cu toc. de si-l-ar fi rupt, poate se invata minte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Recunosc ca m-am bucurat ca s-a facut strada, dar nu am vazut/prevazut pericolul.. l-am vazut doar ca pe o facilitate. Acum ce sa mai spun, de-ar fi toti nesimtitii ca mine nu am mai aveam acum de ce sa ne plangem.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.