Translate

joi, 8 august 2013

Oblivion, planeta uitata

Sambata am avut chef sa vad si eu vreo doua filmulete SF. Am cautat pe site-urile care ofera la vizionare asa ceva si am ales unele mai noi. Zic "ia sa termin cu Alien, Predator si Terminator" ca le-am invatat pe deasupra, nici nu mai fac priza cu secolul de fata. Nu ca mi-ar fi foarte drag secolul asta, dar este linistit. Deocamdata... Primul, post-apocaliptic si lejer SF, "The Colony" a fost suficient de inteligent pana au aparut niste canibali in peisaj. Pe urma scenaristul a dat rau cu bata in balta si, in ciuda ideii initiale destul de interesante, a cazut in capcana kitschoasa.
Nu ca semenii nostri nu s-ar putea transforma in canibali in caz de foamete prelungita, dar, in mod sigur, nu le-ar pieri inteligenta si darul vorbirii din cauza asta. Trebuie sa fii maestru al suspansului ca sa nu devii ridicol cu asemenea povesti, un exemplu concludent este "I am legend" cu Will Smith in aproape unicul rol principal. Dupa prima vizionare in atmosfera inabusitoare din casa, mi se facuse f.f.f. pofta de o inghetata, asa cam batut la repezeala un praf din acela din comert si am obtinut niste crema de cacao. N-am dat-o la congelator ca eu sufar cu sssssinusssurile, ci am mancat-o cu niste pepene rosu. Asta mi-a dat o usoara stare de neliniste din directia stomacului si suficient curaj sa trec la productia cu nr. 2. Hm! Asta a fost o oarecare surpriza. Am ales " Oblivion-planeta uitata", un film proaspat, din 2013, cu Tom Cruise. Interesant pentru ca eu nu am auzit pe la stirile de profil ca s-ar fi lansat acest film. Dar asta nu e un reper deoarece eu nu ajung sa vad astfel de emisiuni. Mdaaaa...Filmul in cauza pot a spune ca mi-a placut la per total, daca pricepeti ce vreau sa zic. E un SF clar, cu radacini tot in apocalipsa, dar are meritul ca intriga este frumos gradata. Sunt cateva rasturnari de situatie si chiar nu stii ce se intampla pana la final. Mie nu-mi place Tom Cruise nici sa ma pici cu ceara, in afara de "Razboiul lumilor" nu ma uit la nimic cu el. A, si-mi place muzica de la Top Gun.  Ei bine, la asta am reusit performanta sa il termin, probabil fiindca Tom a mai imbatranit si nu mai are mutra aia de etern licean. Ce nu mi-a placut a fost faptul ca de data asta costumierul si cel cu efectele speciale au dat chix. Tom este un pilot din viitor si poarta cel mai idiot costum alb-argintiu pe care l-am vazut intr-un film, zici ca a coborat din desenele animate. Dronele si nava pe care o piloteaza fac miscari nefiresti, de parca cineva le manuieste cu sfoara, ca in filmele vechi unde se incercau astfel de efecte speciale....primitive. Ca sa nu mai zic ca n-am priceput ce naiba inseamna "oblivionul" ala din titlu. Dar pana la urma n-a fost rau si am reusit sa termin si craticioara cu crema de inghetata. In weekendul care vine mi-am programat o noua vizionare si o noua craticioara cu crema, de data asta de capsuni cu pepene galben. Nu sper sa slabesc ca madam Butterfly-Udrea (eu ii zic "la vache qui rit") care a tinut dieta cu prune si alte fructe exotice, ci sper sincer doar sa ma simt bine.  

10 comentarii:

  1. Hai ca m-ai facut curios, mai ales ca e vorba de SF.
    Cred ca stiu ce fac in seara asta, si asa nu am mai vazut de mult un film.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, culmea! Sunt la indemana pe calculator, dar mereu gasesc altceva de facut.

      Ștergere
  2. I'm the legend l-am vazut. mi-a placut. de celelalte nici n-am auzit. eu rar ma uit la SF si in general nunai daca nu stiu ca e SF :), ca sa fiu sincera pana la cap, dar Razboiul lumilor, si Eu, robotul (tot cu Will Smith) sau Ziua Independentei (tot cu el) astea chiar mi-au placut.
    P.S. salivez de la crema ta de ciocolata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu Will imi place si seria Men in black. Imi place Alien vs.Predator, e mai putin cunoscut, dar a fost super bine realizat. De ce sa salivezi mai? Ia-ti un praf si il bati cu telul cu 200 ml lapte rece. In doua minute ai inghetata.

      Ștergere
  3. Eu vreau reţeta cu cremă de căpşuni şi pepene galben. Găsesc eu un film poliţist cu care s-o mănânc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu e nici o reteta, iti cumperi un praf de inghetata dr.Oetker si un pepene galben.

      Ștergere
  4. Gusturile nu se discuta.Eu nu vad filme SF,asa ca nu-mi pot da cu parerea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am auzit că vagabonzii din guvern vor să facă la voi reduceri de personal. Dar că țin în sistemul Cons. Jud. femei de 70 de ani ce își justifică funcțiile numai că le au din regimul comunist, babe care și-au înființat firme de consultanță pe probleme de mediu, privind fondurile europene nu îi preocupă. Mii de tineri nu au servici și USL-ul menține morți vii în funcții. Niște nemernici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incep sa am regrete...eterne. Unde am dat cu stampila si unde am ajuns!

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.