Translate

vineri, 18 aprilie 2014

La un cocktail, intr-o seara...

Ma vad ieri pe la amiaza cascand gura (destul de larg!) prin mall-ul de langa blocul meu. "Mall" este oarecum elegant spus, magazinul in cauza este o adunatura de comercianti cu marfa de calitate medie. Uneori insa poti sa dai lovitura si sa gasesti cate ceva avantajos la pret si frumos. Am trecut ca o comeata printre standuri, in cautarea unui cadou pentru familie si m-am trezit, cum spuneam, admirand cateva rochite insirate pe umerase. Nu pentru ca erau firave si varatice, iar afara ploua de rupea, ci pentru ca aveau o linie ce imita croiala vintage a "cocktail dresses" de acum o jumatate de secol. Adica un corsaj feminin cu pense ce adunau materialul strans pe bust si o fusta larga, cutata.
Una dintre ele era rosie si arata ca o lalea deschisa. Vorba aceea,  "cand ai indoieli poarta rosu"... Eu nu aveam indoieli, rochita nu era rea, dar nici nu se apropia de modelele clasice atat de inspirate. De fapt, cred ca n-am vazut in prezent ceva care sa egaleze frumusetea pieselor din acea epoca. M-am mirat insa ca moda revine la aceste linii feminine, dupa toate trendurile dubioase inregistrate in ultimii ani. Sa fii cuminte si sexy este cu mult mai greu decat sa fii sexy pur si simplu. Iar cocktail dresses nu sunt usor de purtat. Implica un anumit standard, o lipsa a frivolitatii si o cochetarie eleganta. Categoric nu sunt pentru toate spiritele "libere" de prin cluburi.
 In modă e greu să se mai inventeze ceva în materie de croială…Când văd câte o domniţă mai tânără cum se extaziază în faţa vreunei piese, chipurile originala, a vreunui designer, îmi vine să râd...Nimic nu e nou sub soare. Unele trenduri au revenit în modă de câteva ori în ultimii 50-60 de ani, păcat că nu s-au păstrat mai multe fotografii, chiar şi alb-negru,  din vremurile acelea. Eu nici acum nu îmi iert faptul că am aruncat la maculatură toată colecţia din revista “Femeia” şi revistele de modă ruseşti ale mamei mele. Nu vă puteţi imagina ce avangardişti erau ruşii, cu tot comunismul lor “feroce”!  Dar cine să ştie?
Uitandu-ma la rochitele din magazin, mi-am zis ca, in aceasta vara, este musai sa ma pricopsesc cu una... Apoi mi-am dat seama ca nici macar nu am accesoriile necesare unei asemenea tinute. Bineinteles ca pantofii sunt esentiali pentru a da unitate. Daca nu alegi bine pantofii, ai ratat tot efectul si poti sa cazi in extrema cealalta, a ridicolului. Nu porti talpa ortopedica la rochie de cocktail, nu? Nu exista multe locuri de unde sa procuri o pereche de pantofi potriviti, eu am frunzarit oferta de pe asortie.ro si greu m-am hotarat ce imi place cel mai mult. Sunt atat de multi pantofi si atat de colorati! Culoarea joaca un rol important, eu as interzice uniul la pantofi si as institui dictatura curcubeului. Glumesc! Iata cum mi-as alege perechile de pantofi pentru rochiile vintage preferate!

 Clarette, piele intoarsa cu nuante de rosu si platforma








Clarette, piele intoarsa verde si bej si un toc putin mai gros









Filty, cu accesoriu in forma de floare si varf decupat









Botta, din piele lacuita, cu accesorii in forma de fundite








Botta, cu toc mediu gros si fundita

13 comentarii:

  1. Mi-ar place oricare dintre aceste minunte combinatii!:)
    Numai sa incap in ele.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai avantajul croielii este ca arata talia, iar al pantofilor ca subtiaza piciorul.

      Ștergere
  2. Nuantele si combinatiile de culori m-au dat gata! Sunt superbe!
    Iti doresc un Paste fericit cu Lumina si multe bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa vezi in magazine, sunt multe alte culori superbe!

      Ștergere
  3. Îmi place Clarette cu pielea întoarsă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu rosu sau cu verde? Hai ca glumesc, nu ma astept la asemenea subtilitati din partea unui barbat!

      Ștergere
    2. Păi, îmi place numai Clarette! Cu pielea...

      Ștergere
  4. ooooo! frumoase tinute! cel mai mult imi place ultima, cea roz. Dar as alege si prima si a doua, toaletele negru-rosu si vernil. Frumos articol!

    Sarbatori fericite iti doresc! Sanatate, zile senine si impacare in suflet!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hristos a-nviat! Rochitele sunt superbe, la fel si pantofii, hmmm...le-as alege pe toate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai gasit moduri elementare de a asorta culorile si combinatiile au iesit clasice si foarte placute ochiului. In acelasi timp, ai putea incerca sa vezi cat de departe te poti duce cu creativitatea, combinand culori diferite. De ce? Pentru a duce mai departe dictatura curcubeului si a nu o limita la ceea ce numim "asortat".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am constatat ca am aceasta tendinta de a asorta in exces. Ce sa-i faci? Asa au fost vremurile in care am crescut.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.