Translate

sâmbătă, 12 aprilie 2014

Un Regal fara varsta

Sunt un Capricorn tipic, am toate defectele zodiei, sunt capoasa, suparacioasa, egoista cand am chef, sarcastica, ranchiunoasa si introvertita. Cand sunt intr-o zi proasta. Cand am o zi buna dau la iveala si unele calitati, cam firave ce e drept, dar autoironia este de asemenea ceva caracteristic. Mai compensez cu ascendentul in Balanta... Printre ipoteticele calitati capricor....niene...ar fi si o inclinatie spre visare pe care nu am reusit sa o inabus in totalitate, odata cu trecerea anilor, si inca imi da de furca. Noaptea nu ma deranjeaza, mai rau e pe timpul zilei, cand ar trebui sa fiu cu picioarele pe pamant si atentia treaza. Ca in acest moment cand se presupune ca stau in fata aragazului si gatesc pranzul familionului, ca bate un vant de primavara prin frigider.
Mno! Sunt in fata calculatorului si visez. Vintage. Adica rochii si bijuterii vintage, ca astfel de imagini mi se perinda pe ecran. Rochiile sunt din anii '40 - '50 si exprima o feminitate dulce, pretioasa, de bibelou. Sunt superbe! Uneori admir fotografiile vedetelor din acea perioada, sunt atat de atent realizate, incat este greu sa crezi ca sunt facute fara tehnologia din ziua de azi.
Bijuteriile insa doar au un aer vintage, altminteri sunt extrem de actuale si tocmai de aceea imi plac atat de mult. Le gasesc pe regalgold.ro , un loc in care ai senzatia ca te intorci in trecut, in diferite epoci, fara sa pierzi nimic din frumusetea fiecarui model. Sa porti vintage nu inseamna sa fii demodat, inseamna doar sa ai stil si multa personalitate. Admiram rochiile, personajele si alura de acum jumatate de secol tocmai pentru ca astazi nu se mai intalneste acest spirit, tocmai pentru ca tanjim dupa el, dupa acele neasemuite zile in care orice femeie era o printesa!
Am remarcat aceasta tendinta la bijuteriile prezentate in magazinul RegalGold, aceea de a fi atemporale, de a se preta oricarei tinute, moderne sau romantice, de a sugera acea vechime delicata prin patina si lucratura. Apoi mi-am adus aminte ca sunt mesterite tocmai in Israel, de mainile faurarilor traditionali, prin tehnici stravechi, transmise din tata in fiu si mi-am dat seama ca tocmai de aceea designul atrage atat de mult.
Mi-a facut mare placere sa caut rochii si vedete de altadata si sa le asortez bijuteriile RegalGold. Iata ce a iesit!
Elizabeth Taylor si fantasticii ei ochi violeti, intr-o rochie cu dungi smarald... Cred ca un inel cu peridot si o pereche de cercei delicati cu zirconii, cu straluciri aurii, i-ar completa elegant tinuta. 


Apoi am gasit aceasta fotografie jucausa, neconventionala, a lui Marilyn Monroe si m-am gandit la un inel deosebit cu ceramica alba si o pereche de cercei rotunzi cu montura dantelata si cuart fumuriu.


Cand am dat peste diva Sophia Loren intr-o fotografie ce degaja un aer fatal, sexy, am ales imediat un inel cu onix negru si o bratara masiva, cu lucratura elaborata, potrivite unei femei puternice.


Dintre rochiile vintage cel mai mult mi-au placut cele pentru cocktail. Iata cu ce bijuterii le-as purta...




6 comentarii:

  1. Bună. Mai lasă defectele şi concentrează-te pe și concentrează-te pe calități....sunt convins că ai destule...pentru un început poți încerca cu bijuteriile....unii spun că dau roade ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica sa-mi iau bijuterii?! A, da, uitasem o alta "calitate" de-a mea...imi place sa-mi iau bijuterii. Sau o fi defecet acesta?

      Ștergere
  2. aha, capricorn...stiu sa ma descurc cu ei tare bine! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt si imprevizibili sa stii...Dar te poti baza pe ei la o adica!

      Ștergere
  3. Capricorn, cu grupa zero, dau la toţi şi primesc un sfârâiac! O, boje moi! Miluie nas!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu dau nimik, ca am avut hepatita. Am tot zero bineinteles si ma mandresc ca e cea mai veche grupa. Nu neaparat si cea mai inteleapta.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.