Translate

sâmbătă, 27 septembrie 2014

Experiente, experimente, politica

Deunazi am primit un newsletter de pe site-ul Vichy, ca pot sa ma duc in Sensiblu, farmaciile selectionate, si sa cer kitul "experimental" de cremute Vichy pentru a experimenta, evident, calitatea acestora.


Maaaaiiii, ce smecheri! Pe site nu se pomenea nimic de obligativitatea de a cumpara ceva, asa ca ma duc in primul Sensiblu "selectionat", cel din cartierul meu, si cer cu tupeu kitul. Era dreptul meu, nu? Doar ma anuntasera aia de la Vichy! Farmacista-sclava marturiseste ca are kiturile si chiar mi l-ar fi dat dar, din oficiul de alaturi, rasare hoasca de sefa banuiesc, care intreba despre ce discutam. NU, kitul vine la achizitia unui produs Vichy decreteaza sefa. Ce vorbesti, mamaie? O las in plata Domnului si ma stramut la urmatoarea farmacie Sensiblu, ca acum devenise o chestiune personala. Aici, un farmacist! Nici asta prea saritor! Dar se lasa induplecat si scoate kitul. Apoi se mai scoboceste un pic si da la iveala si un pliant cu sampoane, tot Vichy, si inca doua mostre de sampon. Dragut baiatul! In kit exista si un voucher de 20 de lei pentru achizitionarea unui produs Vichy, mostrele au 3 ml si sunt de Idealia, Liftactiv si Neovadiol, iar cele doua volante sunt de ser de ochi si fond de ten. Deocamdata folosesc serul de ochi, este foarte spornic deoarece este mai apos.
Interesanta atitudinea farmacistilor. Isi facusera planuri cu kiturile? Ma gandesc ca am card Gold si la cati bani am pompat in Sensiblu merit un amarat de kit macar! Ei, dracie!
Circoteca de ieri nu era la final. Pe la five o'clock taraie fixul. Telefonul adica. Fixul e cam de decor, asa ca ma uit mirata la numarul necunoscut pe care il afiseaza. Raspund totusi. O domnisoara cu o voce plata ma informeaza ca face un sondaj, vreau sa raspund? Zic da, nu stiu daca v-am zis vreodata, dar sondajele ma distreaza. De unde sa stiu eu ca era un sondaj despre alegeri?! Si unde nu incepe duduia sa ma chestioneze despre cele mai intime convingeri politice...
"Daca in weekend ar fi turul 2, pe cine ati alege intre P. si J.?"
"J."
"Dar intre M. si P."
"M."
"Dar intre P. si T."
"Pe T."
"Cine credeti ca va castiga alegerile prezidentiale?"
"P."
Da, am zis cuvantul cu P. Nu, nu a fost injuratura, a fost numele cu P. Dovada ca am mare incredere in discernamantul pensionarilor si al coloratilor, no ofense!
"Ati primit in campaniile de pana acum vreun obiect promotional si ce anume?"
"Da, am primit umbrele, pilota, cani, aprinzator electric, pix, calendar..."
"Ce ati vrea sa mai primiti?"
"Al treispelea salariu. Retroactiv de preferinta."
Boooon, a durat sondajul o gramada. La ora 20, nici mai mult nici mai putin, telefonul suna din nou. Alt institut, alt sondaj. Mi-a sarit tandara si i-am zis amaratei de la capatul firului ca aia nu e ora de sunat oamenii acasa, la care ea imi spune ca lucreaza pana la ora 21! Disperare mare! I-am inchis.
  

4 comentarii:

  1. Ce simpatica esti. Am raspuns si eu la un sondaj..era despre agricultura...si am zis ca niciodata nu voi mai raspunde la vreun sondaj telefonic...Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu accept de obicei, ma distreaza, dar prea sunt multe intrebari!

      Ștergere
  2. Fă o reclamaţie pentru cei care nu au vrut să-ţi de kit-ul. După cum îi cunosc pe cei din conducerea Sensiblu, nu vor lăsa lucrurile nerezolvate.
    Ghinion să-ţi vină două sondaje unul după altul. Dar fata de la capătul firului nu are nici o vină. Am văzut cum se lucrează într-un call-center.
    Apropo, sper din tot sufletul să nu iasă P! Dar cum avem un număr mare de pensionari şi de supuşi ai regelui C. e posibil să ai dreptate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-e prea lene sa fac reclamatie. M-am gandit doar ca n-or fi navalit nu stiu cati sa le ceara asa ceva, lumea nu stie de chestia asta. Cat despre sondaje stiu ca fetele acelea sunt si ele niste angajate cu norma, nu le port pica.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.