Translate

sâmbătă, 13 septembrie 2014

La oferta

Ieri dimineata, in autobuz... Eu, ametita cum imi sta in fire la ora aceea matinala, reusesc sa prind un loc "pe centru", dintre cele rezervate pentru invalizi. M-am intrebat intotdeauna cine a realizat inscriptionarile din autobuzele noastre, astea mai moderne. Cum urci, langa scara, e un locsor liber in spatele primului scaun si este o placuta fixata pe jos. "Caini insautatori" scrie. Unu la mana, cine s-o fi straduit sa scrie "insotitori" in romaneste si nu i-a iesit? Doi la mana, in autobuz n-ai voie cu animale, mai ales caini mari, cum sunt cei pentru orbi, asa ca nu prea vad rostul placutei. Trei la mana, chestia cu invalizii nu se refera la cei in scaunul cu rotile, ca autobuzul n-are platforma pentru cei dezavantajati.

Asadar, ma asez, fericita ca nu fac tot drumul in picioare. Unii soferi au veleitati de formula 1 si nu e bine sa iei curbele la verticala, mai ales in aglomeratie.
Odata cu mine se aseaza si un tip, pe scaunul din fata.  Parul ca pana corbului, lucios, naclait cu gel, fata smeada, muschi la vedere, casti in urechi, rucsac in brate, ceas smecher, muzica tare pe telefon,  blugi, tricou alb, curatel, fite, adidasi bine frecati, carare pe dreapta, pielea maslinie, bronzat sau genetic?, ochi alunecosi... As putea continua pe vreo inca trei randuri. Bineinteles ca barbatii vor mustaci si vor zice ca m-am holbat la tinerel. Naivilor! O femeie n-are nevoie sa se holbeze ca sa inregistreze toate fleacurile, pur si simplu stie sa-si valorifice campul vizual mai bine si are un apetit deosebit pentru studiu. Probabil ar fi mult mai bune in meseria de detectiv decat barbatii daca n-ar fi preocupate de alte lucruri.... La fel cum eu eram preocupata de migrena ce dadea semne sa se instaleze si sa-mi strice ziua. Altminteri nu-mi explic cum am trecut cu vederea esentialul: inscriptia de pe tricoul tipului. Se lafaia mare, pe doua randuri, pe pieptul personajului. Am bagat-o de seama de-abia cand am dat sa ma ridic ca sa cobor....

 SEX INSTRUCTOR
PRIMA LECTIE GRATUIT

Ei, uite de-aia nu se fac femeile detectivi! Se pierd in amanunte si nu observa ce este mai important!

12 comentarii:

  1. Mda, probabil migrena a fost de vina de n-a vazut detectivul din prima asa reclama :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand am citit a fost singurul moment, scurt, cand m-am holbat. De obicei ma abtin.

      Ștergere
  2. ce taaaare! :) tipic femeiesc cum de altfel ai subliniat tu, foarte bine si haios! :)))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Toate fetiiile sa apeleze la el, e gratis :))Foarte tare, pai da, omul e sincer, nu se ascunde . Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am mustăcit!
    Nu sunt naiv dar nu cred în aptitudini de detectiv, cel puţin la 99,99% din femei (cu excepţia faptului că este înşelată).
    Îmi place tipul care a avut curajul să poarte un asemenea tricou. Cred că stătea foarte înghesuit în autobuz. :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Splendid crochiu! Bine că nu-s in raza ta vizuală; totusi, care o fi antonimul la misogin?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Antonimul e "afemeiat"... Zici bine, ca am o raza vizuala ca laserul, fac radiografie completa, fara efecte secundare.

      Ștergere
  6. Ce tare este mesajul :)) si cum dupa ce l-ai studiat pe baiat abia la sf ai vazut...asa se intampla, vedem toate chestiile mici si ditamai mesajul nu il observam :))
    Sincer cred ca autobuzele au platforme pentru persoane cu handicap, dar nu le folosesc. In Italia eram odata cand s-a urcat o persoana cu scaun si autobuzul s-a lasat mai jos, la nivel cu trotuarul si a iesit o rampda de sub el.

    http://o-fata-simpla.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod sigur autobuzele au dotari pentru handicapati, ca asa au fost importate. Numai ca la noi, unde toti neavenitii fura sau apasa prosteste butoanele, au fost dezafectate, poate chiar demontate de tot. Prin troleele din Ploiesti exista niste butoane pe usi, si pe interior si pe exterior, ca sa apesi cand vrei sa-ti deschida soferul. Alea sunt inactivate. Toata lumea le apasa desi oamenii stiu ca nu merg.

      Ștergere
  7. un alt detaliu: am vazut odata un baiat in carucior care s-a urcat singur in autobuz si foarte repede as putea spune, avea insotitor dar nu a avut nevoie de ajutor;

    oricum fain tricoul :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In atatia ani n-am vazut tentativa cuiva sa se suie cu un carucior in autobuz. Cateodata ma intreb ce fac oamenii acestia cand au mai mult de mers.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.