Translate

joi, 16 aprilie 2015

Omul este un animal ciudat

Sincer, as fi zis eu o vorba mai urata despre om, dar nu-mi permit in public.
Saptamana trecuta am aflat ca la Gradina Zoologica Ploiesti a fost adus un pecari si, ca orice fiinta curioasa, am cautat imediat pe net sa vad cum arata, unde traieste... Ei bine, este un animalut care seamana destul de bine cu un porc mistret, diferenta fiind la dimensiune. Pecariul este mai degraba cat un porc vietnamez ca si gabarit, dar are niste colti de toata frumusetea, si traieste in America de Sud. Am pus mai jos o poza de pe argentinaalaska.com ca sa vedeti raportul de marime dintre acest animal si un om.



Pai, nu pare nici fioros, nici periculos, nu? In ciuda faptului ca pecariul nu ar reprezenta motiv de lauda pentru nici un vanator, neavand dimensiuni mari sau alte "arme" ucigatoare, am gasit imagini cu o suita de indivizi care au tinut sa se pozeze alaturi de pecarii vanati, ca si cum cine stie ce realizare ar fi fost gestul de a omora un amarat de porcusor! Ma gandesc cat de frustrati sunt unii daca au grija sa se imortalizeze alaturi de o fiinta nevinovata pe care au haituit-o pana la moarte. Sunt sigura ca pecariul este la fel de des intalnit in America cum este porcul mistret la noi si ca este o specie de interes cinegetic, dar nu inteleg apetitul unora de a se falosi cu animalele ucise. Daca ai pasiunea acesta pentru arme si aplecarea catre uciderea altor fiinte, macar tine pentru tine aceste gesturi sangeroase, nu arunca pe net poze absolut penibile. Asta mi-aduce aminte de discutiile aparute pe FB dupa postarea de imagini cu vanatori langa lei, elefanti, girafe omorate.
In sfarsit, ce sa zic? Voi face un drum la Gradina Zoo si voi vedea un pecari pe viu. Nu este nici cel mai frumos, nici cel mai dragalas, nici cel mai spectaculos animal din lume, dar asta nu inseamna ca trebuie ignorat.

2 comentarii:

  1. ce fiinta interesanta! este prima data cand vad un pecari :) iar in legatura cu ce ai spus legat de cruzime, ai dreptate, nu vad nicio satisfactie in a te poza cu animalul vanat, si aici ma refer la toate animalele care sunt urmarite, nu numai la pecari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E vorba de respect fata de animal si fata de ceilalti, marea majoritate care nu suporta sa vada astfel de imagini si nu sunt de acord cu vanatoarea.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.