Translate

vineri, 3 aprilie 2015

Un balcon si o provocare...

Sa ai macar un balcon la apartament este mana cereasca. Ti-ai rezolvat partial problema depozitarii cioroboaielor care sunt prea soioase ca sa stea in casa, laolalta cu familia. Sa ai un balcon amenajat in alt scop decat acela de sopron este lux curat!
Eu am doua logii si un balcon mai maricel. Daca va inchipuiti ca exista vreun spatiu destinat relaxarii in aceste trei anexe, va inselati amarnic. Balconul mare este deschis si expus vanturilor turbate de la etajul 10, iar logiile sunt inchise si sufocate de lucruri, e drept ca sunt ordonate dar numai spiritul meu feng-shui le mentine accesibile, altminteri ar fi un dezastru total.

Candva adia un vant de libertate...

Candva, pana sa creasca zestrea de jucarii a copilului, logia de la sufragerie era destul de aerisita si curatica. Arata chiar acceptabil. Un perete este captusit cu caramida aparenta iar pe jos am gresie. Puteam sa stau vara cu coatele pe pervaz si sa iau briza in freza, tipetele pescarusilor in urechi si sa cred ca sunt la mare. Dupa ce au inceput sa se acumuleze lazile cu jucarii, situatia s-a schimbat dramatic. Biciclete, trotinete, sanii, cutii cu lego-uri, pusti, camioane, aparatura veche au coplesit spatiul ingust si cochet candva. La ce credeti ca visez mai des? Nu, nu neaparat la o casa cu terasa plina de flori deoarece stiu ca nu-mi voi permite asa ceva in veci, ci la (re)amenajarea logiei mele intr-un locsor in care sa evadez in serile de vara, sa citesc o carte, sa stau de vorba cu vreo prietena sau sa privesc luminile orasului si apusurile portocalii.

Acum, libertatea este o provocare... You must follow your dream...

Ehe! Vise... Dar provocarea acestui articol este sa imi imaginez transformarea balconului meu avand la dispozitie o suma de 500 de lei. Aveti impresia ca este nesemnificativ pentru schimbari majore? Va inselati! Dupa o mica tura de idei nastrusnice pe net, am ajuns la concluzia ca imaginatia poate suplini solutiile costisitoare, iar bunul-gust si simplitatea pot infrumuseta orice spatiu, oricat de modest si inghesuit ar fi. Iata exemplul meu, am ales imaginile deoarece spatiul prezentat are aceleasi dimensiuni cu cele ale logiei mele si am adaugat si preturi tocmai pentru a va arata ca ma incadrez in suma propusa.
Solutia aceasta mi-a placut din cauza rafturilor cu sticlarie si a peretului cu caramida aparenta, identic cu al meu. Ce-as mai insira sticlele mele pe care acum le tin in navete pe jos! Si ar fi si un decor minunat. Bineinteles ca eu voi alege piesele astfel incat sa ma incadrez in suma. Precizez doar ca am gasit totul in catalogul IKEA.
 
BEFORE (sticlele le am deja, sunt in stanga jos)
 AFTER
Sursa

Bancuta IKEA cu depozitare dedesubt-249 lei





Raft IKEA- 3 buc.x 40 lei/buc.= 120 lei


Ghivece colorate-4x9 lei/buc.= 36 lei

Perna vesela asortata cu ghivecele- 20 lei
Lampadar -35 lei
Cos depozitare -40 lei

Pentru mai multa inspiratie, urmariti si clipul de mai jos, veti vedea de ce nu mi-am facut probleme de unde voi obtine banii necesari reamenajarii logiei mele. Nici macar nu trebuie sa-mi bat capul, trebuie doar sa pun osul la munca.

8 comentarii:

  1. Si mie mi-ar placea un astfel de balcon e superb...ar fi un vis, as sta si mi-as savura cafeaua acolo in fiecare dimineata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Culmea este ca nici macar nu e greu de aranjat, mai greu e sa scapi de lucrurile depozitate acolo dar cu un pic de vointa...

      Ștergere
  2. noi nu mai depozitam nimic, de ceva ani! ce nu ne mai e de folos si e in stare buna ajunge pe la altii, restul la gunoi. aici le si reciclam..Asa ca balconul e mare si..gol :) masa si scaunele o sa stea acolo din nou, cand am scapa de ploi si ninsori! dar da, la IKEA gasim cam de toate..unele mai bune, altele mai putin :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Staaaiiii, ca pustiul tau e inca mic! Si la noi in primii ani era asa goool, invarteai caruta. La IKEA e avantajul ca gasesti de toate, uneori sunt si oferte pe la maruntisuri.

      Ștergere
    2. o daaa! accesoriile sunt chiar ok!
      atunci sa ma pregatesc din timp! pun sechestru pe balcon :)

      Ștergere
  3. Cand o sa reamenajezi balconul, vei putea sa-ti muti atelierul acolo...Atunci vor fi multe sticle, farfurii, borcanele de culori acrilice... Sunt sigura ca la IKEA vei gasi tot ce iti trebuie pentru viitorul coltisor de nebunii...artistice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti dai seama ce lumina as avea, mai ales in diminetile de vara? Chiar cred ca la un moment dat voi putea realiza asta!

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.